Dator > hur man ändrar processorn på en HP dv6103nr

 • hur man ändrar processorn på en HP dv6103nr


 • Hastigheten och effektiviteten i din bärbara dator är till stor del bestäms av hastigheten på din processor. En processor är den viktigaste utrustningen som utför kommandon i datorns programvara. De flesta processorer varierar i hastighet från 400 MHz till 2 GHz. Vissa program kan kräva en snabb processor, vilket kan kräva att du utför en uppgradering på din HP DV6103NR laptop. Även om detta inte är en fruktansvärt svår uppgift, föra den med försiktighet eftersom du kommer att hantera viktiga datorkomponenter i demonteringen processen.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, kopplar kabeln och stäng flytande kristaller (LCD) panel. Koppla bort eventuella diverse eller externa enheter. Placera den bärbara datorn nedåt och koppla bort batteriet. Tryck på en omålad metallyta för att ur statisk elektricitet innan du börjar demonteringen processen.
  2.
  Ta bort Phillips-skruvarna sitter inuti batteriet facket. Dessa skruvar fäster tangentbordet till övre höljet församling. Placera den bärbara datorn uppåt och öppna sedan på LCD-displayen så långt det går.
  3.
  Använd en liten platt skruvmejsel för att bända upp tangentbordet bezel. Ramen är en liten remsa av plast som sitter mellan tangentbordet och LCD-displayen. Inte helt ta bort den från den bärbara datorn, men flytta det ur vägen så mycket som möjligt. Det finns fortfarande viktiga kablar som är anslutna till den.
  4.
  Lyft tangentbordet ur lamphuset montering, och sedan placera det nedåt över handledsstödet. Koppla bort tangentbordet bandet kontakten från moderkortet, och sedan ta bort tangentbordet från den bärbara datorn helt.
  5.
  Koppla bort styrplattan och två band kablar till strömbrytaren och snabbstartsknapp på tangentbordet bezel. Ta bort den från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  6.
  Koppla bort LCD videokabeln från moderkortet, och sedan ta bort Phillips-skruvarna fäster LCD-displayen till lamphuset montering. Lyft på LCD-displayen bort av den övre höljet och ställ den åt sidan mycket noggrant.
  7.
  Använd en liten platt skruvmejsel för att bända upp plasten bezel täcker LCD gångjärnen. Ta bort den från höljet och ställ den åt sidan.
  8.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvarna fäster övre höljet församling till botten höljet församling. Lyft den övre kåpan församling upp från botten montering och ställa den åt sidan.
  9.
  Ta bort skruvarna som kylfläns till moderkortet. Kylflänsen en stor bit metall med lång bit koppar förlängning av det. Koppla bort fläktkabeln från moderkortet, ta bort behålla Phillips-skruv säkra fläkten till moderkortet och lyft fläkten och värmen församlingar sjunker ut ur moderkortet och lägg dem åt sidan.
  10.

  Vrid processorns platta huvud låsskruv i moturs tills processorn är frikopplad från CPU-sockeln. Lyft processorn ur moderkortet och ställ den åt sidan.
  11.
  Installera den nya processorn genom att upprepa stegen ovan i omvänd ordning.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man bygger pc säkerhet

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett grafikkort i en dator med d815efv
 • hur man installerar en zebra skrivare
 • Hur installerar jag DSL på min Presario 5000?
 • Hur vet jag när routern på min dator behöver bytas ut?
 • hur man hittar uppgraderingar till mitt moderkort
 • hur man hittar en bra skrivare nätverk laser
 • hur du uppgraderar grafikkort för AGP 2x/4x
 • hur man använder en PS3 blå enhet ray disk i en dator
 • hur du formaterar en tom skiva
 • hur man bränner DVD-skivor i Windows Vista