Dator > anvisningar om hur man bygger en dator

 • anvisningar om hur man bygger en dator


 • Bygga en dator själv är det bästa sättet att få exakt vad du vill ha i din dator. Bestämma vad du vill, hur mycket du är villig att betala och med tanke på din tekniska erfarenhet kommer att påverka de exakta sammansättningen av din dator. Även om det är lättare att bygga en dator än att bygga en bil motor, det är mer komplicerat än vissa människor tror. Om du har en vän som vet datorer, har han ge dig en hand på din första dator

  Du behöver:. .
  Mål
  Moderkort.
  RAM.
  CPU.
  Grafikkortet.
  Ljudkort.
  Optisk enhet.
  Hard Drive.
  Operativsystem.
  Fläkt med kylfläns.


  1.
  Gör inköp baserat på dina önskemål. Om du vill ha en snabb dator oavsett kostnaden, får den snabbaste CPU och så mycket minne som moderkortet du väljer kan ta. Välj ett mål baserat på mängden av hårdvara och storleken på moderkortet. Du kan köpa ett moderkort med inbyggd video, ljud, nätverk USB, Firewire och andra anslutningar. Om du vill ha bättre ljud eller video kan du köpa dessa kort separat istället. Köp en hårddisk baserad på hur mycket det har och hur fort den överför data. Köp en optisk enhet, t. ex. DVD eller Blu Ray-enhet som motsvarar dina önskemål. Du kommer också att behöva köpa ett operativsystem som fungerar med dina komponenter och stöder dem.
  2.
  Öppna datorns hölje. Den ska komma med ett nätaggregat redan bifogas. Även om du kan köpa ett ärende utan strömförsörjning och lägg i en köps separat, och det är bäst att börja med ett fall som har en. Fallet kommer med skruvar och annan maskinvara i kontakt allt. Ställ fallet på sin sida med borttagna luckan. Sätt moderkortet i fallet med de kortplatser på baksidan. Match hålen på moderkortet med hål i ditt ärende. Om det finns ett hål i ditt ärende som inte stämmer överens styrelsen sätter plast distanser genom botten av ärendet och styrelsen så att moderkortet vilar på den. I de återstående skruvhål moderkortet i målet. Det är viktigt att moderkortet inte hänga ner och rör vid någon metall eller det kommer kort. Anslut den stora anslutningen kommer från nätaggregatet till moderkortets strömanslutningen kortplats.
  3.
  In CPU-chip på torget chip hållaren på moderkortet. Utrymmet för chip kommer att ha en arm i metall, som lyfter upp så att du kan infoga chip. Lås chip på plats genom att trycka ner spaken. Du måste matcha ett hörn av chip med "saknas" stift till den plats på chippet innehavaren där det finns ett "saknas" uttaget. Installera ovanpå chipet en fläkt och kylfläns. Denna kombination är viktigt att kyla chip. Kombinationen passar över de marker och ansluta till moderkortet. Det kommer att finnas en strömkabel från fläkten som ansluts till ett eluttag på moderkortet nära chipet.
  4.
  Anslut kablarna från framsidan av ärendet till moderkortet. Dessa kablar inkluderar anslutningar för ström, återställning, hårddisk ljus och anslutningar till USB och firewire-portar på framsidan av ärendet. Du måste läsa moderkortet manualen för att se var exakt för att ansluta dem. Kablarna är mycket tunna och har små plastlocken som passar in i små metall stiften på moderkortet.
  5.
  Skjut in minneskortet rakt ned i minnesplatserna på moderkortet. Facken kommer att vara precis tillräckligt länge för att hålla minnet och kommer att ha flikarna på vardera sidan som dyker upp lite när minnet är isatt. Dra flikarna kommer att släppa minnet.
  6.
  Placera några kort på plats på baksidan av datorn. Längs baksidan av moderkortet är kortplatser för video, ljud och andra kort. Du måste se till vilken typ av slots ditt moderkort har matchar typer av kort du köper. Korten glida ner i facket och har ett fäste som sitter på en läpp i ärendet. Kortet är sedan skruvas på plats.
  7.
  Installera hårddisken och optiska enheter på framsidan av datorn i Bay Area. Varje enhet kommer att behöva skruvas in i viken med hjälp av flera fall skruvarna på båda sidor av enheten. Anslut strömkablarna från strömförsörjningen till varje enhet. Anslut data kablar från moderkort IDE-eller SATA-anslutningar på baksidan av enheten.
  8.
  Starta datorn med operativsystemet skivan i enheten. Gå in i BIOS genom att trycka på knappen visas på skärmen för BIOS tillgång. Gå igenom menyerna för att välja den optiska enheten som första startenhet. Starta om datorn. Operativsystemet kommer att börja installera. Följ alla instruktionerna på skärmen tills operativsystemet är klar med installationen.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur rengör du din dators hårddisk innan de säljs?

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter HP Officejet g85xi till en dator
 • nackdelar med bläckstråleskrivare
 • Vilka är komponenterna i en CD-ROM-enhet?
 • refill instruktioner för en Lexmark skrivare z1300
 • hur man fixar en HP Officejet 7310xi scanner
 • kisel värmeledningsförmåga materialegenskaper
 • hur man uppgraderar ett moderkort för Windows XP
 • Hur förorenar datorer jorden och hur kan vi hjälpa det?
 • hur du tar bort hk zt1190 tangentbordet
 • hur du aktiverar en Dell-skärm med en USB-anslutning