Dator > Hur förorenar datorer jorden och hur kan vi hjälpa det?

 • Hur förorenar datorer jorden och hur kan vi hjälpa det?


 • Datorer har blivit en viktig del av våra liv, både på arbetet och hemma. Bristande tillgång till Internet är lika otänkbart på 2010-talet som det var extraordinärt 20 år tidigare. Även datorer har bidragit till att minska de miljontals ton papper och andra resurser spenderas på lång sikt hård lagring av information, datorer och tillhörande produkter orsakar sina egna miljöfrågor, märkt under begreppet elektroniskt avfall, eller "e-avfall. " Lyckligtvis finns det saker vi kan göra som samhälle och som görs av tillverkare för att bekämpa effekterna av e-avfall.

  Historia

  Datorer består av en mängd olika material. Plast, metall, kisel och andra mineraler, gummi och glas. Många av dessa ingredienser finns i en mängd olika elektroniska material, såsom tv-apparater och mobiltelefoner. Eftersom datorer ständigt förbättra och gå ner i pris, de är hög omsättning objekt som har en kort livslängd innan de blir föråldrade. "Den genomsnittliga livslängden för en dator har minskat från fyra eller fem år till under två år", enligt Sacramento miljökonsult Brian Dardzinski för företagets nätverksresurser i Sacramento, Kalifornien. Dessutom är det generellt sett billigare att helt enkelt ersätta en dator än att uppgradera eller uppdatera en.

  Effekter

  Hög omsättning av datorer skapar en ständigt växande ström av datorer till deponi. Den här e-avfall är en källa av giftiga tungmetaller, som bly, kvicksilver, arsenik och kadmium, som läcka ut i marken och underjordiska vattenförsörjning från deponier. Den genomsnittliga katodstrålerör (CRT) övervaka innehåller någonstans mellan fyra och åtta pounds av bly ensam, enligt Consumer Reports. Bly används också för att göra den skyddande sköldar för datachips. Dessutom batterier för bärbara datorer innehåller tungmetaller som kadmium. Dessa metaller ackumuleras i organ hos djur och människor tills de når toxiska nivåer, vilket resulterar i missbildningar, neurologiska sjukdomar och även cancer.

  Överväganden

  Många konserveringsmedel och kemikalier i plastdelar av datorer är giftiga, också. Polyvinylklorid (PVC) och bromerade flamskyddsmedel (BFR) innebär betydande hälsorisker som cancer och reproduktiva frågor, enligt Silicon Valley Toxics Coalition. Produktionen av dessa plaster, till brytning för tungmetaller och olja till plast, produktion av elektricitet för att driva datorer och utvinning av kol bränsle dessa kraftverk alla bidra till gifterna i vår luft, mark och vatten .

  Förebyggande /Lösning

  Den största åtgärder som kan minska denna belastning av våra resurser och skador på vår miljö är att minska den mängd el som används för datorer, uppgradera ett system i stället för att ersätta den och återvinning eller donera används datorer för återanvändning. Under 2000-talet var endast cirka 20 procent av e-avfall som återvinns. Resterande 80 procent gick till deponier eller exporterades utomlands för att deponier i andra länder som Indien. Detta trots det faktum att 90 till 95 procent av datorkomponenter är återvinningsbara, enligt Consumer Reports.

  Corporate Solutions

  Företagen är också gör sin del för att minska den negativa miljöpåverkan av datorutrustning. LCD-skärmar har ersatt bly i CRT-skärmar. Företag som National Semiconductor och Intel bytte material i sina marker till en förening som inte innehåller bly år 2005. Företagen försöker att skapa mer miljövänliga plaster och att använda återvunnet material vid tillverkning av datorer. Konsumenternas stöd för dessa produkter kommer att bidra till att göra dem normen.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar ett internt modem på en stationär dator

Relaterade artiklar


 • hur man använder scannern på en Epson SX200-skrivare
 • detaljer om hur man fyller en HP 60xl bläckpatron
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • hur du uppdaterar en bios för en Compaq DESKPRO sv
 • Felsökning en HP 7350 skrivare med Windows XP
 • hur DESOLDER
 • hur man uppgraderar en hårddisk med Windows XP
 • hur man kan spara YouTube-videor till ett hopp enhet
 • hur du installerar minne för en Compaq Evo n610c
 • Felsökning HP Deskjet-skrivare d2445