Dator > sätt att påskynda en digital dator

 • sätt att påskynda en digital dator


 • Speed är en av de viktigaste faktorerna i någon digital dator som processer kontinuerliga data. Datorer lita på en kedja av komponenter till kompletta ens de mest grundläggande uppgifter, och eventuella svaga länk kan ge användare väntar för maskinen att svara. Men det finns flera sätt att snabba upp en dator för att göra det mer produktivt.

  Snabbare processor

  En av de mest effektiva sätten att påskynda en dator är att installera en snabbare processor. Detta kan kräva en omfattande omarbetning av datorns inre delar, och kan kosta mer än att bara köpa en ny modell helt och hållet. Men eftersom chip priserna sjunka, kan uppgradera processorn ger en av de mest dramatiska hastigheten ökar. Datorprocessorer mäts i gigahertz, vilket är den hastighet med vilken processorn emot och skickar elektronisk information.

  Bättre kylning

  En av de viktigaste problemen med snabbare processorer är den värme som flödet av el genom processorns kärnor genererar. En dator med en mer effektiv kylning mekanism kan använda en snabbare, hetare processor. Vissa processorer har en variabel klockfrekvens, vilket innebär att de kan köra på en högre hastighet när förhållandena tillåter det. Att hålla datorn sval med ytterligare fläktar, ventiler och kylflänsar kan hålla den processor som kör på högsta hastighet oftare.

  Mer minne

  RAM är mycket viktigt att den totala prestandan i en dator. RAM är det minne som datorn använder för att lagra data som är i färd med att använda. Datorn kan läsa in data från RAM mycket snabbare än den kan hämta det från en hårddisk. Datorer med mer RAM-minne, som mäts i gigabyte kommer att köras snabbare, speciellt när man använder program som använder mycket tillgängligt minne.

  Snabbare Drive

  En dators hårddisk är där den lagrar stora bitar av data, inklusive program , textfiler, bilder, musik och videor. Konventionella magnetiska hårddiskar snurra med konstant hastighet, vilket begränsar den hastighet med vilken program kan komma åt data i enheten. Hårddiskar på 7200 RPM ladda data snabbare än 5. 400 varv /modeller. Solid State-hårddiskar, vilket har inga rörliga delar, är ännu snabbare.

  Bättre programvara

  Installera de senaste versionerna av programvaran och hjälp av ett effektivt operativsystem är viktigt att hålla en dator som kör fort. Nya versioner av programvara utnyttja nyare processorer, och kan också ge samma typ av prestanda med mindre minne och hårddisk användning, som ger utrymme för andra program och bidra till att påskynda multitasking.

  rengöring av systemet

  Att hålla din dator ren och organiserad är ett av de enklaste sätten att göra det köras snabbare. Ta bort gamla eller oanvända filer och inaktivera onödiga startobjekt-de program som automatiskt ladda när datorn är påslagen-kan bidra till att förbättra boot gånger, samt avstängning gånger. En hårddisk som är fri från skräp och defragmentera kan läsa in data snabbare. Flesta operativsystem innehålla verktyg för att utföra ett allmänt system rengöring, och tredje parts programvara beslutsfattare sälja program som kan identifiera och ta bort onödiga data på systemet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Vad gör en intern TV-kort?





Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut ett vykort på en HP J6400 officejet
 • hur man tar emot ett fax i manuellt läge på Canon MF4150
 • hur man bygger ett nätverk hemma säkerhet med en dator
 • hur man installerar en SATA DVD brännare i en Dell 9150
 • hur man byter en CPU på en acer aspire 3000
 • hur man torka hårddisken från Dell bärbara datorer
 • hur man installerar en HL-1440 laserskrivare
 • om Intel Core-processor familj
 • hur man gör en fotpedal arbeta med Windows Media Player
 • hur man byter batteri i en Apple iMac G3 CMOS