Dator > hur du uppdaterar drivrutinerna för grafikkortet på vista

 • hur du uppdaterar drivrutinerna för grafikkortet på vista


 • Microsofts Windows Vista har kritiserats av många anledningar, allt från att det är ganska resurskrävande tung att ha förare svårigheter. En av de vanligaste kompatibilitetsproblem med drivrutiner som Vista-användare har är att få drivrutiner för deras grafikkort att fungera korrekt. Skulden för dessa problem, beroende på hur du tar sig an frågan, kan sätta på Vista eller tillverkaren av drivrutinen. För de flesta användare, men det spelar ingen roll vem som är skyldig, allt vi bryr oss om är att vår hårdvara fungerade på XP och kommer inte att fungera på vår "uppgraderade" system. Lyckligtvis finns det åtgärder som kan vidtas för att uppdatera ett grafikkort att fungera korrekt

  Du behöver:. . .
  Internet Stickkontakt


  1
  Uppdatera aktuell drivrutin. Detta kan göras i kontrollpanelen under den maskinvara Manager-menyn genom att klicka på "Leta efter uppdatering" eller "uppdatera drivrutin". Förhoppningsvis kommer Windows att hitta en lämplig drivrutin på nätet och installera den. Om så är fallet, så måste du starta om datorn för att aktivera den nya drivrutinen.
  2.
  Kontrollera att din förare fungerar. Du kommer att veta direkt om föraren arbetar på omstart, det kan finnas en ikon i aktivitetsfältet och din skärmupplösning kommer förmodligen att förändras. Om du är osäker, kör sedan en Windows Experience Index, som kommer att skattesatsen både du systemets totala prestanda och dina grafikkort. Om Windows inte hittar en drivrutin eller installerat fel en, sedan gå vidare till steg 3. Annars är du klar.
  3.
  Leta upp ditt grafikkort på tillverkarens webbplats. De flesta, om inte alla grafikkort tillverkarna informera de förare att deras produkter på sina webbplatser, Nvidia och ATI, de två största och mest populära grafikkort tillverkare, gör det mycket lätt att hitta, hämta och installera lämplig drivrutin.
  4.
  Följ instruktionerna på skärmen på sidan som passar din drivrutin att installera den. Vanligtvis är denna process automatiserad förbi denna punkt, så kommer det att finnas lite som du behöver göra för att installera och konfigurera din nya drivrutinen.
  5.
  Starta om datorn och kontrollera, som beskrivs i steg 2, att du har installerat rätt drivrutin och det fungerar ordentligt. Förutsatt allt har gått bra, du behöver inte vidta några ytterligare åtgärder och kan börja njuta ditt grafikkort i Windows Vista.

  tips och varningar


 • Var noga med att kontrollera om drivrutinsuppdateringar regelbundet, eftersom detta kan öka stabiliteten och prestanda för din hårdvara.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Notebook Optical Mouse instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar hk 864n hårddisken till 300 GB med Maxtor
 • hur du ansluter en USB-kabel till en Vostro 200
 • hur man uppgraderar en processor fujitsu att LIFEBOOK a6010
 • Hur konvertera bin filer till iso-filer på en Mac
 • hur rensa din hårddisk gratis
 • hur man raderar en låst hårddisk
 • hur man laddar filer till en flash-enhet
 • hur man byter ett moderkort i en Acer Aspire 5315
 • hur man konfigurerar en SonicWALL pro2040
 • vad är skillnaden mellan en CPU och en processor?