Dator > Vilka är komponenterna i en CD-ROM-enhet?

 • Vilka är komponenterna i en CD-ROM-enhet?


 • Nästan alla hushåll dator idag har en cd-skiva driveinstalled. Inte bara är de används för att lyssna på cd-skivor från dina favorit-artister, men CD-ROM-enheter kan också läsa någon form av datorbehandlingsbara uppgifter som har skrivits på en cd. Även om detta kanske låter som en enkel uppgift, måste många komponenter samverkar i din CD-ROM-enheten för att få detta att hända snabbt och effektivt varje gång.

  Optik

  Linsen på CD-ROM-enhet ansvarar för att läsa CD-data, som den gör medan skivan snurrar. Om linsen för din CD-ROM-enhet blir smutsigt, kan det ha en tendens att hoppa cd-skivor och misstolkat information från data-CD. I svåra fall kan informationen helt oläslig.

  Chef Ställdon

  Linsen på en CD-ROM-drivrutinen är placerad på en mekanisk ställdon. Detta flyttar linsen och tillbaka, gör det möjligt att läsa data från ytan av en CD. Detta styrs av en intern servosystem och en dedikerad mikrokontroller.

  spindelmotor

  spindelmotor ansvarar för att snurra på CD: n när det är i din cd-enhet. Hastigheten på en CD-ROM-enhetens spindelmotor är beroende av området för den CD som håller på att läsa. När man läser data från insidan eller mitten av en CD, kör spindelmotor snabbare. Eftersom lasern börjar läsa data nära utanför kanten på en CD, kör spindelmotor långsammare.

  Disc Loader

  Disc-lastning mekanismer av CD-ROM-enheter varierar beroende på tillverkare. Den vanligaste disc-, laddnings-mekanism som används idag är facket lastaren. Detta är en enkel plastbricka som glider ur enheten så att du kan sätta in CD-enheten. Facket håller skivan på plats medan den är i enheten

  Drive Connectors

  En fyra-pin strömkontakt ligger på baksidan av varje CD-ROM-enhet. Detta är samma typ av kontakt som finns på hårddiskar och de flesta andra interna enheter. Dessa enheter har också en extra anslutning, beroende på om enheten är IDE eller SCSI-baserade. En tre-eller fyra-tråds kabel är också på de flesta CD-ROM-enheter, vilket möjliggör direkt anslutning till datorns ljudkort.

  inre logik Board

  logikkortet på en CD-ROM-enhet kontrollerar verksamheten i själva enheten. Logikkortet har inga delar.

  Utgångar och externa kontroller

  Många CD-ROM-enheter är utrustade med ett hörlursuttag på framsidan av enheten, så att du enkelt ansluta ett par hörlurar. Andra vanliga kontroller inkluderar Start och Stopp och volym rattar kontroll.

  Drive Enclosure

  En metall fall används för att skydda alla delar av en CD-ROM-enhet. Öppning av enheten inneslutningen kan göra det benägna att skada.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du formaterar en micro sd hc

Relaterade artiklar


 • hur man byter bakgrundsbelysningen i en gateway 400vtx
 • hur man byter en ThinkPad G40 hårddisk
 • hur man fyller en HP 901 bläckpatroner
 • hur du lägger till RAM-minne på en Intel Mac mini
 • hur man ansluter en andra intern hårddisk
 • hur du lägger till USB till en 16-bitars PCMCIA-kortplats
 • hur omslaget personligt genom att på en MacBook
 • hur man installerar en SATA DVD brännare i en Dell 9150
 • hur man kan få bios på en Toshiba Satellite x205-s7483
 • hur man bygger datorer från bärgade delar hemma