Dator > hur man bygger en egen högpresterande pc

 • hur man bygger en egen högpresterande pc


 • Bygga en egen, högpresterande PC kan vara en utmaning strävan. Däremot kan man spara mycket pengar jämfört med att ha någon bygga det åt dig eller köpa det från en handelsplats. En högpresterande PC kan du spela de senaste grafikintensiva spel, manipulera komplex grafik eller göra videoredigering snabbt. Förfarandet kan ta lite tid. Du kan räkna med att det tar några timmar beroende på hur bekväm du är med tekniska processer

  Du behöver:.
  64-bitars barebone PC kit.
  SATA-hårddisk.
  CD-ROM-enhet.
  Mus.
  Tangentbord.
  4 eller fler gigabyte RAM-minne.
  Skruvmejsel.
  Antistatarmband.


  1.
  Rör vid något metallföremål för att jorda dig själv från statisk elektricitet. Statiska urladdningar kan skada känsliga elektroniska komponenter. Du kan också använda en jordad rem som fäster på handleden och datorn gäller att hålla dig jordad under hela proceduren.
  2.
  Ta bort locket från barebones datorlådan. En nyare ärende kommer att öppnas med en lättöppnad spärren som kommer att dyka öppna locket. Äldre ärenden, å andra sidan, kan fortfarande vara förseglade med standard skruvar som håller fast locket i ramen.
  3.
  Montera 64-bitars moderkort på insidan av ärendet. Ena sidan av fallet ramen kommer att ha förborrade hål. Moderkortet kommer att radas upp med hålen. Placera moderkortet ovanpå de förborrade hålen och fäst med de medföljande skruvarna.
  4.
  Installera 64-bitars processor till moderkortet. Processorn kommer att ingå i uppsättningen köpt barebones. Moderkortet har en sockel där processorn kan monteras, och kommer att ligga mot mitten av moderkortet. Processorn och montering uttaget är hack i ena hörnet så att du för att justera processorn innan montering. Processorn kommer lätt att montera i facket, och bör inte kräva någon kraft.
  5.
  Montera kylfläns till toppen av processorn. Kylflänsen kommer att fästa till toppen av processorn med en klämma. Kylflänsen syfte är att absorbera värme processorn avger för att förhindra överhettning.
  6.
  Installera RAM i sina respektive anslutningar på moderkortet. RAM-minnet har hack i dem som kommer att anpassa med räfflor i RAM slots. Detta kommer att hjälpa dig rätt att anpassa RAM-modulerna före sittplatser dem i spåren. Om du befinner dig tvinga RAM-moduler, se till att de hamnar rätt innan du fortsätter till installera dem.
  7.
  Installera hårddisken i kortplatsen på ramen. Alla PC fall kommer att ha en yta att montera hårddisken. Några kommer att montera platt mot ram, och andra kommer att få en bur där hårddisken glider in och monteras. Dessa kommer att skruvas fast med skruvar från hårddisken tillverkaren.
  8.
  Anslut hårddisken till moderkortet och strömförsörjningen. Anslutningarna till hårddisken är också formade ett tydligt sätt där de kan endast installeras i en riktning. Tvinga inte dessa anslutningar. Återigen, om du befinner dig tvinga anslutningar vara säker på att de hamnar rätt.
  9.
  Anslut CD-ROM till moderkortet och nätdelen. Anslutningarna för CD-ROM kommer att likna de som används att ansluta hårddisken till moderkortet och nätdelen.
  10.
  Seal fallet med locket tog bort tidigare.
  11.
  Installera en 64-bitars operativsystem. Detta system kommer att kunna köra Microsoft Windows eller någon version av Linux. Ett 64-bitars operativsystem kommer att ta full fördel av RAM.

  Tips och varningar


 • barebones kit kommer att inkludera fall, 64-bitars processor, 64-bitars moderkort och nätaggregat. Moderkortet har ett integrerat grafikkort, ljudkort och nätverkskort. Att ha en barebone-kit kommer att säkerställa att alla komponenter kommer att arbeta tillsammans. Detta kommer att förhindra upprepade resor till butiken för att du köpt fel delar.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur rensa upp min nya HP-dator

Relaterade artiklar


 • hur man bifoga ett nätverk kontakt till en Ethernet-kabel
 • hur man rengör skrivhuvudet för en C84 skrivare
 • hur man använder ett nätverk usb Windows-skrivare på en Mac
 • hur man passar eller stapla två Type II PC-kort i slots när båda är för höga
 • hur man installerar en HP PSC 2110
 • hur man använder LightScribe utan nätverk förare
 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur du ställer in en HP 2700 allt-i-ett skanner Mac OS 10.6
 • hur man fyller en HP 901 bläckpatroner
 • kan du uppdatera ett trådlöst nätverkskort?