Dator > det vetenskapliga begreppet buffertar

 • det vetenskapliga begreppet buffertar


 • I allmänhet terminologi är ordet buffert som vanligtvis används för en mellanliggande eller mitt element, som har ett syfte att koppla ihop två olika enheter till varandra. Samma koncept gäller för buffertar inom elektronik, telekommunikation och datavetenskap, där buffertar tjäna som mitt lagring element för data bitar som ska överföras från en process till en annan. Buffertar används mest när två skilda processer i en data dator aktie från varandra. På detta sätt fungerar de som mitt lagring agenter lösa villkoren för processen baksmälla och förseningar.

  principer i arbetet

  När en behandling uppgift överförs från en beräkningselement eller process till en annan, krävs att båda enheterna bör arbeta på samma databehandling takt, så att det inte finns någon fördröjning i slutförandet av processen. Om till exempel Inhastighet av produkten högre än det operativa graden av bearbetning element, är uppgiften antingen försenade eller inställda. Därför, i sådana fall har en fysiskt minne avsnitt eller ett program de överförda databitar (från indata) för en begränsad tid och håller utfodring behandlingen element med erforderlig mängd databitar. Detta avsnitt eller program är i princip kallas buffrande element eller en data-buffert.

  Desings

  Som diskuterats, buffertar kommer i hårdvara och mjukvara former. I sin maskinvara, buffertar är oftast en fysisk del av elektroniska minne i form av inbyggda förstärkare, transistorer eller en oberoende integrerad krets (IC). I sitt programformat, är en buffert mest sannolikt att vara en algoritm, som instruerar andra enheter för att försena processen för mottagande och vidarebefordran databitar på ett definierat sätt. Algoritmer är logiskt kodade instruktioner, som används för att utföra en begränsad mängd uppgifter.

  Funktioner

  I sin hårdvara form, är en typisk buffert betraktas som flyktiga och tillfälliga minne plats. Flyktiga eller temporära minne är en typ av elektroniskt minne som kan hålla uppgifter under en begränsad tid. En annan minnesenhet med samma funktion kallas "cache-minne. "Däremot kan databitar från cacheminnet kopieras till andra platser, medan buffertar inte underlättar den här funktionen. Dessutom buffertar överföra databitar sekventiellt (i små grupper), medan cacheminne utför överföringen operationer i en enda ögonblick. I denna sätt, buffertar arbete som dynamiska datalagring element, som håller emot och skicka data bitar på samma gång.

  Operations

  Buffertar kan användas i många verksamheter, där övergången mellan fler än en processer krävs. Men i datorer, telekommunikation och allmänna elektroniska kretsar, är en buffert som normalt används för att koppla ihop två olika avsnitt fungerar i olika takt, vilket försenar processen för dataöverföring, montering och organisera databitar och hålla uppgifter lagrade för bestämd tid. Dessa operativa kapacitet buffertar gör dem till en av de mest betydelsefulla element som ingår i olika vetenskapliga och dataindustrin processer.

  Program

  Olika specifika uppgifter beräknings-och elektronik utnyttja buffertar i sina ansökningar. Några större tillämpningar av buffertar i audio /video sändning och mottagning, indata och utdata ledning i kringutrustning (extern datorutrustning), databitar sekvensering och köa, nätverk datahastighet hantering, osv På detta sätt är buffertar utnyttjas i nästan alla digital elektronisk enhet såsom persondatorer, audio /video-spelare, nätverksväxlar och routrar, förstärkare signal och boosters.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar ljudkort gratis

Relaterade artiklar


 • hur man kan starta upp med en HP 9010
 • Hur kan jag kontrollera min Apple Mac mail från en dator?
 • hur du ansluter en USB-kabel till en Vostro 200
 • hur man installerar ett AirPort Extreme-Ethernet-kort
 • hur man uppgraderar en HP dv3510
 • hur man rengör en laptop lcd
 • hur man använder en keylogger i Vista
 • hur man får anteckningsbok papper ur en fastnat skrivare
 • felsökning av en Canon-skrivare i850
 • hur man kan få bios på en Toshiba Satellite x205-s7483