Dator > hur man bygger en Power PC dator

 • hur man bygger en Power PC dator


 • När du funderar på att bygga din egen dator, kan du bygga något som tar upp en bra mängd ström så att den kan hantera mer av en arbetsbelastning under hela dagen. Oavsett om du vill bygga en bra spel dator eller om du behöver något som kan hantera många olika processer för arbete, kan du överväga att bygga ett bra power-baserad persondator. För detta behöver du för att du köper up-to-date, hög effekt produkter

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Case.
  CPU.
  Moderkort.
  RAM.
  Grafikkortet.
  Hårddisk.


  1.
  Shop runt om Newegg för de nödvändiga delarna. Leta efter höga siffror i beskrivningen, till exempel "2,8 GHz" eller "500 GB. " Kontrollera omdömen av tidigare kunder som har lagt dessa delar på prov innan du köper dem.
  2.
  Installera CPU. Även känd som Central Processing Unit, är denna del av datorn som motsvarar en hjärna. Dess processorkraft för att bygga en makt-baserad dator. Om du tittar noga på ditt fall kommer det att finnas ett uttag som har en bit plast eller metall fäst vid den. Lyft upp denna pjäs, som kallas en arm, kommer att "låsa upp" uttaget. Ta din CPU och anpassa den till uttaget, så att den försiktigt falla på plats när det är korrekt justerade. Tvinga inte in det i sin ståndpunkt. Sänk armen att "låsa" den.
  3.
  Installera moderkortet. Detta är en av de viktigaste delarna i datorn, andra till CPU. Ta I /O-plåt som följde med det och hitta I /O-plåt redan installerat i ärendet. Pop ut den i ärendet och ersätta den med den nya, skruva i mässing standoffs som följde med ditt ärende. Rikta in moderkortet på I /O-plåt och skruva den i, liksom.
  4.
  Installera RAM. Beroende på storleken på RAM, kan du ha mer än en pinne. Kontrollera att du har bara så många pinnar RAM som det finns RAM-minnesplatser på moderkortet. RAM-slots, till skillnad från grafikkortet slots, är tjocka, har ingen täckning och är större i antal. Plocka upp RAM pinnar på sidorna, fast in dem i tjocka tider, med en pinne per slot.
  5.
  Installera grafikkortet. Grafikkortet är ansvarig för att visa en mängd grafik på skärmen. Ta bort skydden från en av de tunnare kortplatser på moderkortet med din skruvmejsel. Lägga undan locket för förvaring. Plocka upp ditt grafikkort och ordentligt sätt in det i kortplatsen, som ersätter skruvarna för att säkra sin position. Om du har köpt två grafikkort, upprepa detta steg för andra kortet i andra facket.
  6.
  Installera hårddisken. Detta lagrar alla dina data, spel och andra medier. Leta reda på den tomma vikar mot främre delen av din dator fall, vilka bör anpassas vertikalt. Ta hårddisken och glida in den i någon av de vikar. Anslut kraftledning från elnätet, som kommer med i ditt fall, och SATA-linjen. Om du väljer att köpa en DVD-enhet, upprepa detta steg i en annan vik.

  Tips och varningar


 • Arbeta aldrig på en dator på en matta eller utan jordning själv genom vidröra omålad metall.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur ställer jag upp min skrivare på min dator?

Relaterade artiklar


 • hur man spela DVD-filmer på en mt laptop
 • hur man torka hårddisken från Dell bärbara datorer
 • hur man får online med flera bärbara datorer med en Ethernet-anslutning
 • hur frysa pekplattan på en T400
 • hur man uppgraderar en Dell hårddisk
 • Hur konvertera en SATA strömkabel till molex
 • hur man kan spara YouTube-videor till ett hopp enhet
 • hur man använder en gammal dator som brandvägg
 • Hur du tar isär en 2001 iMac
 • Hur kan jag formatera ett minneskort i en PC?