Dator > Vad behöver du för att bränna en CD?

 • Vad behöver du för att bränna en CD?


 • Bränna en CD-skiva kan vara snabb och lätt. Många människor bränna CD-skivor med egna mixar av musik för olika syften, till exempel födelsedagar, semester, träning, road trips och mycket mer. Många bränner också CD-skivor som ett sätt att säkerhetskopiera filer på en dator eller överföra filer

  CD-brännare Drive <.

  Din dator måste ha en CD-brännare eller det går inte att bränna CD-skivor. Detta är den centrala maskinvarukomponent krävs för att bränna CD-skivor. De flesta datorer levereras som standard med detta, men om du har en äldre modell kan du behöva installera en. CD-brännare är relativt billiga och kan oftast hittas på datorn och elektronik butiker samt online. Din CD-brännare behöver för att kunna bränna till CD-R eller CD-RW, eftersom dessa är två format som vanligtvis används för att bränna CD-skivor. CD-R är vanligare och fungerar i de flesta CD-spelare, medan CD-RW inte alltid fungerar i alla spelare.

  CD-brännarprogram

  Datorn behöver mjukvara som kan bränna CD-skivor. Om du bränner en musik-cd Det finns många gratis-CD-bränningsprogram som ofta kommer som standard med en dator eller kan laddas ner gratis på nätet, som iTunes och Windows Media Player. För data-CD finns också många gratis program, som BurnAware Fri och Nero 9 Lite.

  Tomma CD

  För att bränna en CD du behöver en tom CD-R eller CD-RW. Formatet måste matcha vad din cd-brännare kan bränna. Många företag gör CD-R och CD-RW, som TDK, Verbatim, Memorex och mycket mer. Var uppmärksam på hur många minuter musik det kan hålla, eller hur många byte data det kan hålla. Hitta den storlek som passar dig bäst.

  Spellista eller fillista

  För att bränna en CD måste du lägga filer på den, oavsett om de är datafiler eller musikfiler. Organisera filer hur du vill ha dem på CD-skivan. För datafiler innebär det normalt att de är i alfabetisk ordning. För en musik-CD, kan du få kreativ genom att beställa låtarna på något sätt du vill. Var uppmärksam på gränserna för din cd, så långt det är hur många minuter eller byte av material kan hålla. Om du försöker lägga 90 minuter musik på en CD-R som bara kan hålla 80 minuter, det helt enkelt inte brinna.

  Marker

  Efter att din CD är klar bränner, använd en märkpenna för att märka det . Bara skriva på toppen av CD, den sida av CD som normalt skall ha något inskrivet på den, såsom varumärke. Du kan skriva vad du vill. Ge den ett lätt att komma ihåg namn som hjälper dig att hitta CD om du letar efter den i framtiden, till exempel "Tony och Mallory Bröllop Mix" eller "2010 Project Management Summit filer. "


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur reparera en värme skadad disk

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar kort Radeon video
 • IDE vs SATA identifiering
 • hur man ändrar batterier på min Dell laptop
 • hur du tar bort och ersätter en Dell Inspiron 1300 tangentbord
 • hur man identifierar videon föraren i en Toshiba M65 laptop
 • hur du tar bort en Logitech drivrutinen USB-mus
 • Vilka faktorer påverkar datorns hastighet?
 • Vilka är fördelarna med att äga en laptop?
 • hur man styr hastigheten CPU-fläkt
 • Vad behöver du för att bränna en CD?