Dator > förteckning över de komponenter i ett POS system

 • förteckning över de komponenter i ett POS system


 • Många butiker, restauranger och nattklubbar lita på försäljningsstället (POS) system för att hjälpa till att hålla affärstransaktioner friktionsfritt. POS-system ger datoriserad effektivitet och journalföring när de utför försäljning förfaranden. Det finns många olika komponenter som kan användas med ett försäljningsställe system, och vissa typer av företag kommer att kräva fler komponenter än andra. Beroende på vad systemet används för, eller vilka typer av funktioner önskas, kan de flesta företagare skapa den perfekta POS system som passar deras behov med de komponenter de själva väljer.

  Back Office Server

  backoffice-servern är i huvudsak de viktigaste dator där relevant företagsinformation, exempelvis streckkod, priser och försäljning, är programmerat och lagras. Denna komponent fungerar också som den viktigaste informationskällan för nätet om flera enheter är i användning i hela anläggningen. Oavsett hur många datorer ingår i Business Network, kommer back office servern vara den del där alla tillämpliga programvaran laddas ned.

  Monitor

  Skärmen är skärmen där säljare synpunkter försäljningen information som en transaktion pågår. Som objekt läggs kan personalen (och ibland beskyddare) visa listan med ackumulerade poster, pris, skatt, besparingar, delsummor, totaler och alla andra tillämpliga information om den typ av verksamhet som bedrivs. Skärmen fungerar tillsammans med back office servern och andra komponenter till exempel en mus, kassalådan, skrivare och ibland ett tangentbord (om inte en pekskärm är installerad som gör det möjligt för nyckellösa poster).

  Streckkoder

  Streckkodsläsare hämta kodad prisinformation hjälp av en laserstråle för olika objekt. Dessa komponenter är ofta planglas vid foten av disken i närheten av kassaregistret, med en laserstråle under glaset för att fånga streckkoden. Vissa streckkodsläsare är handhållna, så säljarna att scanna objekt som är för stora eller tunga att lyftas till en räknare.

  Kassalåda

  POS-system i butiker oftast har en elektronisk kassalåda. Som en typisk kassalådan, används den för att hålla pengar samlas in för varorna eller tjänsterna. Dessa komponenter är också kontrolleras av backoffice-servern och är programmerade att öppna efter anvisade uppgifterna eller digitala kommandon.

  Tangentbord

  Tangentbord är en viktig komponent för att användas med backoffice-servern. Tangentbordet används för att ange objekt, tjänster, prisinformation, uppdateringar och all annan information nödvändig för att driva verksamheten. Försäljningsställe system som fungerar utan pekskärmar eller streckkodsläsare kan kräva ett tangentbord också. Även när touch-screen monitorer används i arbetet-station terminaler, kan tangentbord fortfarande användbar i in några anteckningar, uppgifter eller ändringar av köpta varor eller tjänster.

  skrivare

  minst en liten skrivare är oftast läggs till POS-systemet. Denna komponent kan programmeras från backoffice-servern för att producera skräddarsydda kvitton eller fakturor för kundens användning. Skrivaren kan också användas för utskrift av försäljningsrapporter eller anställd kort tid.

  MSRs PIN Pads

  magnetkontakter (MSR) används för att fånga kredit-eller betalkort information att bearbeta försäljning. En MSR komponent kan anslutas till det arbete stationen ges möjlighet till att en kund att dra ett kreditkort vid betalning. I det fall en bankkort kräver personliga identifieringsnummer (PIN), en bärbar PIN-paden kan införlivas i POS systemet så att den beskyddare privat in henne PIN-kod. Vissa PIN kuddar och MSRs också ha en signatur fånga skärm där kunder kan digitalt signera kvitton betalningstransaktion.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du kopierar ett foto från en iPod till en Mac

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en HP Business Inkjet 1000
 • Felsökning datorminne
 • Hur vet jag om datorn har ett internt modem?
 • hur man bygger mitt labb klassrummet dator
 • hur man gör etiketter på en HP C5100
 • hur du ställer in ett grafikkort i Windows
 • hur man bygger den bästa datorn värdet gaming
 • instruktionerna för att installera RAM i en acer aspire 5100-3959
 • hur du tar bort och ersätter en Dell Inspiron 1300 tangentbord
 • hur man skriver ut på fotopapper med en HP 1209 skrivare