Dator > hur man gör en dator går supersnabbt

 • hur man gör en dator går supersnabbt


 • En dator tenderar att sakta ner tiden, på grund av de kumulativa effekterna av att installera och ta bort program, spara och radera data och information och surfa på Internet. Denna avmattning är en gradvis process, och börjar påverka en dators prestanda när, bland andra faktorer, registreringsfel är betydande, för många program är installerade eller data på hårddisken är alltför splittrade

  Du behöver:.
  Driver support-CD.


  1.
  Rengör upp disken. I Windows kan "Diskrensning" verktyg användas för att frigöra utrymme på hårddisken och påskynda datorns prestanda. När inleddes fungerar verktyget genom att identifiera och eliminera data som kan tas bort utan att kompromissa med prestanda. "Diskrensning" tar bort onödig information från "Temporary Internet Files", "Papperskorgen" och även avinstallerar oanvända Windows-komponenter och program. Navigera till verktyget från "Start" och välj sedan "Alla program" gå till "Tillbehör" och sedan "Diskrensning" under "System Tools". Ange vilka filer för att hitta och ta bort, och inleda processen. När verktyget avslutar processen, ta bort alla poster i den genererade listan.
  2.
  Konsolidera din dators hårddisk. Data på en hårddisk kan bli fragmenterad över tid, vilket innebär att data som är associerade med samma program kan vara splittrad på olika platser. När programmet är tillgängliga, svarar datorn långsamt eftersom det har att sålla bland en massa data att pussla ihop programmet. Kör "Diskdefragmenteraren"-verktyget i Windows för att konsolidera fragmenterade filer, vilket gör att hårddisken för att uppnå maximal läs-och skrivhastigheter. Starta programmet genom att gå till "System-verktyget" som beskrivs i steg 1. Välj "Diskdefragmenteraren" för att ladda verktyget. I gränssnittet, väljer du en enhet och klicka på "Analysera". En dialogruta visas efter analys, så att du vet om disken behöver defragmenteras. Klicka på "Defragmentera" och vänta tills processen till slut. Baserat på OS-version, kan du eller kanske inte att kunna se utvecklingen.
  3.
  Leta upp och reparera fel på disken. Den felkontroll verktyget, som kallas "Check Disk," kan användas för att skanna disken efter skadade sektorer och fil fel, vilket kan bromsa dataåtkomst och hämtning. Öppna programmet genom att klicka på "Start" och sedan klicka på "Den här datorn. " I fönstret som visas högerklickar du på disken du vill kontrollera efter fel genom att klicka på "Egenskaper". Välj "Verktyg" och sedan "Kontrollera nu. " I det efterföljande fönstret, markera rutan bredvid "Sök efter och försök att reparera skadade sektorer" och klicka på "Start". Vänta tills processen till slut, och om skadade sektorer hittas, välj "Fix".
  4.
  Reparera registret fel. Ladda ner och installera ett register renare verktyg som t. ex. "Registry First Aid" att upptäcka och eliminera föråldrade poster i Windows-registret. Beroende på utvecklare, kan registret städare ha olika gränssnitt, men de flesta är användarvänliga och intuitiva och fungerar på samma sätt. Laddar programmet och kontrollera register frågor, vänta genomsökningen och välj sedan att lösa problemen
  5
  Skydda din dator mot infektioner som kan försämra prestanda. . . Hämta och installera en beprövad antivirusprogram att skydda mot parasiter som virus, spionprogram eller trojaner.

  Tips och varningar


 • Microsoft rekommenderar att köra dessa underhåll verktygen minst en gång en månad för optimal prestanda.
 • Var försiktig med att ta bort användbara saker i registret. Skapa en säkerhetskopia av registret innan du tar bort poster.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du bedöma din egen dator

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en tv som skärm i Windows XP
 • kompatibel bläck för Canon Pixma 9000 skrivare
 • Felsökning en HP Photosmart 7450 skrivare
 • hur man använder Data Rescue på en Mac iBook med OS 9.2
 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows
 • hur du tar bort & du ett meddelande patron fel på en HP 2175
 • förteckning över de komponenter i ett POS system
 • kisel värmeledningsförmåga materialegenskaper
 • hur man skriver ut med hjälp av en Toshiba A45-s151 trådlösa bärbara dator
 • hur man gör en Lexmark skrivare för xp tryck på Windows Vista