Dator > hur man uppgraderar en CPU på en gateway m-1617 notebook

 • hur man uppgraderar en CPU på en gateway m-1617 notebook


 • Om du har ägt en bärbar dator för någon längre tid, kanske du har haft för att uppgradera din hårdvara. Uppgradering av din Gateway M-1617 laptop kan innebära bättre prestanda och längre livslängd för ditt system. Laptop-användare uppgradera sina vanliga RAM, hårddisk eller CPU. M-1617 är utformad på ett sådant sätt att den genomsnittliga datoranvändare kan ta isär och installera flesta någon hårdvara i datorn. Laptop demontering kan verka skrämmande, men om du tar dig tid och uppmärksam, kommer du att finna att det är inte så svårt som det verkar.

  Du behöver:
  antistatiskt wrap
  . Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, kopplar kabeln och stäng LCD-displayen tills den låser fast. Koppla från alla diverse kablar eller utrustning. Placera den bärbara datorn nedåt, ta ut batteriet och ställ den åt sidan.
  2.
  Fäst ett antistatiskt wrap på handleden och fäster utvidga tråden klippet på inmurningskassetten av den bärbara datorn eller en omålad metall föremål eller en yta. Detta kommer att fullgöra alla vilande statisk elektricitet och stötar.
  3.
  Ta bort Phillips-skruvarna fäster RAM, omfattar hårddisk och WiFi-kort till botten hölje av den bärbara datorn. Ta bort locken och ställ dem åt sidan.
  4.
  Koppla de två antennkablarna från det trådlösa kortet, och sedan ta bort enstaka Phillips-skruv säkra det trådlösa kortet till den bärbara datorn . Lyft ut kortet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  Skjut hårddisken montera åt vänster tills den är helt frikopplad från disketten. Lyft hårddisken ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  6.
  Skjut på att behålla flikarna på vardera sidan om RAM-modulen. Luta modulen i 45 graders vinkel, och sedan dra ut den ur minnet facket och ställ det åt sidan. Det är en bra idé att lagra dina RAM-moduler i brusfritt plastpåsar. Upprepa detta steg för varje modul du tar bort.
  7.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvar säkra församling kylfläns till moderkortet. Kylflänsen är en stor metall-enhet med en lång kopparrör förlängning av det. Koppla bort fläktkabeln från moderkortet, lyft montering kylfläns ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan mycket noggrant. Detta kommer att utsätta den bärbara processor.
  8.
  Använd en platt skruvmejsel för att stänga av en processor låsskruven i moturs riktning tills processorn släpper från CPU socket. Lyft processorn ur moderkortet och ställ den åt sidan.
  9.
  Installera den nya processorn genom att upprepa stegen ovan i omvänd ordningsföljd.

  Tips och varningar


  Håll
 • små plastpåsar över alla skruvar du bort från den bärbara datorn. Märk varje påse med en permanent markör för varje fas i demonteringen processen. Detta hjälper dig hålla reda på alla skruvarna. Det finns en hel del av dem.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:installera ett ljudkort i Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en HP 2700 allt-i-ett skanner Mac OS 10.6
 • hur man bifoga en HP Deskjet 3845 skrivare till Microsoft Vista
 • refill instruktioner för en Lexmark skrivare z1300
 • hur man installerar en modemdrivrutin för HP nx6110
 • hur isär ett tangentbord
 • hur man startar en HP Pavilion 6736 till tillverkare status
 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows
 • hur du uppdaterar en bios för en Compaq DESKPRO sv
 • Lägga till en pc notebook till en Mac modem
 • hur man hittar uppgraderingar till mitt moderkort