Dator > typer av scannrar

 • typer av scannrar


 • En scanner definieras som en elektronisk apparat som analyserar en bild eller text dokument och omvandlar data till en digital bild. När skannrar först blev tillgängliga på marknaden, var de ofta betraktas som snedvrider bildkvalitet på en skannad bild. Under de senaste åren, skannade kvaliteten på bilder har förbättrats kraftigt, vilket gör dem ett utmärkt instrument för att bevara foton och dokument.

  Drum Scanner

  En trumma skanner använder en teknik som kallas Fotomultiplikatorrör fånga och transportera data från en ursprungliga objektet och översätta det till en digital bild, enligt Scanners Bästa webbplats. Originalen är placerade i en stor scanning trumma som sedan snurrar mycket snabbt. Under hela spinning rörelse, är lätt delas upp i olika färg frekvenser. Färgen frekvenser analyseras sedan för att producera den digitala bilden. I International Paper Kunskap hemsida säger att trumskannrar normalt mycket hög kvalitet, men är dyra. Åtgärden kräver en utbildad tekniker, vilket gör dem lämpliga för professionell användning.

  Flatbäddsscannrar

  Flatbäddsskannrar är vanligast i hem och användas för personligt bevakning. Flatbäddsskannrar är också känd som desktop scannrar, enligt International Paper Kunskap. Denna typ av scanner innehåller en glasruta med ett starkt ljus under. Som bilden skannas, ljuset rör sig över bilden översätta det till ett digitalt format med hjälp av en teknik som kallas CCD. Typiska flatbeds skanna dokument i olika storlekar upp till 13 inches med 18 inches. Mer avancerade modeller har möjlighet att scanna tjocka dokument och 3-D bilder.

  Streckkodsläsare

  streckkodsläsare är tillgängliga för personer som kräver tillgång till en scanner på resande fot. Enligt Scanners bästa, är handhållna scanners används av manuellt dra skanningsenhet över den ursprungliga bilden. Medan handskanner har en fördel eftersom det kan tas med överallt, kan det vara svårt att använda. För att undvika ränder i den digitala bilden, måste skannrar använder en väldigt stadig hand när du skannar den ursprungliga bilden. International Paper kunskap rekommenderar att man använder streckkodsläsare för små bilder eftersom de bara skanna 2-5 inches i taget.

  Film eller Sida Scanners

  Film eller bild scannrar är små skanner modeller som sitter bekvämt på skrivbordet. Enligt International Paper Kunskap, det primära syftet med denna typ av scanner för skanning av 35 mm film och diabilder. Skjut skannrar är dyrare än flak modeller eftersom diabilder och film är av en högre upplösning än utskrivna foton.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:felsökning av en fångst papper fel på Lexmarks 4.227 skrivaren

Relaterade artiklar


 • hur man byter en cpu socket
 • Inaktivera bläckpatron kontroll i en kanon ip1600
 • Felsökning av en kanon MP530
 • Avinstallera U3 från SanDisk
 • hur du ansluter en Samsung dator
 • Hur kan jag använda min bärbara dator trådlös tjänst?
 • hur du kan uppgradera min USB-portar för hög hastighet
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
 • hur du skannar något på din dator från HP kontor jet 6310
 • hur man driver en dator från ett flashminne