Dator > varför externa enheter kostar mer än interna hårddiskar?

 • varför externa enheter kostar mer än interna hårddiskar?


 • Som med de flesta andra former av extern hårddisk, externa hårddiskar är ofta dyrare än sina interna motsvarigheter. De främsta motiven bakom prisskillnaden koka ner till aspekter av bekvämlighet. Samtidigt som den interna och externa enheter lyckas Förformning alla grundläggande uppgifter som krävs av just körtiden, externa hårddiskar erbjuder ofta mer bekvämlighet och portabilitet, vilket leder till en högre prislapp

  interna enheter

  När en enhet klassificeras som en intern enhet, oavsett om det är en hårddisk, en diskettenhet eller någon annan typ, betyder det att det var ursprungligen utformad för att användas inifrån datorn. För att installera en intern enhet, skulle du måste ta bort höljet från datorn och installera den i en tom enhetsfacket. Medan uppgiften är inte särskilt svårt, kan det vara skrämmande att de utan någon erfarenhet eller kunskap i dator konstruktion.

  externa enheter

  En extern hårddisk är utformad för att prestera exakt samma arbetsuppgifter som sina interna motsvarighet men från utsidan av datorn. Dessa enheter ansluter vanligtvis in i datorn via en USB-sladd eller liknande anslutning och, ofta gånger, till ett eluttag. Externa hårddiskar är oftast större än sina interna kusiner och ofta kostar mer på grund av den ökade bekvämligheter de erbjuder användaren.

  Portabilitet

  En av de största fördelarna med externa enheter är att de är bärbara. Om du vill överföra information från en dator till en annan utan en extern hårddisk, skulle du vara tvungen att bränna allt på skiva, överför det via Internet eller ansluta två datorer och använda data överför programvara. Med en extern hårddisk, kan du ladda helt enkelt din information och data på enheten, koppla ur den, ta den någon annanstans och ansluter den till en annan dator. Den bekväma portabilitet spelar en stor roll i varför externa enheter är oftast dyrare.

  Lättanvänd

  Dessa enheter är oftast ganska enkla att använda. Istället för att behöva öppna datorn och fysiskt installera hårdvara, ansluter du den bara till en ledig USB-port och vänta medan din dator nedladdningar de nödvändiga drivrutinerna. När nedladdningen är klar bör du kunna enkelt använda din nya externa hårddisken genom att helt enkelt driva upp det och ansluta den till datorn.

  Alternativ

  Enligt CollegeBuyingGuide. com kan du köpa kapslingar för att konvertera interna hårddiskar i yttre. Detta gäller för många andra typerna av omriktare och även om det kan kräva lite arbete, det sparar pengar. I de flesta fall kommer en intern enhet kostar mindre än en extern hårddisk med samma lagringsutrymme, vilket gör det mer ekonomiskt val om du inte är rädd för att sätta ihop själv. Bara vara säker på att den enhet du tänker använda passar ordentligt inuti oavsett låda du väljer att köpa.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:historia pc-datorer

Relaterade artiklar


 • hur man byter patroner i en magicolor 2300 dl skrivare
 • hur man byter en Toshiba en-105 skärm
 • hur man fyller 28a bläck
 • hur till stryka Photoshop 5.5 för mac
 • hur du tar bort en Dell AIO 924 patron fotoskrivare
 • hur man styr hastigheten CPU-fläkt
 • hur man återställer filer från en dålig hårddisk
 • hur man byter fläktar på en Sony PCV-rz44g
 • hur kan jag byta ut min tid modem Warner Cable?
 • hur man använder LightScribe utan nätverk förare