Dator > hur du lägger till 3-gb minne till min iMac

 • hur du lägger till 3-gb minne till min iMac


 • Lägga 3 GB minne till en iMac kan förbättra sina resultat när multitasking eller arbetar med stora filer, vilket kan vara nödvändigt om du inte ljud eller video produktion på iMac. Även om de flesta delarna av iMac är inte användare att uppgradera, är iMac utformad för att ge enkel minnet, och det är en enkel sak att dra ut det gamla minnet och sätter i nya minnet i datorn. Alla iMac som tillverkats sedan mitten av 2007 kan stödja 3 GB minne eller mer, medan tidigare modeller inte kan stödja mer än 2 GB. Att ha 3 GB minne i en iMac, behöver du ett 2 GB modul och ett 1 GB modul

  Du behöver:.
  SO-DIMM DDR2-minne (för april 2008 tom mars 2009 modeller, Modell ID iMac8, 1) totalt 3 GB.
  SO-DIMM DDR3-minne (i mars 2009 modeller och senare modell ID iMac9, 1 och senare) på totalt 3 GB.
  Stjärnskruvmejsel.
  Mjuk trasa.


  1.
  Bestäm hur mycket minne datorn har för närvarande. Klicka på "Apple"-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Om den här datorn. "Granska totalt RAM-minne installerat i systemet. Klicka på" Mer info "och sedan på" Memory "för att se hur mycket RAM-minne är installerat i varje iMac: s två minneskortplatser. Till exempel, om du för närvarande har 1 GB i varje kortplats, måste du ta bort en av de 1 GB-moduler och sätta in ett 2 GB modul för att nå ditt mål på 3 GB.
  2.
  Bestäm vilken typ av minne datorn är i behov . Med "mer info"-fönstret öppnas, klicka på fliken "Maskinvara". Om "Model Identifier" läser "iMac8, 1" din dator kräver DDR2-minne. Om fönstret lyder "iMac9, en" eller högre, kräver din dator snabbare DDR3-minne.
  3.
  Stäng av datorn.
  4.

  Koppla ur alla kablar och nätsladden från iMac
  5
  Sätt en mjuk trasa på ytan där du genomför uppgraderingen. . Detta förhindrar oavsiktlig repor på skärmen på din iMac.
  6.
  Placera iMac med skärmen nedåt på trasan.
  7.
  Ta bort luckan för minnet längs botten kanten av iMac-skärmen. Det hålls på plats med en enda Phillips-skruv.
  8.
  Vik ut plastfliken kring var och en av minnesmodulerna och dra utåt för att ta bort varje minnesmodul.

  9.
  in den nya minnesmodulen eller moduler till iMac. Kontrollera att summan av minnet motsvarar 3 GB om det är att föredra belopp du vill installera. Rikta in minnet på samma sätt som den SO-DIMM-moduler du tog bort, och tryck tills du hör ett "klick". Detta innebär att minnet är på plats.
  10.
  Placera avlägsnande tampar över vart och ett av minnesmoduler som du installerat. Detta ger en enkel borttagning när du nästa uppgradera minnet.
  11.
  Tillbaka luckan på undersidan av iMac. Stå iMac upp och ansluta alla kablar. Slå på den och använda den "Om den här datorn" val i "Apple"-menyn för att bekräfta att det nya minnet är erkänd. IMac bör erkänna att 3 GB minne är installerat.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att nätkabeln är frånkopplad innan du gör något åt den datorutrustning. Delar av systemet kan drivas även när systemet är avstängt. Du riskerar personskador eller skador på kretsen om strömmen inte kopplas bort.
 • Statisk elektricitet kan skada elektroniska delar. Jorda dig genom att röra en metalldel på datorns chassi eller använda ett antistatiskt armband, innan du rör vid RAM.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter ett moderkort i en Acer Aspire 5315

Relaterade artiklar


 • hur man återställer ett användar-ID för en IBM Thinkpad Regus
 • hur man installerar Windows XP extern hårddisk USBs
 • Felsökning och reparation bläckstråleskrivare
 • flash-minne vs hårddisk minne
 • hur man bygger en 486-dator
 • hur man styr hastigheten CPU-fläkt
 • hur man skriver ut med Dell Latitude C600
 • Hur konvertera ett USB-minne
 • hur du aktiverar en Dell-skärm med en USB-anslutning
 • hur du tar bort och ersätter en Dell Inspiron 1300 tangentbord