Dator > vad är skillnaden mellan input och output-enheter?

 • vad är skillnaden mellan input och output-enheter?


 • Inmatningsenheter och utmatningsenheter är hårdvara som möjliggör för en operatör att interagera med datorn. Utan inmatningsenheter, skulle en datoranvändare inte kunna mata instruktioner till, eller skicka och lagra information i en dator. Utan utmatningsenheter, skulle datorn inte kunna ge bearbetade information tillbaka till användaren

  Du behöver :.
  kraftfull CPU kylare

  Computing Sequence

  I datorvärlden, kommer indata innan utdata. När du spelar ett ljudklipp som lagras i hårddisken, alla processer du utför, även dubbelklicka på filen är ingångar. Du instruera datorn med inmatningsenheter att öppna en mapp, leta upp filen, ladda mediaspelaren och spela upp ljudklippet. Det tar i dessa anvisningar, genomför dem och ger dig en utgång i form av ljud från högtalarna. Samma sekvens utförs i alla datorer processer, oavsett om du redigerar ett Word-dokument eller surfa på Internet.

  Gemensamma inmatningsenheter

  Vanliga inmatningsenheter innehålla mus, tangentbord, scanner, mikrofon och webbkamera. Musen och tangentbordet är de viktigaste ingångsenheter som alla program, inklusive operativsystemet (OS), är utformade för att navigeras till och kontrolleras med dessa enheter. Musen, ett pekdon, är en liten halvsfärisk objekt med en platt botten, konturer passar in i handflatan, översättning fysiska rörelser hos operatören för att markörens rörelser på skärmen. I bärbara datorer, har musen ersatts med en platt, tryckkänslig panel, som drivs av ett finger. En annan kritisk inmatningsenhet är tangentbordet en platt med rader av alfanumeriska nycklar och andra speciella tangenter med unika computing funktioner.

  Gemensamma utgångsenheter

  Den vanligaste utenheter i moderna datorer är bildskärm, högtalare, skrivaren och ljud-och grafikkort. Skärmen fungerar tillsammans med grafikkortet, ibland kallad grafikkort, att generera och visa images. The bildskärm i en modern dator är platt LCD-skärm kan visa ljusa bilder med full klarhet. Storlek på displayenheten kan variera beroende på dator funktion och inställning --- oftast är det mellan 14 och 21 inches. Datorhögtalare spela upp ljud, baserat på signaler från ljudkortet. I en modern dator kan högtalarna antingen integreras i hårdvaran eller läggas som en perifer enhet.

  Tillgänglighet

  Tillgänglighet är ett punkt i skillnaden mellan in-och utenheter. En inmatningsenhet används för att ta emot instruktioner från en användare och ge den till datorn och måste därför vara lättillgängliga för användaren. Om musen istället för att på toppen av tabellen, var inne i datorns hölje tornet skulle det vara besvärligt (och farliga) för att driva enheten. Utmatningsenheter, å andra sidan, lita inte på någon form av fysisk kontakt med datoranvändare och kan förekomma som en intern komponent. Exempel på detta är expansionskort (ljud och video) som är monterade i spår i moderkortet.

  Fysiska attribut och pris

  Inmatningsenheter är oftast mindre i storlek än utdataenheter och har fysiska attribut som vikt vid komfort och välbefinnande i användning. Inmatningsenheter hantera typiskt indata genom knappar, lins eller mikrofon. Utmatningsenheter är större, och betona på kvalitet och storlek på produktionen. De flesta inmatningsenheter, som är mindre och enklare att tillverka, kostar mindre än utdataenheter --- tangentbord och möss är billigare än skrivare och LCD-skärmar.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur säkra ett trådlöst nätverk med en buffel router

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Lexmark 2300 med bläck
 • hur man hittar högtalarelement
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
 • Information om Dell Latitude D531
 • Hur man använder en micro centrum USB med Windows 98
 • hur du uppdaterar BIOS 6200
 • hur man installerar RAM i IBM Thinkpad
 • hur man skriver ut med hjälp av en Toshiba A45-s151 trådlösa bärbara dator
 • hur man byter ett dött system batteri i en PC
 • hur man installerar en Netgear trådlös MA401 PC Card