Dator > uppgradera cd-brännare till DVD brännare i en stationär dator

 • uppgradera cd-brännare till DVD brännare i en stationär dator


 • Uppgradera en enhet cd-brännare till en DVD-brännare i en dator kan verka som en överväldigande uppgift för dem som inte är bekant med hårdvara installation. De flesta människor som äger en stationär dator har aldrig öppnat ärendet som omsluter dess olika delar, och kan vara tveksamma till att ta bort eller ersätta något av rädsla för att datorn skadas. Är dock uppgiften att ersätta skivenheter inte extremt komplicerade

  Du behöver:.
  Phillips eller platt skruvmejsel


  1
  köpa en DVD brännare. . som fungerar med ditt system.

  Det paket som en brännare kommer i allmänhet kommer lista systemkrav datorn måste uppfylla för att ordentligt arbeta med enheten. Kontrollera att din dator uppfyller alla listade krav innan ett köp görs att spara tid och pengar senare.
  2.
  Öppna datorns fall.

  Vanligtvis det är bara nödvändigt att ta bort några skruvar på baksidan eller sidan av en dator torn med en stjärnskruvmejsel eller platt skruvmejsel för att få öppna den. Skjut försiktigt eller lyft varje tornets sidopanelerna, en i taget, för att få tillgång till dess inre hårdvara.
  3.
  Skriv ner där var på kablarna till den aktuella cd-brännare finns och hur de ansluter, eller ta några digitala bilder för att inte glömma hur återupptas sladdar .
  4.
  Ställ in nya DVD-brännare: s hoppare till antingen "master" eller "slav".

  Processen för att slutföra detta steg är beroende av enheten. Läs handboken som borde ha kommit den nya DVD-brännaren. Generellt fungerar det bäst att ställa in den nya enheten till samma inställning som den gamla cd-brännare.
  5.
  Ta bort alla skruvarna som håller den gamla cd-brännare på plats.

  Dessa kommer vanligen att ligga i sidorna av enheten, och det kan vara så många som 4-6 skruvar för att ta bort innan enheten kan skjutas ut ur sin vik.
  6.
  Ta bort den gamla cd-brännare från dess viken genom att trycka försiktigt på framsidan av enheten tills den glider ut på baksidan av dess viken.
  7.
  Dra varje sladdar från baksidan av den gamla enheten på ett bestämt men försiktigt sätt.

  Det kan ta en hel del ansträngning för att ta bort några kablar, och det finns vanligtvis två eller tre av dem.
  8.
  Anslut kablarna i den nya enheten.

  portarna på baksidan av den nya DVD-brännaren ska vara likartade eller identiska med den gamla enheten, så se till att de är anslutna till samma platser. Tryck hårt att vara säker att alla kablar är helt anslutna.
  9.
  Sätt den nya DVD-brännaren på plats genom att skjuta den in genom baksidan av samma vik som höll den gamla enheten tills fronten är i jämnhöjd med framför datorn tornet.
  10.
  Fäst skruvarna på sidorna av de nya DVD-brännare för att vara säker den är låst på plats.

  Det är inte alltid nödvändigt att använda alla skruvar så länge enheten är stadigt hålls på plats.
  11.
  starta upp datorn och installera de drivrutiner och program som skulle ha levereras med enheten.

  Om dessa filer inte kom med enheten, de är ofta tillgängliga för nedladdning kostnadsfritt från DVD-brännaren tillverkarens webbplats.

  12.
  Närbild tornet bara när du är säker på den nya enheten fungerar korrekt.

  tips och varningar


 • Om enheten inte levererades med en bruksanvisning, kan man vanligtvis laddas ner från enheten tillverkarens hemsida gratis. Skriv ner enhetens modellnummer att finna denna manual lättare.
 • Statisk elektricitet, som kan släppas ut genom fingrarna, kan möjligen skada hårdvara. Rör vid metallen på ramen av datorn tornet för att ladda ur eventuell statisk elektricitet innan du rör någon inre delar, eller köpa och bära en antistatisk armband (finns i många elektronikaffärer) när du arbetar med hårdvara.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man rippar filer från en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man byter en cpu fläkt på en Dell Dimension 8250
 • hur man uppgraderar en dator till 512 MB RAM
 • hur du installerar ett program som laddades på pc
 • hur du installerar minne på en stationär dator
 • hur att använda generiska bläck med en Canon i560 skrivare
 • Lexmark 18c0781 refill instruktioner
 • Felsökning av en Epson Stylus Photo 1280-skrivare
 • hur man installerar XP på en dc5750
 • hur man fixar en laptop cykliska redundanskontrollen
 • felsökning nätverksskrivare i Windows XP