Dator > hur man bygger datorer från bärgade delar hemma

 • hur man bygger datorer från bärgade delar hemma


 • Om du är en teknik pack råtta och har sparat alla datordelar du har förvärvat genom åren, kan du ha potentiellt annan dator redo att byggas. Bygga en dator på egen hand är ett utmärkt sätt att spara massor av pengar, och bygga en dator från reservdelar om i ditt hem är ännu mer sparsam. Konstruera din egen dator kommer ytterligare dina kunskaper i ämnet och göra dig mer kunna felsöka din maskin. Det finns några viktiga kompatibilitetsproblem du bör vara medveten om innan du börjar bygga din dator. Du måste ha en datorväska som passar moderkortet du kommer att använda. Andra frågor rör förenligheten mellan moderkortet och processorn, minne och kort ingång du vill använda med det

  Du behöver:. .
  Datorväska
  Moderkort.
  Central Processing Unit (CPU) och kylfläns.
  Random Access Memory (RAM).
  Grafikkort.
  Ljudkort.
  Hårddisk.
  DVD /CD-ROM-enhet.
  IDE /SATA kablar.
  Nätsladden.
  Monitor.
  Tangentbord och mus.
  Överspänningsskydd.
  Skruvmejsel (platt huvud och Phillips).
  Dator skruvarna.

  Gathering Kompatibel Delar


  1.
  Jorda dig att inte skada datordelar du kommer att bli hantering. Om du har ett ärende metall dator, om händerna plant mot dess yta är ett bra sätt att göra detta. . Hursomhelst, varje metallyta göra
  2
  reda på om moderkortet ( mobo) du kommer att använda kommer att passa den dator om du vill använda. Datorlådor och mobos kommer i olika former: ATX (full, mid, och torn mini) och micro-ATX (standard och mini). I de flesta fall kommer ett micro-ATX mobo montera en standard ATX fall, men en standard ATX mobo kommer inte att få plats i en micro-ATX fall. Du kommer att veta om din mobo passar fallet om skruven-hål Båda enheterna radas upp och om in-och utgångar på baksidan av mobo är åtkomliga via datorns baksida fallet.
  3 .
  reda på om strömmen du kommer att använda kommer att passa din datorväska. Strömförsörjning storlekar (ATX och mikro-ATX) är form-vägas lika moderkort och datorlådor är. Ditt nätaggregat kommer utrustas med antingen standard elanslutningar eller SATA anslutningar makt. Bestäm vilken typ av strömförsörjningar din hårddisk och /eller DVD /CD-rom. Beroende på de komponenter som utgör din dator, antalet watt behövs för att din strömförsörjning kommer att variera. Att ha en 350 till 400 watt nätaggregat räcker i de flesta fall.
  4.
  Leta upp CPU-uttaget på mobo och avgöra om det är förenligt med den processor du vill använda. Processorn uttaget är oftast kvadratiska och fylld med pin-hål. I de flesta fall är socket typ tryckt någonstans på själva sockeln.
  5.
  Leta reda på RAM-chips du vill använda med din dator och avgöra om de är förenliga med ditt moderkort. Se dokumentationen som medföljde ditt moderkort för att avgöra vilken typ av minne som kan installeras och den maximala kapaciteten stöder. Vanliga typer av minne DDR, DDR2 och DDR3 på 184 och 240-pin format.
  6.
  På ingående slots på moderkortet. Äldre mobos kommer att ha standard PCI-platser eller en AGP-kortplats för ett grafikkort. Nyare mobos kanske har en PCI Express 2. 0 x 16 kortplats (för grafikkort), PCI Express 1. 0 och standarden PCI-platser. Dina synpunkter kringutrustningskort måste motsvara den typ av inmatning slots din mobo har. Läs dokumentationen av ditt moderkort och kringutrustning för att bestämma typ av anslutning du behöver. Många moderkort är utrustade med integrerade grafikkretsar och ljud controllers. Om så är fallet, behöver du inte oroa dig för att installera dessa kort.
  7.
  Reda på om din hårddisk och DVD /CD-ROM-enheter kräver SATA-eller IDE-anslutningar och sedan avgöra vilka anslutningar din mobo stöder. Se dokumentationen för din mobo för mer information om detta ärende.

