Dator > tuitorial om hur man bygger en dator

 • tuitorial om hur man bygger en dator


 • Köpa en aktie dator ofta passar casual användarens behov. Användare som kräver en mer kraftfulla system, men ofta bygga sina egna. Bygga en dator kan du skräddarsy ett system för att din användning behov. Utformning av detta system kräver kunskap om din användning behov. Forskar recensioner, kvalificerad listor säljare, och specifikationer säljaren garanterar komponent kompatibilitet

  Du behöver:.
  Datorväska
  . Strömförsörjning.
  Philips skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Wrist statisk vakt.
  Nål-tång.
  Moderkort.
  1.
  44-MB diskettenhet (er).
  3.
  5-tums hårddisk (ar).
  Optisk enhet (er).
  CPU.
  Termiskt fett.
  CPU-fläkten.
  Minnesmodul (s).
  Grafikkort (s).
  Ljudkort.
  Nätverkskort.
  Mål fläkt (ar).


  1.
  Hitta en ren, klar arbetsområdet --- idealiskt, ett trä bord eller en arbetsbänk. Öppna datorlådan genom att lossa tummen skruvarna (med fingrarna) eller skruvar fallet (med en skruvmejsel), eller genom att trycka på flikarna på (mål specifik). Skjut bort från fallet och undersök layout. Anteckna ledningar från frontpanelen, och identifiera de små svarta kontakterna på dessa kablar. Dessa ledare kommer att ha tydliga etiketter med förkortningar som "HDD" för det hårda ljuset hårddisk, "PS" för strömbrytaren och "USB" för frontpanelen USB (se Resurser). Om ärendet kom med några skruvar, pinnar små mässing eller säckar delar ta bort dem ur fodralet.
  2.
  Installera strömförsörjning genom att styra det med strömförsörjningen öppningen i bakre delen av fallet. Skruva fast strömförsörjning i ärendet från utsidan av målet genom de förborrade skruvhålen och in i nätaggregatet förborrade skruvhål. Sätt på dig statiska handleden vakt innan du börjar arbeta med integrerade kretsarna. Hitta mässing pinnarna (Om ditt ärende kräver dem), och finger skruva dem i botten av ditt ärende i konfigurationen av ditt moderkorts skruvhål. Ta bort den tomma tallriken i den bakre delen av fallet, sedan installera den metall mall som medföljde moderkortet i det utrymme du skapade genom att ta bort den tomma tallriken. Denna del av datorn med plats för anslutning av mus, tangentbord, bildskärm (på inbyggt moderkort), USB-enheter, Ethernet-anslutning, modem och ljud-anslutningar (på inbyggt moderkort). Hitta ditt moderkort (se Resurser) insvept i en silver antistatisk påse i lådan den kom i, samt skruvar behövs för att säkra moderkortet mot peggarna i ditt fall. Undvik statisk i kroppen innan du tar bort den antistatiska påsen från moderkortet genom att vidröra ett jordat metallföremål (såsom ditt fall). Ta bort moderkortet från antistatiska påsen och sätt in det i ditt fall, så att baksidan kontakterna linje med plattan du har installerat. Försiktigt in din bräda, och linje upp skruvhålen med pinnar. Med skruvar och lämplig skruvmejsel, bifoga ditt moderkort i målet. Dra inte åt skruvarna, vilket kan skada styrelsen. Fäst fallet frontpanel-kontakter (se Resurser) till motsvarande koppling på moderkortet.
  3.
  Leta enhetsfacken i ditt fall. Ta bort eventuella tomma ansikte skyltar som behövs för dina optiska enheter och diskettenheter (se Resurser). Skjut dina enheter till motsvarande fack genom frontplåten i målet. Justera enheterna i jämnhöjd med frontpanelen. Fäst enheter med räcke skruvar. Skruva dem genom räcket inuti höljet som håller driver på plats och in i förborrade hål i enheten. Sätt dina interna 3,5-tums hårddiskar (se Resurser) i sina interna fack och fäst dem med räcke skruvar. Bifoga din diskett IDE-kontakten, SATA 3,5-tums hårddisk, och SATA-optiska data disk kablar till enheterna. Anslut din data kablar från dina diskar i ditt moderkort interna SATA och IDE floppy hamnar. Bifoga ditt SATA strömkontakter från nätaggregatet till din SATA-diskar. Bifoga din diskett strömkontakt (se Resurser) till din 1,44 MB diskett-enheten.
