Dator > hur man bygger en dator med OS X

 • hur man bygger en dator med OS X


 • Apple är känt för att göra tunna datorer med hårdvara som skiljer sig från den hårdvara som gör upp en Windows-dator. Men du kanske har beslutat att inte köpa en Macintosh på grund av dess högre prislapp än andra datorer. Om Apple prislappen är lite över din budget, kanske du vill överväga att bygga en version själv för en betydligt lägre summa pengar

  Du behöver:. .
  2
  2GHz Intel Core 2 Duo-processor.
  4x1GB RAM.
  ASUS P5W DH Deluxe moderkort.
  Nvidia GeForce 7300GT grafikkort.
  500 GB eller mindre hårddisk.
  DVD-brännare.
  Antec Sonata fall.
  Lappat exemplar av Mac OS X Leopard.
  Stjärnskruvmejsel.

  Bygga dator


  1.
  Installera CPU. Leta reda på en liten plast eller metall arm som ligger utanför CPU-sockeln. Dra upp den så att den "låser upp". Nu tar CPU och anpassa den till uttaget så att den passar väl i stiften. När det sitter rakt, faller den försiktigt på plats utan att gå av eller skjuta. Sänk armen att "låsa" det.
  2.
  Installera kylflänsen fläkten. Leta reda på alla krokar som finns på sidorna av kontakten och anpassa kylflänsen s klämmor för dem. Till skillnad från den CPU, anpassa detta på rätt sätt bör resultera i en knäppande ljud. Fäst fläkten till huvudet på moderkortet. Eftersom denna plats varierar, måste du rådfråga din manual för att lokalisera den.
  3.
  Installera moderkortet. Rikta in moderkortet så hålen match upp på CPU. Ta mässing standoffs som följde med ditt ärende och anpassa dem med I /O-plating som medföljde moderkortet. Skruva alla dessa tillsammans. Konsultera din handbok för att lokalisera moderkortet huvudet så att du kan ansluta strömkontakter av ärendet till den.
  4.
  Installera RAM. Leta reda på den tomma RAM socklar, som bör vara någonstans på ditt moderkort. Plocka upp pinnar RAM på sidorna så att du inte får fingeravtryck på minnet portion. Sätt dem ordentligt i den tomma hylsor.
  5.
  Installera ditt grafikkort. Ditt moderkort ska ha en annan tom plats som kallas en "PCI" slot. Detta kommer att vara tunnare än RAM öppningar. Du kommer förmodligen ha flera platser att välja mellan, och när du gör det måste du skruva av locket. Du behöver inte locket längre. Ta ditt grafikkort från dess omslag och tryck fast det i öppningen, skruva fast den i att försegla affären.
  6.
  Installera hårddisken och DVD-brännare. Leta reda på en tom Bay, som är vänd mot datorns framsida. Skruva loss skruvarna i hårddisken och skjut in det i viken, sätta skruvarna tillbaka in Anslut fallet kraftförsörjning och SATA kabel till hårddisken för att använda den. Upprepa detta steg med DVD-brännaren.

  Tweaking BIOS


  1.
  Tweak BIOS-inställningarna. Tryck på knappen anges vid uppstart upp att skriva in dina BIOS-inställningar. Du bör se din hårddisk anges som den tredje IDE Master eller fjärde IDE-Slave. Använd pilarna för att navigera till din hårddisk och trycker på "Enter".
  2.
  Ändra konfigurationen för "Konfigurera SATA som. " Trycker på "Enter" och ändra det till AHCI. Hit the "Esc" en gång för att återgå till föregående meny.
  3.
  Navigera till fliken "Avancerat", följt av "Onboard Devices Configuration. "Inaktivera" JMicron SATA /PATA Controller. "
  4.
  Hit" Esc "tills du når huvudmenyn igen. Navigera till" Boot "fliken, följt av" Boot Device Priority . "Se till att din DVD-enhet laddar först och hårddisken sekund.

  Installera Mac OS X Leopard


  1.
  Sätt din brända kopia av lappat Leopard operativsystem system i DVD-enheten och slår på datorn
  2
  Tryck "F8" för att starta installationen när du uppmanas med startalternativ, skriv följande:. . .

  -v-x
  3.
  vänta tills processen till slut. Ignorera eventuella fel som kan dyka upp, även om de verkar lite skrämmande -. . Detta är normalt
  4
  Välj "Skivverktyg" under "Utilities" när det grafiska gränssnittet dyker upp . När den nya rutan dyker upp, välj din hårddisk i det vänstra fönstret. Klicka på "Partition" fliken och välj alternativet för en enda volym systemet. Namn volymen "Leopard", välja Mac OS Extended som din alternativet Format. Klicka på "Alternativ" och välj den partition som bör "Master Boot Record. "Tillämpa ändringarna och stänga rutan.
  5.
  Följ resten av instruktionerna för att installera Leopard. Innan du klickar på" Installera "-knappen, se till att avmarkera" ytterligare teckensnitt , "X11" och "Översättningar".

  tips och varningar


 • Rör inte någon del av datorn utan jordning dig genom att röra omålad metall.
 • Hämta inte en patchad version av Leopard om du inte redan har lagligen köpt ett exemplar av operativsystemet själv.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter topplocket på en gateway 600 bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur man bygger skrivbordet på systemet 9 för Mac
 • hur man rengör damm från en dator torn
 • hur du vill justera patroner av en HP psc 950xi
 • Felsökning av en kanon MP530
 • hur du lägger till Bluetooth till en Aspire One
 • Hur man laddar ner böcker till ett SD-kort i tända
 • hur man byter en kylfläkt i en Dell-b120
 • hur man fixar Dell levererar datorkraft
 • hur man återställer filer från en dålig hårddisk