Dator > Lägga till en enhet till en 2003-kluster

  • Lägga till en enhet till en 2003-kluster


  • Microsoft klustringstjänster (MSC) för Windows 2003 kan du gruppera två eller flera servrar tillsammans för att ge ökat tillgången på resurser och applikationer. En sådan resurs är en fysisk hårddisk (för datalagring). Du kan bifoga denna hårddisk antingen lokalt (i form av gemensam buss) eller via en Storage Area Network (SAN) Lägg

    en enhet på en delad Bus


    1.
    Logga in på varje server nod i din Windows 2003-kluster. Klicka på "Start", "Avsluta" och sedan stänga varje server genom att klicka på "Power Off" och sedan "OK". Stäng av alla servrar i klustret.
    2.
    Lägg till fysiska enheter till delad lagring bussen enligt tillverkarens rekommendation och förfaranden.
    3.

    Ström på den första servern nod i klustret (lämnar andra noder avstängd). Logga in på servern med ett användarnamn som har administrativa rättigheter. Om det behövs konfigurerar delade adaptern lagring buss enligt tillverkarens rekommendation och förfaranden.
    4.
    Högerklicka på "Den här datorn" och klicka på "Hantera". Expandera Datorhantering (lokal) och sedan lagring. Vänster-klicka på "Diskhantering".
    5.
    Högerklicka på "Disk Management" och klicka på "Skanna diskar. " Konsolen Diskhantering kommer att leta efter nya externa hårddiskar, och visa dem i det nedre högra rutan. Du kommer att se din nya enhet anges som "Okänd" och "inte initierats. "
    6.
    Högerklicka på den enhet du vill lägga på botten-höger på Diskhantering konsol och klicka på "Initiera. "Detta skriver en signatur hårddisken och ändrar status till" Basic "och" Ej allokerade ".
    7.
    Högerklicka på allokerat utrymme på den enhet du vill lägga på nedre högra rutan i konsolen Diskhantering, och klicka på "Ny partition. " Klicka på "Nästa" och välj "Primär partition" och klicka på "Nästa". I partitionsstorlek fältet, välja alla ledigt utrymme och klicka på "Nästa. "Välj att formatera hårddisken som" NTFS ", ange ett namn på volymen (eller acceptera standardnamnet) och klicka sedan på" Nästa "och" Slutför. "
    8.
    Fortsätt till avsnittet" Lägga till enheten som en klustrad Physical Disk Resurs. "

    Lägg en enhet på en Storage Area Network


    1.
    Power alla noder i Windows 2003-kluster ner.
    2.
    Skapa en ny volym (logisk enhet nummer eller LUN) på din Storage Area Network maskinvara enligt tillverkarens rekommendation och förfaranden.
    3.
    presentera den nya LUN till alla noder i Windows 2003-kluster i ditt lagringsnätverk administrationsverktyg.
    4.
    Slå på den första noden i Windows 2003-kluster, och logga in med ett användar-ID som har administratörsbehörighet. Om det behövs konfigurerar värdbussadapter eller HBA att se den nya presenterade LUN enligt tillverkarens rekommendation och förfaranden. Högerklicka på "Den här datorn" och klicka på "Hantera".
    5.
    Högerklicka på "Disk Management" och klicka på "Skanna diskar. " Konsolen Diskhantering kommer att leta efter nya bifogade hårddiskar och visa dem i det nedre högra rutan. Du kommer att se din nya disk som anges som "Okänd" och "inte initierats. "
    6.
    Högerklicka på den enhet du vill lägga på botten-höger på disken Management Console och klicka på "Initiera". Markera den hårddisk du vill initiera och klicka "OK". Detta skriver en signatur till disken och ändrar status till "Basic" och "Ej allokerade".
    7.
    Högerklicka på allokerat utrymme på den enhet du vill lägga på botten högra rutan i konsolen Diskhantering, och klicka på "Ny partition. "Klicka på" Nästa "och välj" Primär partition "och klicka på" Nästa ". I partitionsstorlek fältet, välja alla ledigt utrymme och klicka på" Nästa ". Välj enhetsbeteckningen du vill tilldela till den nya disken och klicka på" Nästa . "Välj att formatera hårddisken som" NTFS ", ange ett namn på volymen (eller acceptera standardnamnet) och klicka sedan på" Nästa "och" Slutför ".
    8.
    Fortsätt till avsnittet "Lägga till enheten som en klustrad Physical Disk Resurs. "