  4.
  Installera din CPU (se Resurser) genom att lyfta arm i metall på sidan av det vita noll isättning kraft (ZIF) uttag (se Resurser) på moderkortet. Orientera din CPU så att den går in i uttaget utan påtryckningar, inte tvinga din CPU i, vilket kommer att skada den genom att böja stiften. Sänk spaken tills den fastnar i sitt ursprungliga läge. Applicera lite termiskt fett på din CPU och fläkt. Fäst fläkten till processorn, och fäst med metall fästen på fläkten. Fäst fästelement till motsvarande skåran på sidorna av CPU-sockeln. Kontrollera fläkten för att säkerställa en säker anslutning till processorn. Anslut ström-kontakten från fläkten till strömanslutningen port på moderkortet märkt av fläkten. (Denna port kommer att sitta nära CPU-sockeln. ) Installera minnesmodulerna (se Resurser) genom att flytta spakarna på sidan av minnesmodulen uttaget till det nedre läget och sätta in ditt minnesmoduler. Minnesmoduler kommer bara gå in på dessa uttag i en riktning. Sätt i minnesmodulerna så att skåran på undersidan av dina moduler passar mot åsen i sockeln. Skjut in minnesmodulen tills den vita spakarna stiga upp och snäpper på plats på skårorna i sidan av minnesmodulerna. Tvinga inte minnesmoduler i fel riktning, och undvik att röra den guldfärgade kanten av minnesmodulerna med fingrarna. Underlåtenhet att göra så kan skada minnesmodulerna.
  5.
  Ta ur den tomma skyltar för ditt grafik, ljud och nätverkskort gränssnitt. Sätt ditt grafikkort i PCI Express-eller AGP-plats (se Resurser), som vanligtvis finns närmast din CPU. Tryck det på plats ordentligt och skruva den genom de förborrade skruvhål i plåten på kortet och in i förborrade hålet där du tog bort tom platta i målet. Sätt ditt ljudkort och nätverkskort gränssnitt i tomma PCI-platser (se Resurser) så det stämmer med den tomma tallrikar du tog bort. Fäst dessa kort som du ansluter grafikkortet --- med skruvar genom de förborrade skruvhålen och in i målet. Bifoga alla dina mål fans till tillgängliga Molex kontakter. Anslut nätaggregatet till moderkortet. Din strömförsörjning ansluts endast med ditt moderkort i en riktning (se Resurser), koppla in den ordentligt. Sätt tillbaka locket på lådan. Koppla in ett tangentbord, mus, och den svarta nätsladden till baksidan. Tryck på strömbrytaren för att testa ditt system. Starta upp ditt system räkna med att se en post meddelande systeminformation tillhandahålls för att bekräfta en lyckad bygga. Installera din favorit-operativsystem.

  Tips och varningar


 • Använd band twist till bunt sladdar ihop så att de inte hämmar luftflödet.
 • Lägg till extra fall fläktar för att hålla systemet svalare.
 • Använd nål-tång för att manipulera byglar på moderkortet.
 • aldrig något arbete på ditt system inte är bortkopplad. Du kan skada ditt system eller dess komponenter, eller skadar dig själv
 • Tvinga inte processorn i moderkortet uttag, som kommer skada din processor.
 • inte in minne i fel riktning, vilket kommer att skada ditt minne eller ditt moderkort (eller båda).

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du skickar en fil till andra datorn skrivbord

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Canon ip1600 skrivare utan en cd
 • hur man får en IBM Thinkpad för att starta
 • anvisningar om hur man byter RAM i en bärbar dator
 • hur man öppnar en pc fall
 • hur man byter en latitud tangentbord
 • hur man bygger egna trådlösa datorn
 • hur du ställer in en HP 2700 allt-i-ett skanner Mac OS 10.6
 • installerar ett nätverkskort Windows 98
 • välja det bästa processor för dina spel dator
 • hur du uppgraderar minnet på en hp pavilion dv6233se