Dator > hur man kan dra och byta en CPU-chip

 • hur man kan dra och byta en CPU-chip


 • Oavsett om datorns processor inte fungerar så bra som det brukade eller om du bara vill lägga lite mer processorkraft till din PC, som ersätter din processor är en av de enklaste sätten att göra din dator snabbare och mer kraftfull. CPU-chip ersättare är en vanlig dator uppgradering och är i allmänhet inte svårt att åstadkomma. Hela processen bör inte ta längre än en timme och ofta tar mindre tid än så. Inga speciella verktyg behövs, men dator-specifika objekt, till exempel termisk pasta och ett anti-statiskt armband krävs.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Termisk pasta.
  Termisk pasta remover.
  Ren luddfri duk.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den. Tryck på strömbrytaren en gång och släpp den, vilket kommer att medföra att datorn försöker starta upp och kommer att rinna någon makt som kan lämnas i kraftförsörjningen
  2
  Lägg ner datorn. . på dess högra sida. Ta bort skruvarna på baksidan av datorn så att hålla den vänstra panelen på plats och skjut sedan panelen mot baksidan av chassit för att ta bort den. Titta inuti datorn och leta reda på CPU block, som kommer att ha en fläkt och metall kylfläns monterad på den.
  3.
  Koppla bort CPU-fläkt från moderkortet. Ta bort skruvarna som håller kylflänsen på plats och lossa någon plast eller metall klämmorna som kan ansluta kylflänsen till CPU-sockeln. Ta bort kylfläns och fläkt från datorn, använd sedan termisk pasta remover och en luddfri trasa för att rengöra botten av kylflänsen.
  4.
  Lyft spaken som låser CPU på plats. Om en CPU täcka finns, lyft upp det också. Håll processorn i sidorna, ta bort den från CPU vägguttag och ställ den åt sidan.
  5.
  Placera den nya processorn i sockeln och se till att det är fodrat upp korrekt så att det ligger platt. Täck den nya processorn med processorn lock (om det finns en) och lås den på plats med hjälp av uttaget spaken.
  6.
  Placera en droppe av termisk pasta bredden på en ärta på toppen av den nya processorn. Ställ kylfläns och fläkt ovanpå det, låt vikten av kylflänsen sprida termisk pasta mellan den och processorn. Byt kylfläns skruvar och fäst dess klämmorna (om de finns), anslut sedan fläkten i moderkortet.
  7.
  Tillbaka den vänstra panelen av datorn, säkra den med skruv. Ställ datorn fall upprätt och sätt in den
  8.
  Tryck på strömbrytaren för att slå på datorn. Vänta på en BIOS felmeddelande om din maskinvara förändring ska visas och tryck sedan på den angivna tangenten på tangentbordet för att ange BIOS-inställningar.
  9.
  Navigera till "CPU" eller "Processor" avsnitt i BIOS menyn. Processorn inställningar uppdateras automatiskt, men vissa funktioner som hyperthreading och virtualisering stöd får inte vara aktiverat. Om din nya processorn manual eller låda nämner dessa funktioner som stöds, se till att de är påslagna.
  10.
  Tryck anges för att spara dina BIOS-inställningar och avsluta BIOS-inställningarna menyn. Datorn kommer automatiskt att starta med rätt BIOS maskinvaruinställningarna.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband när du arbetar inuti datorn, som oavsiktligt statisk ansvarsfrihet kan skada moderkortet eller andra komponenter dator.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man blandar PC 100 RAM med PC 133

Relaterade artiklar


 • hur man återställer ett användar-ID för en IBM Thinkpad Regus
 • hur man ansluter en trådlös Microsoft-mus
 • hur man får en IBM Thinkpad för att starta
 • hur man bygger pc säkerhet
 • hur man uppgraderar en E1705 processor
 • Duo-processor vs solo processor
 • hur man ändrar Lenovos bildförhållande
 • hur man väljer vilken inspelningsbara cd att köpa
 • hur rensa upp min nya HP-dator
 • hur du formaterar en Xbox hdd för användning via en dator