Dator > hur man fixar en brist på en bärbar dator

 • hur man fixar en brist på en bärbar dator


 • För att fixa en elektrisk brist i en bärbar dator, måste du avgöra vad som orsakar brist. Det kan vara något så enkelt som en dålig nätadapter som behöver bytas, en smutsig fläktenheten med en lös CPU-anslutning eller en DC-jack som har blivit skadade. I alla fall kan du åtgärda problemet. Men att felsöka problemet kräver att du tar den bärbara datorn isär och kontrollera funktionen hos vissa bitar. Demontera datorn på ett organiserat sätt, så du kommer ihåg hur allt var monterat och kan sätta ihop datorn.

  Du behöver:
  tillverkarens instruktionsbok
  . Juvelerare precisionsmejslar.
  Elektronisk multimeter.
  Ny strömadapter.
  Löd.
  Lödkolv.
  DC jack ersättare.
  Termiskt fett.
  Tryckluft.

  nätadapter Problem


  1.
  Se om den elektriska problemet orsakas av strömadaptern. Äldre nätadaptrar kan ha variationer i spänning, eller mitten nätadaptern box kan bli felaktiga. Kontrollera lampan på mitt nätadaptern box. Detta bör vara påslagen. Om det inte är strömadaptern inte fungerar korrekt och behöver bytas ut.
  2.
  Testa utspänningen av nätadaptern. Anslut den till vägguttaget och mät spänningen mellan insidan och utsidan av kontakten som ansluts till datorn. Titta på adaptern för att se diagrammet spänningen och läs multimeter detta. Se om kabeln är trasiga eller går sönder på något sätt.
  3.
  Byt adaptern om spänningen är inkonsekvent eller Power Box ljusindikatorn fluktuerar eller är avstängd. Byt ut sladden om den är sönder eller kablarna kommer ut på något sätt.

  Power Jack Problem


  1.
  Tillkännagivande om den bärbara datorn förlorar ström intermittent . Vicka sladden vid anslutning till datorn och se om strömmen kommer tillbaka eller släcks. Om det gör det, har du ett problem power jack och behovet av att fastställa strömuttaget fastlödda på moderkortet.
  2.
  Koppla den bärbara datorn och ta bort batteriet. Ta bort moderkortet från den bärbara datorn. Följ instruktionerna från tillverkarens instruktionsbok för att göra detta. Översyn webbplatser som Laptop Reparation eller Reparera 4 Bärbar dator (se avsnittet Resurser) för vidare demontering instruktioner.
  3.
  Ta bort DC-jack från den bärbara datorn. Se Inside My Laptop eller Laptop Reparation 101 (se Resurser avsnitt).
  4.
  Byt ut de gamla DC-uttaget med en ny och löda den på plats. Se DC jack reparera guider som den som konstaterades i Inside min laptop (se Resurser avsnitt).
  5.
  Tillbaka moderkortet och sätta ihop datorn.

  Moderkort Inspektion och kylfläns ta bort damm


  1.
  Vicka sladden och se om den bärbara datorn är på, eller tänds och släcks. Om det inte finns någon skillnad, får den effekt problemet bero på moderkortet eller CPU fel. Följ anvisningarna i steg 2 i avsnitt 2 att ta isär den bärbara datorn och få tillgång till moderkortet och kylfläns montering. Det finns ingen anledning att ta bort moderkortet från plasthöljet i denna process. Du behöver bara se på moderkortet och har tillgång till fläkten, kylfläns och processor.
  2.
  Skruva loss fästen som håller fläkten och kylfläns montering. Blås ut dem med tryckluft så att all smuts avlägsnas. Detta kan orsaka effektbrist.
  3.
  Ta bort damm och smuts från alla områden med tryckluft, om du inte ser några avvikelser med moderkortet. Damm och smuts i kylflänsen är förmodligen orsaken till den elektriska-avbrottet problem. Ställer nya termiskt fett på processorn innan montering kylflänsen igen. Detta hjälper till att hålla processorn sval och förhindrar strömavbrott på datorn.
  4.
  Kontrollera moderkortet för korrosion, bränna fläckar eller andra avvikelser. Om dessa anomalier finns, är makten problem som orsakas av moderkortet och du måste ersätta den med en ny. Ta isär resten av den bärbara datorn och ta bort moderkortet. Ersätt det med ett nytt moderkort för märke och modell på din bärbara dator.
  5.
  Ihop datorn och använd normalt.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man rengör en laptop lcd

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett kort SanDisk minne på en dator
 • hur ändrar strömförsörjningen i en PowerMac G4 spegel
 • hjälp med en bärbar DVD-enhet dörr som inte stängs på Compaq Presario
 • hur du ändrar toner till HP Color LaserJet 2840
 • alternativ för AT & T Wireless internet
 • hur du hittar den typ av fysiskt minne på en dator te
 • hur du installerar extra minne på en Toshiba Satellite u305-s5077
 • hur man skapar FAT32 på en extern hd
 • Hur man testar en leverans datorkraft med en ohm mätare
 • hur man byter en cpu socket