Dator > hur reparera skärmen på en Compaq Presario R3000

 • hur reparera skärmen på en Compaq Presario R3000


 • Reparation av Compaq Presario R3000: s diplay kan vara avskräckande för en del som inte är acklimatiserad med dator reparation. Men du behöver inte ha en fungerande kunskap om hur skärmar fungerar eller hur Compaqs sätts samman för att korrigera olika problem med din skärm. Så länge du har en Phillips skruvmejsel och eventuellt en ersättare LCD-skärm på klar, är du väl beväpnade att slutföra den här uppgiften i hemmet eller på kontoret

  Du behöver:. .
  Phillips skruvmejsel
  Ersättning LCD-skärmen.


  1.
  Observera monitorns ljusstyrka inställningarna för Compaq Presario R3000. Se till att de inte var påslagen hela vägen ner. Bildskärmens ljusstyrka nycklar kan hittas på toppen av Compaq tangentbord.
  2.
  Kontrollera om det "LCD Stängd Switch" har fastnat på plats. Denna växel är ungefär storleken av ett litet stift och fungerar som en sensor som avgör om Presario är öppen eller stängd, och sedan vänder bakgrundsbelysningen på eller av detta. Det kan ha fastnat i stängt läge, så leta upp den på botten av Compaq Presario R3000 vänstra övervaka gångjärnet och pekar på det kraftfullt för att un-sticka den.
  3.
  Ta bort Compaq Presario R3000 är bildskärmens ram skruvarna med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Dessa skruvar är längs långt yttre omkretsen. Lägg dem åt sidan och sedan ta bort bezel själv, som är plast ramen runt skärmen.
  4.
  Leta omformaren kabeln längst ner i mitten på displayen nu när det har uppenbarats av ramen. Se till att det inte har blivit bortkopplad från kabelkontakten direkt bredvid. Om den har, läggas ner i den här kontakten och anslut den till låst läge (kontakten bör vara horisontella och vertikala inte i orientering).
  5.
  Avlägsna metall fästena på sidan av displayen om omriktaren kabeln inte löser Compaq Presario R3000 display frågor. Du har sannolikt kommer att ersätta skärmen helt och hållet. Det finns två skruvar i varje av dessa fästen-Ta bort skruvarna med Phillips skruvmejsel.
  6.
  Koppla bort invertern kabeln om den fortfarande är inkopplad
  7.
  Dra skärmen försiktigt bort från baksidan hölje av Compaq Presario R3000 och lyft ut det. Ställ den på en plan yta.
  8.
  Sätt en ny laptop LCD-skärmen försiktigt på sin plats, vilar mot baksidan av Compaq Presario R3000 fall. Byt plåtvinklarna.
  9.
  Återanslut omriktaren kabeln.
  10.
  Skjut bezel tillbaka över skärmen och ersätta skruvar.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur till vända på en IBM Thinkpad

Relaterade artiklar


 • hur kan jag byta ut min tid modem Warner Cable?
 • hur man fixar HP Office Jet 5510 fel bläckpatron
 • hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator
 • hur man använder Fn-tangenten
 • Om Intel Hyper-Threading Technology
 • hur man får mer volym ur ljudkortet i Compaq Presario 5000
 • hur man får en kopia av min a + certifiering
 • hur man skriver ut ett vykort på en HP J6400 officejet
 • detaljer om hur man fyller en HP 60xl bläckpatron
 • hur du installerar ett ljudkort på en bärbar dator