Dator > Hur hjälper datorer geologer?

 • Hur hjälper datorer geologer?


 • Geologi är en vetenskap som styr studiet av jorden och dess material och processer. Det finns många fokuserar i sfären av geologi. Vissa geologer studera mineraler och mineralsammansättning, andra studerar hur jorden rör sig och hur dess plattorna interagerar med varandra och ytterligare andra ser på hur olika material ska agera när de möter varandra. Datorer och datorsimulering spelar en viktig roll i alla dessa aspekter

  Du behöver:.
  Skruvmejsel

  Engineering

  Vissa geologer arbete för att studera exakt hur mineraler reagera på stress. . De använder teknik program för att simulera olika påfrestningar baseras på den information om olika typer av sten som de har samlat. Dessa program används för att testa webbplatser för olika byggprojekt, eller undersöka mineralbaserade byggmaterial för integritet och lämplighet.

  Modeller

  Byggnader är inte de enda sakerna tekniker skapar digitala modeller av. Många geologer studie naturkatastrofer som påverkas av jorden, som jordbävningar och vulkaner. Med hjälp av mycket intrikat datorprogram skapar de modeller av dessa katastrofer att bättre förstå hur de fungerar, och hur vissa händelser som kedjor av insatser i rörelse. Datorer används sedan för att förnuft och till och med förutsägelser försök av dessa händelser.

  Fältutrustning

  Även geologerna använder datorer ofta i sitt arbete, detta inte hålla dem bakom ett skrivbord. Många geologer är anlitade för att undersöka platser runt om i världen för värdefulla mineraler samt fyndigheter av olja. Företagen måste geologer och berätta för dem där insättningen är och hur man gräva efter dem. Geologer resa från plats till plats, testning jordprover och yttrar sig på klipporna i närheten för att hjälpa andra fatta beslut. För att hjälpa, de använder bärbar dator enheter att analysera jord eller jämföra topografi kartor till sin omgivning.

  Time Management

  datorer och datorprogram som geologer använda drastiskt har skurit ner på den tid geologer behöver göra sin undersökning arbete. Ett projekt som en gång tog dagar eller veckor nu bara tar några minuter med rätt programvara. Detta har förändrats tiden prioriteringar geologer drastiskt. Istället för att be andra geologer om hjälp och jämförelser, eller samla material, kan geologer nu använda datorprogram att omedelbart jämföra resultaten runt om i världen. Många företag anställer färre geologer nu att så mycket kan göras av endast en.

  Typer av program

  Den typ av programvara geologer använda beror på deras fokus. Vissa kan använda program inriktade specifikt på karta analys och representation. Ett program kan fokusera på kartor som visar skiljelinjer. En annan kan ge en bild av mineralfyndigheter lager. Vissa program jämföra flera typer av information i en karta. Andra geologer använder 3D-program för att testa trycket på klipporna i särskilda former. Vissa använder enkla diagnostiska program som visar den geometriska egenskaper av mineraler och kartor.

  Geolog Möjligheter

  Trots att vissa företag anställer mindre geologerna eftersom man kan åstadkomma så mycket med hjälp av datorprogram möjligheter till geolog positioner förväntas fortsätta att öka. Detta beror främst på äldre geologerna som inte har erfarenhet av moderna datorprogram går i pension, och ersätts av yngre geologer som lärt sig den senaste geologi programvara och kan tillämpa det på deras jobb.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man bygger ett bra spel pc

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag använda min bärbara dator trådlös tjänst?
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en IBM Thinkpad A30
 • felsökning av en scanner med windows vista
 • hur man rengör en HP Business Inkjet 1000
 • hur man bränner en online video till en DVD
 • hur man installerar en bläckpatron i skrivare
 • Hur du tar en Acer 2410 laptop isär
 • hur är flashminne som används i verksamheten?
 • hur man återställer ett användar-ID för en IBM Thinkpad Regus
 • felsökning av en Sony DVD-kombinationsenhet