Dator > hur man ansluter en andra intern hårddisk

 • hur man ansluter en andra intern hårddisk


 • Även om det finns ett antal alternativ datalagring såsom USB-minnen, externa hårddiskar och SD-kort, ansluta en andra intern hårddisk kan visa sig vara det bästa alternativet för avancerade användare och för dator ägare som vill ha robust Multimedia Storage. Installera en andra hårddisk kan du även installera ett sekundärt operativsystem med gott om plats för program och data. Innan du köper en hårddisk, kontrollera ditt system för att se om den stöder IDE-eller SATA-anslutningar. Senaste datorer använder SATA, medan äldre maskiner stöd IDE.

  Du behöver:
  liten Phillips skruvmejsel
  . Anti-statisk handleden armband.
  Finns 3.
  5-tums Bay.
  Monteringsskruvar.
  Finns elanslutning.
  Finns IDE-eller SATA-kabel.


  1.
  Stäng av datorn. Ta bort alla kablar och kringutrustning.
  2.
  Ta bort den vänstra sidopanelen mot fronten av ärendet. Ta bort skruvarna eller justera lås som behövs. (Rådfråga din dator eller fallet manual om du är osäker på hur du tar bort sidopanelen, som varierar. )
  3.
  Leta upp en ledig 3,5-tums fack, en tillgänglig SATA-eller IDE-kabel och en tillgänglig strömkabeln från vägguttaget.
  4.

  Bifoga ditt antistatiskt handledsband armband till ett metallföremål och fäst armbandet på handleden för att förhindra elektrostatisk urladdning.
  5.
  Leta upp din nuvarande och primära hårddisken om du installerar en IDE hårddisk. Kontrollera jumper inställningarna och se till att byglarna är inställda för "Master" eller "Cable Select" (om din moderkort stödjer Cable Select).
  6.
  Konfigurera din sekundära IDE-hårddisk som "Slave" eller "Cable Select" genom att manipulera byglar enligt diagrammet på hårddisken eller på din hårddisk dokumentation.

  7.
  Sätt hårddisken i det tillgängliga viken. Rada upp hårddisken med montering skruvhålen.
  8.
  Säkra hårddisken genom att skruva i två skruvar.
  9.
  Anslut IDE-eller SATA-kabeln till rätt port på baksidan av hårddisken. Anslut nätkabeln till rätt port på baksidan av hårddisken.
  10.
  in SATA-kabeln till en ledig SATA-kontakt på moderkortet om tillämpligt.
  11.
  Lämna sidopanelen av tills du är säker på att du är ordentligt har installerat den nya hårddisken. Sätt tillbaka sidostycket när BIOS identifierar hårddisken. Sätt i alla kablar och enheter till datorn. Starta om datorn.
  12.
  Access dina BIOS-inställningar genom att trycka på rätt knapp. (Observera att många datorer visar en "Tryck X för att gå BIOS setup" när du startar datorn. Om din dator inte visa det här meddelandet eller om du är osäker på hur du åt din BIOS, kontakta ditt moderkort eller dator dokumentation. )
  13.
  Ställ din "primära IDE-Slave" som "Auto" eller aktivera "Auto-detect IDE-enheter"-funktionen i BIOS: s inställningsskärmen.
  14.
  Spara och avsluta BIOS.
  15.
  Öppna "Computer" eller "My Computer" via "Start"-menyn. Högerklicka på din andra intern hårddisk, och vänster-klicka på "Format". Följ instruktionerna på skärmen för att partitionera och formatera din nya hårddisk.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar en Epson Stylus C88 skrivarserie m

Relaterade artiklar


 • hur man bränner DVD-skivor i Windows Vista
 • hur man ansluter en Dell Axim X5 till ett trådlöst modem
 • hur man identifierar kort Radeon video
 • Vad styr cd-hastigheten på min dator?
 • hur man installerar xp på en HP zv6000
 • hur man installerar en DVD-spelare i en PC
 • hur DESOLDER
 • hur man bränner en startdiskett med Mac toast
 • hur fylla på hk 901 patron
 • hur man rengör skrivhuvudet för en C84 skrivare