Dator > vad är system defragmentering?

 • vad är system defragmentering?


 • En dator hårddisk ger lagringsutrymme på en dator. Den lagrar data en användare skapar på en dator som dokument, grafik eller presentationer. Hårddiskar också lagra program som ett operativsystem eller applikationsprogram som ett ordbehandlingsprogram eller kalkylprogram. Användare skapa, ladda ner och kasta data ofta. Hårddiskar kan optimeras eller defragmentera påskynda deras lagring av information och resurser hämtning

  hårddisk Funktion

  Dator operativsystem såsom Windows XP och Vista lagra filer inuti formaterade delar av en hårddisk kallas partitioner. Dessa filer skrivs vanligen till första tillgängliga utrymme, som filer raderas, det utrymmet blir tillgängliga igen. När filer skrivs till icke intilliggande sektorer i ett filsystem, är de kallade fragmenterade filer. När du öppnar en fragmenterad fil, tar det längre tid att öppna eller användning, eftersom datorn måste hitta den splittrade delarna och sätta ihop dem åt dig. Eftersom fler filer tas bort och läggas till, blir hårddisken mer och mer fragmenterade, vilket leder till längre väntetider för datorn att hämta information.

  Definition

  defragmentera en hårddisk innebär att ordna om filerna så att informationen i sammanhängande ordning, enligt "PC Magazine. " Detta görs genom att köra ett defragmenteringsprogram på datorns hårddisk. Andra termer för defragmenter programvaror ingår defrag programvara eller program Optimizer. Defragmentering (även kallad defraging) är ofta tidskrävande, och datorn är vanligtvis tillgänglig för användning under optimera processen.

  Program

  Det finns många program finns i handeln, liksom fri programvara för att defragmentera hårddiskar. Några defrag program omfattar Diskeeper, Auslogis Disk Defrag, PerfectDisk, Magical Defrag och Windows Diskdefragmenteraren verktyget (Windows NT, 2000, XP och Vista är bara några av Microsofts operativsystem som inkluderar denna defragmentering verktyg).

  Rekommendationer

  Det finns inga regler om när ett defragmenteringsprogram bör drivas på ett datorsystem. Microsoft rekommenderar att köra en Diskdefragmenteraren en gång i månaden, University of Missouri-St. Louis Information Technology Services Center, säger en användare bör besluta om hur ofta för att defragmentera sitt system baserat på hur ofta maskinen används. Om datorn går långsamt och tar mycket tid att ta upp filer, kan en defragmentering vara i ordning. Dessa källor rekommenderar defragmentering färdig på en gång och datorn startas på morgonen efter defragmenteringen är klar.

  Defragmenteringsprogram Funktioner

  Den fria Diskdefragmenteraren verktyg ingår i Windows operativsystem kan möta de flesta datoranvändare behov. Dock kan vissa användare behöver mer avancerade funktioner. När man tittar på kommersiella eller andra fria defragmentering verktyg, funktioner för att leta efter är möjligheten att schemalägga när programmet ska köras, förmågan att defragmentera endast valda eller stora filer, och möjligheten för den defragmenteringsprogram att köras i bakgrunden medan systemet är i bruk.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort ett tangentbord från en Toshiba A55-S106 laptop

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Compaq Presario 1007t laptop
 • hur man installerar xp på en HP zv6000
 • hur man flasha BIOS på en PC
 • hur man installerar Klipsch Pro Audio subwoofers
 • hur man ansluter en IPAD att ett trådlöst nätverk
 • typer av stationära RAM
 • Hur får jag tillbaka mina filer från en smart media kort?
 • hur man bygger egna trådlösa datorn
 • hur man skriver ut på CD-skivor med en Epson R300
 • hur man installerar Windows XP extern hårddisk USBs