Dator > vad är skillnaden mellan en stationär, en bärbar dator & en bärbar dator?

 • vad är skillnaden mellan en stationär, en bärbar dator & en bärbar dator?


 • Bärbara datorer, bärbara och stationära datorer finns alla typer av datorer. Deras namn beskriver hur stora de är och avsedda funktion. Stationära datorer är icke-bärbara maskiner avsedda att sitta på eller i närheten ett skrivbord. Bärbara datorer och bärbara datorer är mindre, bärbara datorer, tänkt att genomföras till en plats för att utföra arbete

  stationär dator Externals

  Stationära datorer är uppbyggda av flera utbytbara delar. Det objekt som är tänkt när man säger "dator" består av ett foderrör moderkort och processor, en bildskärm, ett tangentbord och en mus. De delar ansluta alla samverkar via standardiserade kontakter och kablar. Bildskärm, tangentbord och mus kan alla kopplas ut med andra delar utan att egentligen åstadkomma funktion av datorn. Ärendet innehåller dock de vitala delarna i datorn.

  Stationär dator Internals

  Den faktiska computing del, i målet utgörs av ett moderkort med en processor fäst vid den, pinnar ett eller flera av RAM och en hårddisk. Vissa datorer har också en CD-eller DVD-enhet, ett separat grafikkort (många moderkort har videofunktion inbyggd) ett separat ljudkort, och någon av ett antal andra kortbaserade kringutrustning som nätverkskort och RAID-styrenheter som tillval. Stationära datorer är i allmänhet billigare och mycket mer konfigurerbar än andra typer av datorer som relativt stort utrymme inne i en stationär fall tillåter många delar som ska läggas till enkelt.

  Bärbar dator Externals

  bärbara datorer och bärbara datorer är i allmänhet mycket mindre än dekstops. I dessa datorer, bildskärm, tangentbord och mus allt integrerat i ett enda fall med moderkortet, processor och kringutrustning. Bärbara datorer bära sin strömförsörjning separat, dock. I en stationär, är strömförsörjningen en del av ärendet, men en bärbar dator får en egen enhet som ansluts till väggen och ger rätt mängd kraft. Bärbara datorer är avsedda att vara bärbara och innehåller batterier så att de kan användas när de inte sitter i.

  Bärbar dator Internals

  Bärbara datorer har betydligt mindre utrymme än stationära datorer. Nästan varje perifer funktion som kan få ett separat kort i en stationär är inbyggt i den bärbara datorn av tillverkaren. Bärbara datorer offra till uppgradering för kompakthet.

  Andra typer av dator

  Stationära och bärbara datorer är inte den enda typen av datorer i tillvaron. Tablet datorer liknar bärbara datorer i design, men har sina skärmar på toppen. Pekdatorer är tänkt att använda en touch eller penna gränssnitt, och vanligtvis inte har tangentbord. Netbooks är de mindre kusin till bärbara datorer. De är ännu mer kompakt än den genomsnittliga bärbara datorn, offra lite prestanda för storlek och batteriets livslängd. Netbooks är tänkt att vara liten nog att lättvindigt vidtas varhelst användaren behöver dem.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter en Toshiba Satellite M115-s1061 tangent

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med en seriell ATA-hårddisk?
 • hur man fyller en HP 901 bläckpatroner
 • förstoringsglas datorskärmar
 • hur man installerar en HP Deskjet 6620 skrivare
 • hur du lägger till eller byta hårddiskar
 • hur du lägger till RAM-minne till en gateway 400sd4
 • hur man fixar rader av tangenter på en Dell Latitude
 • hur man formatera om och rensa min hårddisk
 • hur du uppdaterar bios på en Intel 865
 • hur till låsa upp en CPU multiplikatorn Athlon XP 2000 +