Dator > hur man byter en Toughbook tangentbord

 • hur man byter en Toughbook tangentbord


 • Panasonic Toughbook är en robust linje av bärbara datorer avsedda att tåla vibrationer, droppar, spill och extrem värme och kyla. De ursprungligen marknadsförs till militär, polis och industriella användare och har en tunga fall magnesiumlegering. Även om dessa bärbara datorer är byggda för att skada resistenta får tangentbord fortfarande ibland behöver bytas på grund av sin mer känsliga komponenter. En bärbar dator tangentbord ersättare kan göras med bara några få hushåll verktyg och en liten investering i tid.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Skruvmejsel.

  Demontering och borttagning


  1.
  Stäng av datorn och dra ur strömkabeln. Stäng skärmen, vänd den bärbara datorn och ta bort batteriet.
  2.
  Skjut och ta bort två identiska tangentbord knäppe (finns i batterifacket) som håller tangentbordet på den bärbara datorn chassi.
  3.
  Ta bort de två tangentbord-skruvarna från botten av den bärbara datorn med hjälp av stjärnskruvmejsel. Den första skruven bredvid ordet "Panasonic" och ligger intill kanten av batterifacket. Den andra skruven ligger nära den mest centrala hörnet av löstagbara panelen Minne, precis under den andra kolumnen i produktinformationen text.
  4.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna fönstret så det ligger platt på arbetsytan. Använd platt skruvmejsel bort skruven gummi täcker ligger precis under skärmen gångjärn. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna hörnet chassi som var under gummit skruvskydd.
  5.
  Lyft upp tangentbordet genom att skjuta uppåt, försiktigt dra det ur klibbiga pad i det övre högra hörnet, se till att inte dra loss den gröna tangentbordet bandkabel. Försiktigt ångra det vita fältet kontakten lås på tangentbordet kontakten med fingertopparna och ta bort den gröna tangentbordet bandkabel. Lägg tangentbordet åt sidan.

  Ersätter och montering


  1.
  Placera grönt band kabeln från nya tangentbordet i tangentbordskontakten och använd fingertopparna för att försiktigt stänga den vita kontakten lås bar och se tangentbordet bandkabel sitter rakt och göra bra kontakt.
  2.
  Sätt tillbaka tangentbordet till den bärbara datorn med nederkanten går i första och tryck ner försiktigt över hela längden på tangentbordet för att se till att den sitter ordentligt.
  3.
  tillbaka de två hörn chassit skruvar med stjärnskruvmejsel och tryck på gummi skruven täcker på plats ovanpå dem. Stäng laptop skärm.
  4.
  Vänd den bärbara datorn över och ersätta de två tangentbordet-skruvarna med stjärnskruvmejsel. Skjut på tangentbordet knäppen på plats i batterifacket med hjälp av fingertopparna. Byt ut batteriet.
  5.
  Vänd den bärbara datorn över och koppla in strömsladden. Öppna skärmen och starta den bärbara datorn. Låta ditt operativsystem för att ladda helt. Öppna något program ordbehandlare eller ett dokument. Testa ditt tangentbord för att säkerställa att den fungerar ordentligt.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Vilka är fördelarna med att äga en laptop?

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till en HP Deskjet 5650 skrivare
 • Hur testar jag den färg på min skrivare?
 • instruktioner om hur du öppnar en Dell Latitude D600 fall
 • hur man öppnar datorväskan på en Compaq Presario 1007t
 • hur man byter en Seagate FreeAgent extern hårddisk
 • felsökning av en Pioneer CD-enhet som inte kan läsa eller spela någon typ av skiva
 • hur man återställer filer från en extern hårddisk
 • hur man installerar en HP PSC 2210 allt-i-ett-skrivare
 • hur man installerar en HP ze5270 minneskort
 • hur man installerar ett internt modem på en stationär dator