Dator > hur man lär sig grundläggande datakunskaper för nybörjare

 • hur man lär sig grundläggande datakunskaper för nybörjare


 • Lära sig grundläggande, och sedan avancerade tillåter datakunskaper du kan dra nytta av ditt system och Internet för att hitta en mängd information och utföra en mängd olika uppgifter. Att veta hur man använder datorn och operativsystemet är av avgörande betydelse, särskilt eftersom många jobb och yrkeskarriär kräver datorer. Några grundläggande färdigheter som nybörjare ska lära är att öppna applikationer och program, navigera Internet och dela filer med andra datorer i nätverket
  1.
  Registrera dig för en grundläggande datakurs på en lokal community college eller Technology Center. Ta med en spiral-bunden anteckningsbok för klassen. Ta detaljerade anteckningar under kursen så att du har en referens när du utför grundläggande uppgifter, som att hitta elektroniska filer och mappar. Förvara dessa anteckningar bredvid din huvudsakliga dator hemma eller på jobbet, och granska dem när det behövs.
  2.
  Slå på datorn och utforska systemet. Ställ en dator kunniga vän eller familjemedlem att sitta med och guidar dig genom erfarenheterna. Kolla din dators tangentbord för knappar som kan hjälpa till att kontrollera ditt system funktioner som volym och skärmens ljusstyrka. Med musen, klicka på "Start" menyn i det nedre vänstra hörnet på din datorskärm om du använder Windows XP, Vista eller 7. Flytta musen och klicka på program och andra undermenyerna för att utforska vad som finns inuti "Start"-menyn.
  3.
  Leta reda på webbläsaren. Alla datorer med Microsoft Windows innehåller Internet Explorer som standard webbläsare, som representeras av en ikon av en blå, gement "e" Webbläsaren ger dig möjlighet att använda Internet-resurser och visa webbsidor. Dubbelklicka på ikonen Internet-webbläsaren att öppna programmet.

  Titta efter adressfältet-den långa, vågräta fältet längst upp i programmet som innehåller webbadress. Webbplats adresser eller webbadresser (Uniform Resource Locator) börjar med "http://" i de flesta fall. Skriv webbadresser i adressfältet som tar dig till gratis dator läromedel. Skriv in GCFLearnFree. org, CompTechDoc. org eller TechTutorial. net i din Internet-adressfältet. Tryck "Enter" på tangentbordet för att tas till dessa platser för att visa dator tutorials och lära sig om operativsystem och populära applikationer dator.
  4.
  Gå till supportwebbplatsen för ditt operativsystem . För Microsoft operativsystem, skriv in windows. microsoft. com i din webbläsare. Klicka på lämplig operativsystemet i "Hjälp och instruktioner"-listan i det övre högra hörnet på webbplatsen. För att hitta vilken version av Microsoft operativsystem körs på datorn, högerklicka på "Den här datorn"-mappen i Windows XP, och klicka på "Egenskaper" i menyn. I Windows Vista och 7, högerklicka på "Dator" mappen och välj sedan "Egenskaper".

  Typ i apple. com /support /osfamily om du använder en Mac-operativsystemet, klicka på din operativsystem som anges på webbplatsen. Klicka på ämnen som installation och underhåll, internet och nätverk och tillgänglighet för att läsa och lära sig om operativsystemet. För att hitta vilken version av Mac-operativsystemet, klicka på "Apple"-ikonen i toppen av din dator bredvid "Finder"-menyn. Klicka på "Om den här datorn. "
  5.
  Granska datorns elektroniska hjälp manuell. För att öppna manualen, klicka på "Start" om du använder Windows XP, Vista eller 7. Klicka på "Hjälp och support" i den högra kolumnen i menyn "Start". Klicka på "Läs om Windows grunden" eller "bläddra bland hjälpavsnitt" för att läsa om drift hårdvara, Windows Fundamentals skrivbord och arbeta med filer. Skriv in ett sökord i sökrutan och tryck på "Enter" på tangentbordet för att hitta specifika ämnen.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:installerar ett nätverkskort Windows 98

Relaterade artiklar


 • hur man byter en magenta patron för en HP 3600 som skriver ut endast svart
 • hur man kan kontrollera ljuset bläckpatronen efter ett pappersstopp på en HP-skrivare
 • Hur du ser på tv på ett trådlöst PC
 • Felsökning en HP Photosmart 7450 skrivare
 • välja rätt cpu för din PC moderkort
 • hur du installerar ett modem kort
 • hur man kan öka datorns ljud
 • hur man installerar Canon FAX L280 skrivare
 • hur man mäter en pc skåp fläkt
 • hur man startar en drivrutin för en HP 4100 officejet