Dator > Om Intel Hyper-Threading Technology

 • Om Intel Hyper-Threading Technology


 • Intels Hyper-Threading-teknik är utformad för att göra varje behandling kärna på datorns Intel-processor ser ut som det är två processorer i en dators operativsystem. Detta trick operativsystemet att tro att det har dubbelt så vanlig antal resurser att använda på processorn för att bedriva verksamhet. Intel har nu installerat Hyper-Threading-teknik för Intel Core i7 och Xeon 5500-processorer serien. Den finns också i Intels nyaste Core i3 och i5-processorerna

  Krav

  För att din dator att använda Hyper-Threading-teknik, operativsystem, datorns processor och datorns BIOS måste uppdateras för att stödja det. Flera av Intel produktlinjer infördes 2009 och 2010, inklusive i3, i5 och i7 processorer, kom med den teknik aktiveras från fabriken. Om du installerar de nya processorerna i en äldre dator, kan du behöva installera några uppdaterad BIOS-filer för att göra dem fungera korrekt.

  Funktion

  Hyper-Threading verk genom att tala om datorns operativsystem att varje kärna kan hantera två trådar av information på en gång. Till exempel, om processorn är en dubbelkärnig processor med Hyper-Threading, operativsystemet kommer att bearbeta så många som fyra trådar genom den samtidigt. En dual core-processor som inte är utrustad med Hyper-Threading kommer bara att behandla två trådar samtidigt.

  Fördelar

  Det primära syftet med Hyper-Threading-teknik är att öka prestandan på din dator. För hemmet datoranvändare kommer Hyper-Threading kan du köra fler program samtidigt och samtidigt ser en ökning av processor hastighet av ungefär 133 MHz, beroende på vilka program du kör. Dataprogrammerare kan utnyttja tekniken för att låta program att använda sig av ytterligare systemresurser utan en försämring av datorns prestanda när Hyper-Threading är aktiverat. Om du är en genomsnittlig datoranvändare kommer dra full nytta av Hyper-Threading inte ses förrän du börjar att göra flera saker din dator förflutna med hjälp av ett program åt gången.

  Använd

  Power PC-användare kanske vill ha möjlighet att välja vilken dator processorkärna deras program kommer att använda, men Intel Hyper-Threading-teknik är utformad för att ha bara datorns operativsystem bestämma hur man ska prioritera datorns resurser baserat på den nuvarande och förväntade efterfrågan CPU av ansökningarna. Hyper-Threading-teknik är utformad för att dela systemresurser över kärnor datorns processor för att optimalt använda så många datorer resurser som möjligt samtidigt. Till exempel, om en av de två kärnor på processorn processorn inte används av Windows eller är inte tungt uppdrag, kommer Hyper-Threading dela arbetsbördan mellan de två kärnor jämnt, med fullt utnyttjande av CPU.

  Business Effektivitet

  Eftersom Intel Hyper-Threading-teknik kan ytterligare datorprogram att löpa parallellt utan förlust av datorns prestanda, tillåter det snabbare svarstider för e-handel program eller komplicerade webbplatser affärer. I många branscher kan snabbare hemsida och e-handel svarstider motsvara förbättrade kundrelationer, eftersom hemsida och e-handel förseningar under tider av mycket användning kan minskas genom flera sekunder. Hyper-Threading-teknik gör också att kunder samtidigt utföra transaktioner utan förlust av prestanda. Medan vissa av fördelarna med den nya tekniken tyckas självklart, eftersom Hyper-Threading-teknik var bara släpptes i slutet av 2000-talet har inga stora uppgifter ännu inte utvecklats och med 2010 för att dokumentera långsiktiga förbättringar i företagens produktivitet, än anekdotiska kortsiktiga effektivitetsvinster noterades av e-handel med hjälp av tekniken.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur kan jag återställa filer från en dålig hårddisk?

Relaterade artiklar


 • hur reparera en HP 3330 laserskrivare
 • hur du tar bort hk zt1190 tangentbordet
 • hur man får en IBM Thinkpad för att starta
 • hur man öppnar datorväskan på en Compaq Presario 1007t
 • hur man uppgraderar ett grafikkort på en Inspiron 6400
 • Hur man testar en dator för spelprestanda
 • hur du installerar extra minne på en Toshiba Satellite u305-s5077
 • hur man ansluter en mikrofon-förförstärkare mixer & equalizer till en Yaesu FT-1000D
 • felsökning av en Canon BJC 85
 • Spelregler för videokamera skivor i en dator dvd-spelare