Dator > hur man kan förebygga förlust i batteriet

 • hur man kan förebygga förlust i batteriet


 • Livscykeln för ett batteri definieras som antalet gånger du kan ladda upp batteriet till mer än 80 procent av den ursprungliga, maximal kapacitet. Enligt Electropaedia, är den normala livslängden för ett batteri 500 till 1. 200 cykler. Ju mer du använder och ladda, desto mer batteriets kapacitet kommer att minska. Förlusten av batteriet är en gradvis process. Batteriet slut kommer att hålla bara hålla 80 procent av sin ursprungliga kapacitet och sakta sjunka till 60 procent eller mindre, tills det inte längre fungerar alls. Fysikaliska och kemiska förändringar förhindra att batterier från varaktig för evigt. För att få ut det mesta av dina batterier livscykler följer flera steg
  1.
  Håll litiumjonbatterier cool. Värm stammar batteriet och minskar dess effekt. Enligt Electropaedia, "är Kemiska reaktioner interna för batteridrivna av antingen spänning eller temperatur. " När batteriet är varmt, den inre kemiska reaktioner snabbare, vilket ökar prestanda på bekostnad av minskande batteriets livslängd. Enligt Batteri Utbildningsstyrelsens webbsidor, "Vid högre temperaturer, självurladdning på alla batteri kemier ökar . . . När ett batteri uppvisar hög självurladdning kan lite göras för att vända den effekten. "
  2 .
  Undvik att köra ofta ner batteriet till någon makt. Fullt ur batteriet stammar det. The Battery universitets webbplats rekommenderar delvis använda batteriet då laddas det ofta, särskilt för litium-jon (dessa batterier inte har ett "minne" för att minska). Kort laptop batteri beror främst av värme, inte laddningen längder. Förläng batteriets livslängd genom att inte regelbundet köra det ner till noll makt.
  3.
  Kalibrera batterierna med ström mätare (t. ex. den bärbara datorn mätare som mäter den andel av ström som finns kvar på batteri). Om inte lämpligt avvägd, kommer mätaren att förlora precision med frekvent användning. En gång i månaden, kör batteriet ner till noll makt. Detta kommer att återställas och kalibrera mätaren makt så att du kan noggrant mäta strömförbrukningen.
  4.
  bort och rengör din laptop batteri när du är ansluten till en extern strömkälla. Torka av batteriet och slot utrymme för att stoppa damm och fukt ackumulation. Detta garanterar ingenting stör fördelningen av ström från batteriet.
  5.
  Store ett extra litiumjonbatteri i en förseglad påse i kylskåp. Frys inte det, men håll den lediga sval samtidigt spara den för när din primära batteriet inte längre effektivt verk.
  6.
  Kontrollera att din laddare är godkänd för användning med ditt batteri. Om laddaren fungerar på ett olämpligt avgift "eller sänder fel spänning kan det minska batteriets livslängd. Enligt Electropaedia, hålla batteriets celler "inom sina önskade driftgränser under både laddning och urladdning. "


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur reparera skärmen på en Compaq Presario R3000

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar datorväskan på en Compaq Presario 1007t
 • riktningar att fylla Brother bläckpatroner
 • Hur man återskapar en postlåda i Exchange 2000
 • kisel värmeledningsförmåga materialegenskaper
 • hur du uppdaterar en Dell pda
 • hur du övervakar datorns aktivitet
 • Hur vet jag när routern på min dator behöver bytas ut?
 • Hur man återskapar en gateway förare & ansökan
 • hur man bygger en dyr gaming PC
 • hur man installerar en ny leverans datorkraft