Dator > hur cds laser gravera

 • hur cds laser gravera


 • Vid millennieskiftet var det nästa stora grej i datorer att kunna skapa egna CD-skivor hemma. Nu kan vi inte bara det, utan gravera våra egna etiketten på framsidan av dessa CD-skivor. Hewlett-Packard (HP) banat väg för en teknik som kallas LightScribe som använder en speciell laser för att "bränna" en bild till en ljuskänslig skiva. Dessa skivor kommer i en mängd olika färger och i 2010, är ungefär det dubbla jämfört med en vanlig CD.

  En dator med LightScribe CD-R/RW enhet krävs för att laser gravera skivor. Du kan se om datorn har en LightScribe CD-enhet genom att leta efter LightScribe logo på framsidan av CD-ROM-enhet

  Du behöver:. .
  LightScribe CD brännare
  LightScribe Template Labeler programvara.


  1.
  Slå på din dator och sätter in en LightScribe CD, färgade sidan nedåt.

  LightScribe CD-skivor är inte det normala olika CD. De färgade sidan av skivan är faktiskt etsas med LightScribe CD-enhetens laser, som så småningom blir din egen etikett. LightScribe-enheten kan inte etch någonting på toppen av en vanlig CD, måste du köpa LightScribe-skivor.
  2.
  Öppna Labeler LightScribe Template. Om du för närvarande inte har denna programvara installerad på din dator, få den från download section på LightScribe. com webbplats.
  3.
  Markera den mall du vill gravera på dina CD. Du kan begränsa dina alternativ genom att klicka på rullgardinsmenyn i avsnittet Mallar och välja från kategorier som anges. Om du inte gillar de mallar som tillhandahålls av default, kan du hämta ytterligare mallar genom att klicka på "Hämta fler mallar" ovanför rullgardinsmenyn. Klicka på "Hämta fler mallar tar dig till en online-portal där du kan välja från en mängd olika mallar tillgängliga för nedladdning.
  4.
  Lägga till enskilda bilder, om du vill. Dessa bilder kan vara i form av ClipArt som tillhandahålls av programmet eller dina egna foton lagras på din dator. Klicka på "Öppna" i "Image Punkt" panel på skärmen. Du kan ändra storlek på din bild (er) genom att dra i hörnen på en bild med musen. Flytta dina bilder genom att klicka på en mitten av bilden och dra den till önskat område på etiketten.
  5.
  Förhandsgranska etiketten för att vara säker att det är vad du vill. När bilden är ingraverat på CD, kan det inte ändras eller ångras.
  6.
  Klicka på "Skriv ut" på den nedre högra hörnet av skärmen. Detta kommer att börja lasergravyrprocessen och producera din egen etikett.

  Tips och varningar


 • Om din dator inte har en LightScribe brännare förinstallerat, du kan köpa en från en elektronik eller återförsäljare som helst. År 2010 varierade kostnaderna från $ 30 till $ 100.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du anger BIOS på en ThinkPad 770

Relaterade artiklar


 • hur du installerar Canon PIXMA ip1500 skrivardrivrutinen
 • typer av PC-enheter stöd lagring
 • hur du lägger till Bluetooth till en Aspire One
 • Hur får man en 3G-nätverk utan en trådlös router
 • felsökning av en långsam usb modem
 • hur du kopierar filer från en dator som kör Windows 3.1
 • hur du ansluter högtalarnas anslutningar till en dator
 • hur man väljer vilken inspelningsbara cd att köpa
 • Hur får jag tillbaka mina filer från en smart media kort?
 • hur du tar bort en Dell D610 tangentbord