Dator > hur man rengör utrustning dator kontor

 • hur man rengör utrustning dator kontor


 • Datorer, som döda ting, inte kan bekämpa störtflod av utspilld mat och dryck, bläck, nikotin, damm och bakterier att övergrepp dem på daglig basis. I själva verket skapar den elektriska strömmen som går genom dem en magnet-liknande effekt som lockar allt detta grus. Datoranvändare har att rengöra sin utrustning dator kontor regelbundet för att hålla utrustningen sanitära och igång ordentligt. Eftersom datorn kontorsutrustning är elektrisk med känslig elektronik, datoranvändare har att närma sig denna uppgift med rätt verktyg och metoder.

  Du behöver:
  Q-tips eller kompresser
  . Canned Air.
  Mjuk, luddfri rengöringsduk.
  Elektronik-säker glas och yta renare.
  Dammsugare.
  Papperskorgen.
  Alkohol.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den från strömkällan. Sedan koppla och dra ut eventuella kringutrustning.
  2.
  Öppna upp datorn torn enligt tillverkarens anvisningar.
  3.
  Bort korten inkopplad i dammiga anslutningar och torka både korten och anslutningarna nedåt med en tuss. Använd lite luft eller en ren konst pensel till att få bort smuts på allt som är kvar i tornet. Koncentrera runt fläkten och CPU, eftersom detta område drar till sig damm det värsta. Vakuum ur insidan av datorn tornet. Sätt tillbaka korten.
  4.
  Lägg i den sida av datorn torn igen. Spray en mjuk trasa med ett glas och yta renare som är säker för elektronik och torka av utsidan av tornet ner.
  5.
  Torka av skärmen, med början i skärmen, som du vill inte dra smuts från någon annanstans på skärmen över denna del av skärmen.
  6.
  Skaka ut tangentbordet över en papperskorg. Använd Canned Air för att driva bort några smulor av mat eller andra partiklar som kan ha glidit under tangenterna. Torka sedan tangentbordet ner med din trasa och rengöringsmedel.

  För en mycket grundlig rengöring, använd ett platt föremål som en platt skruvmejsel för att få under varje tangent och försiktigt bända loss det. Ta bort smuts och desinficera genom att torka på tangenterna med Q-tips doppad i alkohol. Torka sedan nycklarna torrt och installera dem.
  7.
  Skruva eller skruva av anläggningen plattform som håller spår bollen för musen på plats. Torka av kulan ner med glas och yta renare och din duk. Om du har verkligen fått lite gunk på det, kan du prova bara en touch of Goo Gone eller tvål. Sätt tillbaka kulan, tallrik och /eller plattform och torka av resten av musen nedåt. Helt enkelt torka av optiska möss.
  8.
  Torka alla annan kringutrustning. Sätt din kringutrustning till datorn och anslut enheter i. Anslut datorn igen och starta upp den.

  Tips och varningar


 • Även om du kopplar allt förbättrar ett antistatarmband säkerhet samtidigt städutrustning dator kontoret.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du uppgraderar Toshiba 330cds

Relaterade artiklar


 • Hur hjälper datorer geologer?
 • Hur man delar en dator
 • hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe
 • hur man installerar en ny hårddisk i en bärbar dator
 • vad är skillnaden mellan en CPU och en processor?
 • spritkompresser för elektronik fakta
 • hur man installerar en zebra skrivare
 • hur du installerar Skype på IPAD
 • typer av PC-enheter stöd lagring
 • information om disketter