Dator > hur du uppgraderar grafikkort för XP

 • hur du uppgraderar grafikkort för XP


 • Grafikkort uppgraderingar är en av de vanligaste sätten att användarna förbättrar sina datorer på grund av den enkel att installera ett nytt grafikkort. Ett grafikkort ger extra minne för det system som används endast för att behandla video och lägger även till en dedikerad processor för video vilket minskar uppgifter belastningen på datorns CPU. Uppgradering av ett grafikkort på en Windows XP-system kan öka hastigheten med vilken XP driver samtidigt tillåta användare att spela mer grafiskt intensiva spel utan lagg eller video rendering problem.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Grafikkortet.
  Driver installationsskivan för grafikkortet.
  Antistatisk rem (se varningar).


  1.
  Öppna Windows XP Enhetshanteraren genom att högerklicka på "Den här datorn" i Start-menyn och välja "Hantera" från menyn som öppnas. Klicka på "Enhetshanteraren" alternativ under "System Tools" rubrik.
  2.
  Expandera "Bildskärmskort" lista och hitta din nuvarande skärm adapter (antingen ett installerat grafikkort eller ombord grafikprocessor. ) Högerklicka på kortet och välj "Inaktivera", klicka på "OK" när du tillfrågas om du vill inaktivera enheten.
  3.
  Stäng Enhetshanteraren, stäng sedan av din dator. Koppla ur den från ditt uttag eller grenuttag, tryck och släpp strömbrytaren så att den kommer att använda någon makt som lagras i systemets komponenter i ett försök att starta.
  4.
  Koppla din bildskärm från datorn. Lägg ner datorn om dess högra sida och ta bort skruvarna på baksidan som håller fast den vänstra sidopanelen. Skjut panelen mot baksidan av datorn, lyft sedan av den och lägg den åt sidan.
  5.
  Leta utbyggnaden hamnar i det nedre vänstra hörnet av moderkortet. Om du har ett grafikkort, kommer det att installeras i ett av dessa portar.
  6.
  Välj en expansion port för ditt grafikkort som passar i porten bild på grafikkortet ask . Om du redan har ett grafikkort installerat kan du använda den port som den för närvarande är installerad i när du tar bort den.
  7.
  Ta bort skruven som håller ditt nuvarande grafikkort på plats eller som håller täckplåten expansionsporten som är kantad med den port du vill använda. Om du har ett grafikkort installerat, lyft den rakt upp för att ta bort den från hamnen.
  8.
  Placera din nya grafikkort med dess kopplingar av metall uppradade med skåran i expansion port du ska använda, och tryck nedåt. Använd kraft nog så att kontakterna glida in i facket helt. Använd skruven som tidigare togs bort för att säkra din nya grafikkort på plats.
  9.
  Tillbaka den vänstra sidopanelen av datorn och skruvarna som håller den på plats. Ställ datorn upprätt, och ansluta bildskärmen till grafikkortet som du just installerat.
  10.
  Anslut datorn och trycker på strömbrytaren för att starta Windows XP. Klicka på "Avbryt" om Windows försök att installera drivrutiner med hjälp av "Lägg till ny maskinvara" guiden.
  11.
  Infogar Driver installationsskivan som följde med grafikkortet i datorns CD-eller DVD enheten. Låt AutoPlay att starta installationsprogrammet och följ instruktionerna på skärmen för att installera drivrutinerna och andra programvarukomponenter på din nya grafikkort.
  12.
  Ta ut skivan från datorns enhet gång du har avslutat installationen av drivrutinerna. Starta om datorn och låt Windows XP ska starta normalt. De nya drivrutinerna laddas när operativsystemet startar

  tips och varningar


 • Använd en antistatisk remmen runt handleden när du arbetar inuti datorn för att undvika skador inre delar med oavsiktlig statisk elektricitet.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man gör etiketter på en HP C5100

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en Epson Stylus Color 1160 patron
 • hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe
 • Hur man använder en micro centrum USB med Windows 98
 • hur man rengör en laptop lcd
 • hur du ansluter en USB-kabel till en Vostro 200
 • hur man rengör ett tangentbord och bildskärm
 • hur du installerar RAM i en HP Pavilion ze4630us
 • hur radera förändringar bios
 • hur man använder LightScribe utan nätverk förare
 • hur du tar bort & installera om en Compaq Armada 1530dm hårddisk