    Lägg enheten som en klustrad Physical Disk webbplats


    1.
    Klicka på "Start", "Alla program", "Administrationsverktyg", "Cluster Administrator" för att öppna verktyget Cluster Administrator.
    2.
    Klicka på "File "," Open Connection ", ange en punkt (. ) för klustret och klicka" OK "för att ansluta till den aktuella klustret.
    3.
    Dubbelklicka på" grupper "i konsolträdet på den vänstra sidan av klustret Administratörsverktyget.
    4.
    Vänster-klicka på klustret resursgrupp (i den högra rutan i Cluster Administrator) där du skulle vilja lägga till klustrade fysisk disk resurs. Klicka på "File", "nya" och "resurs".
    5.
    Skriv ett namn och beskrivning för den nya enheten (klustrade fysisk disk) resurs, välj "Physical Disk" resurs typ och välj resurs grupp där du vill lägga till enheten. Klicka på "Nästa".
    6.
    Lägg alla lämpliga servrar klustret medlem i listan över möjliga resurs ägare, och klicka på "Nästa".
    7.

    Ta bort alla resurser beroenden genom att klicka på resursen och klicka på "Ta bort". En klustrade fysisk disk resurs är inte beroende av någon annan typ av klustrade resurs. Klicka på "Nästa".
    8.
    Välj den nya enheten du just lagt och formaterade i "Physical Disk Parameters" dialogrutan. Säkerställa detta är korrekt innan du fortsätter eftersom du inte kan ändra det efter resursen korrigeras. Klicka på "Nästa" och sedan "Finish. " Det klustrade enhet kommer att läggas till resursgrupp i en "Offline"-tillståndet.
    9.
    Dubbelklicka på den resurs grupp (i rutan till vänster) där du har lagt till -enhet (eller klustrade fysisk disk) resurs. Hitta din nya enheten på den högra rutan. Högerklicka på enheten och klicka på "Bring online".
    10.
    Ström på nästa nod (medlem server) i klustret. Om det behövs, säkerställa kontrollerkort (HBA eller delade buss adapter) är konfigurerat att se lagring enligt tillverkarens rekommendation och förfaranden. När Cluster Services är online och tillgänglig, kontrollera att den nya fysiska hårddisken resurs kan flytta mellan noderna genom att högerklicka på resursen gruppen på vänster sida och klicka på "Flytta Group. " Se till att alla resurser i gruppen gå "online" med den andra noden som ägare.
    11.
    Upprepa steg 10 för varje ytterligare nod i klustret, om tillämpligt.

    tips och varningar


  • När första inrättandet av klustrade fysisk disk resurs, kanske du vill skapa en ny resurs grupp strikt för den nya resursen. Detta kan du testa "Flytta Group" funktionalitet (eller fail-over) för enheten (klustrade fysisk disk) resurs mellan alla noder utan att påverka andra klustrade resurser. När du har validerat enheten resursen fungerar som förväntat, kan du flytta den till rätt klustret resursgrupp och ta bort resurs grupp du har skapat för testning.
  • Om det inte finns några diskar listade i "Parameters" fältet i klustret Administratörsverktyget kan du behöva lägga till disken via ett kommandoradsverktyg. Se "Microsoft Support: Skapa en fysisk disk Resurs med Cluster. exe". Av resurserna avsnitt för mer information

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man håller min dator från att komma tillbaka på efter min strömavbrott

Relaterade artiklar


  • hur kopiera till en ny hårddisk
  • hur man skapar FAT32 på en extern hd
  • Hur man använder en tv som skärm i Windows XP
  • hur man hittar uppgraderingar till mitt moderkort
  • hur man bygger en dator för under $ 250
  • hur man installerar en andra hårddisk på en Gateway P-7811fx notebook
  • de bästa trådlösa ADSL-modem och routrar
  • hur man klona en hårddisk boot cd
  • hur man ansluter en standard DVD-spelare för visning på en datorskärm
  • specs på GeForce 6800 GT