  Bygga din dator


  1.
  Ta bort sidostycket från datorlådan och lägg ner så att öppning är vänd uppåt. Bort maskinvara som är installerad i det fall att du inte vill använda. Om du byter ut moderkortet, måste du leta reda på skruvarna som fäster den till ärendet och skruva dem med lämplig skruvmejsel. Ta bort eventuella PCI-kort som är installerade på mobo för att ge dig mer plats att arbeta. Om det finns en strömförsörjning ansluten till ditt fall måste du ta bort den för tillfället så att du kan installera den nya moderkortet. Vid denna punkt i processen, desto mer tomma fallet desto bättre, eftersom det ger dig mer plats att arbeta.
  2.
  Placera moderkortet du ska använda i målet och linje upp skruvhålen från båda posterna. Säkra ditt moderkort till fallet genom att fästa skruvarna genom lämpliga skruvhålen. Du behöver inte ansluta varje skruv möjligt, precis tillräckligt för att säkra det på plats. I vissa fall kan fästa alla möjliga skruvar böja moderkortet och göra den obrukbar.
  3.
  Rada upp stiften i din CPU in hålen på CPU-uttaget på mobo och försiktigt släppa den på plats. Det finns en spak bredvid CPU-sockeln som du måste se höjs så att processorn passar. Efter CPU placeras i uttaget, försiktigt sänka spaken för att säkra det på plats.
  4.
  Fast kylfläns ovanpå processorn. Leta upp lite flikar som är på två av de fyra sidorna av CPU-sockeln och rada upp dem med de två fästena på undersidan av kylfläns. I flesta fall kommer du att glida en fästet under en av flikarna på CPU socket och sedan försiktigt pressa på motsatta fästet med en liten platt skruvmejsel för att klippa den till kvarvarande fliken. Den kylfläns kommer att ha en liten 3 eller 4-pin sladden som ska anslutas till moderkortet, uttaget för det här plugin ligger nära CPU-sockeln. Om du har problem med detta förfarande, finns i dokumentationen som följde med kylfläns.
  5.
  Placera din strömförsörjning i det övre vänstra delen av ditt ärende och göra Se till att 3-stift eluttag är åtkomliga via datorns baksida fall. Skruva ditt nätaggregat på plats genom att fästa skruvar genom datorns baksida fall i rätt skruv-hål. Det finns en 20 eller 24-pin-kontakt som ansluter nätaggregatet till moderkortet. Den 20 eller 24-pin uttag är rektangulärt och vitt i de flesta fall, och motsvarande kabeln helt enkelt klippen på plats. Du kan ta bort 20 eller 24-pin kabeln om det behövs samtidigt som man bygger maskinen att ge dig mer utrymme att arbeta. Var noga med att koppla in den igen när den är klar eller datorn startar inte.
  6.
  Installera RAM-chips i rätt uttag. RAM-sockets är tunna, långa och rektangulära. Tryck på flikarna på vardera sidan av sockeln och sätt ditt RAM-kretsar. Tryck bestämt på RAM-chips tills du hör klippen låses på plats.
  7.
  Sätt PCI-kort i rätt spår och pressa ner på dem att vara säker på att de helt är anslutna . Skruva korten på sidan av målet om det behövs. Det är bäst att installera grafikkortet först, eftersom det oftast tar upp mest plats. Om du har ett AGP-grafikkort, sätt in det i AGP kortplatsen.
  8.
  Sätt hårddisken och CD /DVD-ROM-enhet i lämpliga vikar belägna mot framsida datorväska. Om dina enheter kräver SATA-anslutningar, plugga in SATA strömkablar som dinglade från elnätet och leta upp SATA kontakter på mobo och dina enheter och ansluta SATA-datakabeln till båda uttagen. Om du har enheter som kräver IDE-anslutningar, koppla in den standard kraftkabel som också dinglande från nätaggregatet. Leta upp IDE-uttagen på mobo och dina enheter och koppla ihop dem med din IDE-kablar.
  9.
  Leta på strömbrytaren på datorns fall och följa kablarna som är anslutna till det . Anslut dessa kablar i rätt uttag på moderkortet, dessa kopplingar är viktiga, eftersom de gör att du kan förvandla din dator. Placeringen av dessa kontakter varierar från mobo till mobo, så det är bäst att hänvisa till den dokumentation som medföljde moderkortet om du har svårt att hitta dem.
  10.
  Skjut panelen på plats på din dator mål och skruva fast den, vänd sedan datorn högra sidan uppåt. Anslut alla dina inmatningsenheter såsom tangentbord, mus och bildskärm på baksidan av datorn. Anslut strömsladden till 3-stift-uttaget på din strömförsörjning och den andra änden till ett överspänningsskydd. Anslut bildskärmen till överspänningsskydd. Anslut din överspänningsskydd till ett vägguttag och startar datorn. Du bör nu ha en fungerande dator byggd av reservdelar som nu är redo för dig att installera ett operativsystem på ditt val, till exempel Windows eller Linux.

  tips och varningar


 • Om du ansluter en IDE hårddisk kan du behöva ställa in master /slave inställningarna till låta datorn vet att du vill starta från hårddisken. Gör detta genom att bygeln stift på hårddisken till rätt läge. Du skulle kanske även behöver ändra inställningar i BIOS när datorn börjar att starta upp.
 • SATA-enheter inte använder master /slave-gränssnittet.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du skannar bilder för att göra vykort

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en CPU med ett 478 socket
 • hur man uppgraderar en hårddisk med Windows XP
 • hur man identifierar videon föraren i en Toshiba M65 laptop
 • Duo-processor vs solo processor
 • Hur man testar en CPU & moderkort
 • hur man bränner en startdiskett med Mac toast
 • hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop
 • Hur konvertera en SATA strömkabel till molex
 • hur man laddar en mp3 på ett SD-kort
 • hur du formaterar en tom skiva