Dator > hur man gör en dedikerad server

 • hur man gör en dedikerad server


 • En dedikerad server är en server som du hyr eller köper som är dedikerad till ditt webbhotell behov. Det står i kontrast med delad hosting där man delar en server med tiotals eller kanske hundratals människor. Dela en server är bra, eftersom det håller kostnaderna för hosting ner. Men vissa program använder för mycket resurser att få tillstånd att köra på delad hosting

  Du behöver:. .
  Server moderkort
  RAM.
  Processor.
  Server fall.
  Hårddisk.
  CD /DVD-enheten.
  Operativsystem disk.
  Tangentbord.
  Screen.
  Mus.

  Hardware


  1.
  Öppna alla rutorna och ta ut alla komponenter.
  2.

  Lägg moderkortet på ett rent bord och öppna spärren på processorn sockeln. Kassera skyddskåpan och sätt i processorn.
  3.
  Öppna minnesplatserna genom att trycka på spärrarna på sidan av det utåt. Sätt i minnet i sockeln och trycker ner tills spärrarna klicka tillbaka i uppåt läge.
  4.
  Sätt moderkortet i målet och skruva fast med skruvarna som följer med fall.
  5.
  Installera hårddisken (s) och CD /DVD-enheten i ärendet och säkra dem med skruvar.
  6.
  Connect Vid kablar till moderkortet. Anslut strömkablarna till moderkortet och kör. Anslut SATA eller SAS-kablar från moderkortet till enheterna.
  7.
  Anslut servern till eluttaget, skärm, tangentbord och mus. Slå den server för att kontrollera om allt är inkopplad korrekt. Avsluta ärendet.

  Basic Operating System


  1.
  Slå på servern och sätt ditt operativsystem CD /DVD.
  2.
  Tryck på en tangent när meddelandet "Tryck på valfri tangent för att boka från DVD" visas på skärmen, om du använder Windows. Linux kommer att starta den förvalda menyn på egen hand.
  3.
  Välj språk och tangentbord föredrar att använda guiden. Ange den begärda informationen. När du ombeds att ange ditt nätverk information, ange den information som du fått av administratören team av den server rummet där du är värd din server.

  Linux Server


  1.

  Välj "Server" i Linux och välj "Avancerade alternativ" eller "Välj" Packet individuellt ", beroende på vilken distribution du använder.
  2.
  Välj de servrar du vill installera. För en webbserver, Apache, PHP, MySQL /Postgrep SQL, Perl och Python är de grundläggande de du vill installera.
  3.
  Välj "Brandvägg" Linux, för att skydda din server. Aktivera SELinux när du uppmanas att.
  4.
  Installera webbtjänster eller webbplatser på din server. Installera servern i server rummet och kolla om allt fungerar innan du ställer in DNS-servern och tillåter människor att komma åt den från utsidan.

  Windows Server


  1.
  Installera IIS eller Apache på din Windows-server och installera Microsoft SQL eller MySQL att ge grundläggande webbfunktioner. Installera någon annan programvara du kan behöva.
  2.
  Aktivera Windows-brandväggen och välj UAC-funktionen.
  3.
  Installera webbtjänster eller webbplatser på din server. Installera servern i server rummet och kolla om allt fungerar innan du ställer in DNS-servern och tillåter människor att komma åt den från utsidan.

  Tips och varningar


 • Du kan skapa konstiga Windows-användare namn som "Hk89T48we" och ge dem de befogenheter över den kritiska tjänster på servern istället för att använda standard "Administratör" användare. Detta förhindrar att en angripare från att få tillgång till tjänsten genom att bara behöva gissa lösenordet för "Administratör. " Utan de kommer att tvingas att gissa både användarnamn och lösenord
 • även om servern rummet har en brandvägg som skyddar servrar, och de flesta kommer att ha, behöver du installera en brandvägg på din dator för att begränsa tillgången till SSH-servern eller fjärrskrivbordsservern bara för dig.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:typer av scannrar

Relaterade artiklar


 • hur cds laser gravera
 • hur man använder en HP LaserJet 3055 som skanner
 • hur man överklockar en AMD 64 X2 4000
 • hur man använder en HP VGA-webbkamera med AIM
 • hur man byter fläktar på en Sony PCV-rz44g
 • hur du uppgraderar 1,7 Celeron M till 2,0 Pentium 4
 • hur man fyller en Lexmark 2300 med bläck
 • Inaktivera radergummit huvudet på en Dell Latitude D410
 • Ta bort en brevlåda i Exchange 2003
 • hur du uppgraderar grafikkort för AGP 2x/4x