Dator > Hur kan jag kontrollera min Dell laptop fan?

 • Hur kan jag kontrollera min Dell laptop fan?


 • Laptop fans har ibland en otäck vana att göra precis vad vi inte vill att de ska göra. En gnällande laptop fläkt kan göra möten svårt. Andra gånger kan en bärbar dator vara som en personlig värmeelement medan du sitter och undrar varför fläkten vägrar att sparka i. Om du har en av flera Dell Inspiron Latitude, Precision eller XPS bärbara datorer har du möjlighet att kontrollera din bärbara fläkten manuellt när dess förprogrammerade beteende är inte att passa dig. Styr fläkten i Dell laptop med I8kfanGUI, ett gratis verktyg.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Liten skruvmejsel.


  1.
  Ladda ner och installera I8kfanGUI via länken i "Resurser" i den här artikeln. Starta verktyget efter installationen. När I8kfanGUI laster, ändrar verktyget visar information om datorns aktuella status, men ingenting. Den nedre halvan av fönstret visar din nuvarande CPU temperatur och fläkthastighet. Ytterligare information kan visas beroende på sensorer finns tillgängliga i din dator.
  2.
  Klicka på en alternativknapp i det övre vänstra hörnet av skärmen under "Main driftläge" för att välja en övergripande fläkt policy för ditt system. Välj "Manuell fläktstyrning" för att använda ett skjutreglage för att justera fläktens hastighet. Välj "Automatisk temperaturreglering" att utforma en fläkthastighet baserad på temperaturen i datorn. Välj "Tvinga fans till hög hastighet" för att köra fläkten på högsta hastighet.
  3.
  Markera en kryssruta för varje fläkt i datorn under "Manuell fläktstyrning" om du har valt att alternativ i föregående steg. Vissa Dell laptop modeller har en enda fläkt, andra har två. Efter du valt en kryssrutan flytta skjutreglaget klicka sedan på "Apply" knappen för att ändra fläkthastigheten till den du har valt. Fortsätt att justera hastigheten på detta sätt tills du är nöjd med det.
  4.
  Klicka på knappen "Alternativ" om du valt "Automatisk temperaturreglering" i föregående steg och klicka sedan på "Temperature Control"-fliken i fönstret som visas. Den här skärmen används för att definiera strategier fläktstyrning för olika typer av situationer.
  5.
  Klicka på rullgardinsmenyn bredvid "Välj temperatur politik" för att välja den typ av situation som du vill definiera en politik fläktstyrning för. Alternativen är "Normal", "Spel", "Office" och "Möte". Om dessa namn inte gäller dig, klicka på "Byt namn Policies" knappen för att ändra namn.
  6.
  Klicka på "CPU", "GPU", "Memory" och " Chipset "flikarna i mitten av fönstret för att definiera en fläkt politik för de olika temperaturgivare i din dator, använd sedan rullgardinsmenyerna under" Temp nivå "för att justera temperaturområden. För varje temperaturintervall, välj fläkthastighet: "Snabb", "Slow", "Off" eller "ingen förändring. "
  7
  Klicka på OK-knappen när du befinner dig. nöjd med dina ändringar, klicka sedan på knappen "Stäng" för att minimera I8kfanGUI till systemfältet.

  tips och varningar


 • I8kfanGUI stöder många Dells bärbara modeller. En delvis komplett lista över modeller som stöds finns på webbplatsen. Verktyget stöder vissa Dell laptop modeller som inte är noterade, liksom, men, det gör det inte stöd för varje modell som finns.
 • Var försiktig vid användning I8kfanGUI att styra fläktens i din bärbara dator. Det är möjligt att använda verktyget för att stänga datorns fläkt ner helt, men som kan orsaka att datorn överhettas. Aldrig stänga datorns fläkt ner under längre perioder, särskilt när de utför processorkrävande uppgifter.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du fyller NIC drivrutiner på en Dell OptiPlex GX1

Relaterade artiklar


 • hur man bränner en dvd på min dators hårddisk
 • hur du tar bort locket på min Dell Dimension 3000
 • det vetenskapliga begreppet buffertar
 • hur man uppgraderar en hk m9250f grafikkort
 • hur man rengör en laptop lcd
 • hur man använder en HP VGA-webbkamera med AIM
 • hur man driver en dator från ett flashminne
 • hur man öppnar en pc fall
 • Felsökning en dockningsstation
 • hur man installerar ett 56K modem med Win95