Dator > Definitionen av en universal serial bus usb port

 • Definitionen av en universal serial bus usb port


 • USB, en akronym för Universal Serial Bus, är ett standardiserat gränssnitt som gör kringutrustning som ska anslutas till en dator. Nästan alla datorer som tillverkats sedan början av 2000 är utrustade med USB-portar, och tekniken har plattformsoberoende kompatibilitet, vilket betyder att det kan användas för att ansluta enheter till Macintosh, Windows och Linux /UNIX-datorer. USB-utrustade enheter kan kopplas och kopplas bort från en dator medan datorn är på, en process som kallas "hot swapping".

  Du behöver:
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Plektrum.

  Funktioner

  USB är en extremt mångsidig gränssnitt, jämfört med äldre gränssnitt som seriella och parallella anslutningar. USB stöds av och kompatibel med alla operativsystem. Med den ökande populariteten för USB som det nya gränssnittet val, operativsystem utvecklare som Microsoft och Macintosh-integrerade drivrutiner för en rad vanliga USB-aktiverade enheter. Detta beredskap innebar att USB-kompatibla maskinvarukomponenter kan aktiveras genom att helt enkelt ansluta den till datorn. Om OS är inte möjligheten att automatiskt lokalisera och installera en drivrutin, kan enhetens slutna drivrutin användas för att installera enheten.

  Överföringshastigheter

  Den första USB-standarden, kallad USB 1. 0, hade en dataöverföringshastighet på 1,5 Mbit /s (megabit per sekund). Överföringshastigheten är betydande, eftersom det kan begränsa anordningar där arbete utvärderas genom sin dataöverföring, till exempel flash-enheter. En dator som har maskin-och programvara kompatibilitet för snabbare USB-standarder kommer att kunna överföra mer data vid en given tidpunkt. USB popularitet sköt i höjden med Revision 1. 1, en standard som stöds upp till 12 Mpbs, idag den vanligaste USB-gränssnittet är USB 2. 0 som kan hantera hastigheter på upp till 480 Mbps

  Anslutningstyper

  Det finns två vanliga. anslutningstyper. USB-A är ett platt och rektangulärt arrangemang som ansluts till datorns USB-portar och USB-B är en något mindre, fyrkantiga som ansluts till USB-portar för kringutrustning såsom externa hårddiskar, skrivare och skannrar. Vissa enheter som digitalkameror och mobiltelefoner kan ha ett USB-B variant som kallas Mini-B, som är mindre än USB-B. Andra mindre kända proprietära anslutningar som också används är vissa enheter.

  Streamline Effect

  Vissa datorer aktivt med hjälp av USB-gränssnittet kan lida av den "rationalisera effekt" som påverkar enheter som till exempel tangentbord och möss. Dessa är exempel på insats-enheter som kräver en ständig gränssnitt med datorn. Om en dators tangentbord och mus inte har ägnat USB-portar, får input funktionaliteten i någon av de enheter försämras på grund av den strama effekt. Detta problem kan också uppstå när enheter som skannrar och skrivare har samma USB-hubb och begränsning yttrar sig när de två enheterna används samtidigt. Om datorn skickar en instruktion för att utföra en utskrift och skannern är också upptagen, antingen en av de enheter kommer att få vänta tills den andra att utföra sina instruktioner först.

  Längd Begränsning

  Den största begränsningen av USB-gränssnittet är dess längd begränsning. En dator kommer inte att kunna korrekt kommunicera med en USB-aktiverad enhet om anslutningskabeln är längre än femton meter. Denna begränsning införs av vilken typ av data flöda genom USB-kablar. Denna begränsning kan överbryggas genom att använda repeater förlängningar, som är kablar med boosters i ena änden som tar emot och sprida signalen längs på ett sätt som bevarar data integritet. Repeater förlängningskablar kan användas för att höja gränsen kabellängden som åttio fot.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter bakstycke en Dell Inspiron

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag DSL på min Presario 5000?
 • hur man uppgraderar en USB-port på datorn
 • hur man byter hårddisk på Mac G4
 • hur du kopierar filer från en dator som kör Windows 3.1
 • hur man byter moderkortet i en gateway M460
 • hur du lägger till RAM-minne till en HP a706n
 • toner påfyllningsanvisningar
 • hur man gör häftiga teckensnitt med mitt tangentbord
 • hur man bygger en dyr gaming PC
 • hur man laddar bläck i en kanon 1600 skrivare