Dator > Vilka olika typer av RAM-chips?

 • Vilka olika typer av RAM-chips?


 • Du behöver:.
  Skruvmejsel

  Random Access Memory eller RAM, marker där datorn lagrar program och annan information när den är igång. Det är viktigt att ha tillräckligt RAM installerat på en dator. År 2010 standarder bör en dator ha minst 2 gigabyte RAM-minne lagringskapaciteten. Mindre RAM kommer att tvinga datorn att lagra en del av de program som används på hårddisken och flytta information in och ut i RAM-minne som behövs. Denna process kallas swapping. Detta orsakar ofta att datorn lag. Att byta är en relativt långsam process eftersom hårddisken tillgång är mycket långsammare än RAM tillgång. Ha mycket RAM kommer att se till att detta problem inte kommer att påträffas. Med tiden har RAM-chips genomgått förbättringar, med varje ny generation är snabbare än den tidigare typen.

  FPM RAM

  Fast Page Mode RAM var en av de tidigare RAM modeller. Detta chip infördes i 1990. FPM RAM körs med en klockfrekvens på 25 megahertz eller MHz. FPM RAM kom i 30-pin och 72-pin modeller. Det kunde uppnå hastigheten genom att endast använda kolumnen adress när uppgifterna var beläget i samma rad som tidigare visats data.

  EDO RAM

  Extended Data Out RAM infördes 1994. Detta chip som fungerar med en klockfrekvens på 50 MHz. EDO RAM som används med tidigare modeller av Intel Pentium före Pentium 4. EDO RAM det 72 Pins. Detta RAM kunde uppnå högre hastigheter än FPM RAM av överlappande tillgång cykler med utdatabufferten.

  SDRAM

  Synchronous Dynamic Random Access Memory hade 168 pinnar. Första leverans modeller köras på 66 MHz och senare modeller hade en hastighet på 100 MHz och sedan 133 MHz. SDRAM infördes 1996. Detta var den första RAM chip för att synkronisera med processorns klockfrekvens.

  DDR SDRAM

  Double Data Rate SDRAM hade 184 pinnar. Kompatibel med AMD och Intel processorer snabbare än 1 GHz, förbättrat det på SDRAM och drivs på klockfrekvenser så snabbt som 266 MHz. Det var dubbelt så snabbt som SDRAM, eftersom det utlöste både stigande och fallande flank på klocksignalen. SDRAM å andra sidan, används endast den stigande kanten av klocksignal.

  DDR2 SDRAM

  DDR2 SDRAM hade 240 pinnar. Det var en nyare version av DDR RAM som infördes under 2003 och sprang på klockfrekvenser upp till 533 MHz.

  DDR3 SDRAM

  DDR3 SDRAM infördes 2007. Detta är den nuvarande RAM chip som används av de senaste datorerna och grafik grafikkort. Den har 240 stift och går på klockfrekvenser upp till 800 MHz.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:tips för att snabba upp en Lenovo y410 laptop

Relaterade artiklar


 • hur man hämtar data från ett SD-kort efter omformatering
 • hur du kopierar filer från en dator som kör Windows 3.1
 • hur du uppgraderar dv9000 minne
 • hur du hittar den typ av fysiskt minne på en dator te
 • sätt att påskynda en digital dator
 • hur man bygger datorer från bärgade delar hemma
 • hur man rengör skrivhuvudet på en Canon i850
 • hur man gör en gammal laptop köra bättre
 • felsökning av en HP Photosmart 320 kamera
 • hur man fyller en Brother LC-51 med bläck