Dator > tips för att snabba upp en Lenovo y410 laptop

 • tips för att snabba upp en Lenovo y410 laptop


 • En långsam utför dator kan vara en riktig krångel. . Oavsett vilken typ av dator du har, du är förmodligen intresserad av att hitta något sätt att snabba upp din prestanda. Lyckligtvis för dig, det finns flera sätt att snabba upp din dator och hålla den i trim.

  Frigöra diskutrymme

  hårddisken på din dator lagrar alla dina data-filer. När hårddisken blir för full, det tar datorn längre tid att bearbeta dessa data. Genom att rensa upp utrymme på hårddisken, kan du begränsa mängden data som datorn har att bearbeta, vilket snabbar upp din dator. Använd Diskrensning för att ta bort tillfälliga Internet-filer, tömma Papperskorgen, ta bort temporära filer, ta bort hämtade programfiler och ta bort installerade program som inte längre används.

  Upp tillgång till dina data

  Övertid, datorn fragment filer som inte används ofta. Denna process bryter upp filerna till separata delar. Sedan, när du öppnar denna fil i framtiden, har datorn för att söka din hårddisk för bitar av filen och pussla ihop dem igen. Denna process kan allvarligt bromsa din dators prestanda. Diskdefragmenteraren är ett Microsoft-verktyg som konsoliderar fragmenterade filer på datorn så att de är grupperade tillsammans i ett enda rum. Detta begränsar mängden hårddiskutrymme datorn har att bearbeta när lappteknik filerna ihop igen. Du bör defragmentera datorn minst en gång i månaden.

  Identifiera och reparera Diskfel

  När du använder datorn, kommer hårddisken utvecklas naturligt dåliga sektorer. Dessa dåliga sektorer eller fel disk, kan få datorn att köra extremt långsamt som den försöker att fungera med en dysfunktionell hårddisk. Om hårddisken utvecklar alltför många dåliga sektorer, kan den orsaka allvarliga skador på din dator, till exempel en hårddisk krasch eller data sparar fel. Beroende på hur ofta du använder din bärbara dator bör du köra verktyget Felkontroll minst en gång till veckan för att skydda dig mot dataförlust.

  Skydd mot spionprogram

  Om du har åtkomst till Internet på din Lenovo laptop, så spionprogram bör vara ett stort bekymmer för dig. Spyware är en typ av skadlig kod som samlar data om dig och din dator som du surfar på Internet. Inte bara ställa denna skyddet för privatlivet för dig, men också saktar ner din dators prestanda. Installera ett program skydd mot spionprogram, som Lavasoft Ad-Aware eller Spybot Search and Destroy, att skydda din dator för denna typ av attack.

  Tänk ReadyBoost

  Om du använder Windows Vista eller Windows 7, Microsoft erbjuder ReadyBoost , ett inbyggt verktyg som låter dig att snabba upp datorns prestanda. Du kan lägga till extra minne till datorn genom att ansluta en icke-flyktigt flash-minne till datorn. Ditt system kommer då att känna igen denna flashminne som faktiska minne i ett försök att öka prestandan i ditt system.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter minne på en Dell Inspiron 2400

Relaterade artiklar


 • hur man kan få bios på en Toshiba Satellite x205-s7483
 • hur man gör en ny partition i Windows XP
 • hur du kan visa sin egen PC-kamera
 • Felsökning ett modem med Windows XP Home Edition
 • hur man rengör alla mappar och filer på en dator
 • hur man hittar den billigaste datorn
 • hur du installerar minne på en Toshiba A205-s5825
 • vad är skillnaden mellan en stationär, en bärbar dator & en bärbar dator?
 • hur du installerar ett ljudkort på en bärbar dator
 • Hur kan jag återställa min Dell bios lösenord?