Dator > hur man fixar trasiga glaset på en Toshiba laptop

 • hur man fixar trasiga glaset på en Toshiba laptop


 • Det enda sättet att "fixa" en sprucken laptop skärm är att ersätta den. Medan andra problem i samband med en bärbar dator display församling kan lösas, som bakgrundsbelysning eller inverter fel, kan en sprucken LCD-skärmen inte väckas till liv igen. Du kan ersätta din bärbar dator från Toshiba är bruten skärm hemma, med lite skicklighet och några grundläggande verktyg

  Du behöver:. .
  Toshiba laptop
  Skruvmejsel.
  Bruksanvisning.
  Ersättning LCD-skärmen.


  1.
  Koppla den bärbara datorn strömkabeln från nätspänningen och ta bort batteriet. Vänd på laptop över, lokalisera plastskal som täcker batteriet och ta bort den. Försiktigt höja batteriet ur kammaren. Placera den bärbara datorn på ett plant underlag med en bekväm arbetshöjd.
  2.
  Skruva av bezel från LCD-skärmen. I flertalet Toshiba modeller finns fyra till sex skruvarna längs ramen, som måste avlägsnas innan bezel kan rubbas från skärmen. Leta reda på skruvarna och ta bort den lilla gummitätningar (om någon) över dem med en vass, platt genomföra, för att få tillgång dolda skruvar. Bänd loss varje gummitätning och ångra alla skruvar. Förvara tätningar och skruvar i en liten behållare.
  3.
  Ta bort ramen. Dra försiktigt ut plasten vid nedre skärmen av skärmen och dra ett finger mellan karm och LCD-skärmen. Arbeta fingret runt längd på ramen för att lossa på ramen. Ångra låsning mekanismer som kan hålla bezel till basen plast på baksidan av LCD-skärmen. Med bezel av, kan du se LCD-skärmen i en metallram, bifogat till sitt skal på ryggen.
  4.
  Koppla två kablar anslutna till den brutna LCD-skärmen. Leta ett långt band-liknande kabel (video kabel), vanligen hålls på plats på baksidan av skärmen genom tejp, ta bort tejpen och dra ur kabeln från baksidan av skärmen. Ta loss kabeln som ansluter LCD till en grön styrelse kallas omriktaren.
  5.
  Ta bort den trasiga LCD och installera ersättning. Med kablarna kopplas bort, skruva loss trasiga LCD från dess metallram och försiktigt dra ut det. Ta den nya skärmen nära och orientera det därefter. Skjut in den och skruva den till metallram. Anslut video-och kraftkablar.
  6.
  Kolla den nya skärmen innan du sätter den bärbara datorn ihop igen. Med kopplas kablarna, sätt i batteriet och slå på den bärbara datorn. Om du fortfarande inte får en display, kolla videon och makt kabelanslutningar. Om du fortfarande inte får en display, koppla upp den bärbara datorn med en extern bildskärm. Om den externa bildskärmen inte tänds, kan du ha ett problem med moderkortet eller grafikkortet.
  7.
  Återmontera displayen församling genom att placera bezel över skärmen och låsa den ordentligt på ramen för den bärbara datorn. Gör om alla skruvar och sätta gummitätningar igen.

  Tips och varningar


 • Om du är osäker på en ersättare LCD-skärm, se tillverkarens artikelnummer på baksidan av den trasiga skärmen. När du beställer av denna referenskod kommer att ersätta del garanteras för att passa.
 • Var försiktig när du hanterar trasiga LCD-skärmen. Undvik de regioner där glas är sprucket att förebygga skador.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:64 bit vs 32 bitars hastighet

Relaterade artiklar


 • hur man återställer filer från en dålig hårddisk
 • Hur får jag tillbaka en hårddisk?
 • hur man tar emot ett fax på en HP Officejet V40
 • hur man hittar en bra skrivare nätverk laser
 • hur man byter bakgrundsbelysningen i en gateway 400vtx
 • hur man demontera en iMac
 • hur du lägger till eller byta hårddiskar
 • hur du ställer in ett grafikkort i Windows
 • hur man öppnar en Compaq Presario 1007t laptop
 • hur du tar bort en optisk enhet från en hp pavilion n5420