Dator > vad är TFT-monitor teknik?

 • vad är TFT-monitor teknik?


 • I början av databehandling, övervakar används för att visa data som används katodstrålerör (CRT) teknik. I huvudsak CRT-skärmar är tv-apparater modifierade för att arbeta med utgångar dator video. Från mitten av 1990-talet började plattskärmar som nu är så vanliga att ersätta CRT-teknik. Dessa nyare skärmar använder thin-film transistor (TFT) tekniken. De erbjuder betydande fördelar i form av energiförbrukning, storlek och vikt

  Teknik

  TFT-skärmar är en typ av flytande kristaller, eller LCD. Rader och kolumner av tunna transistorer fästs på ett tunt lager av elektroder som makt fosforescerande torg, eller pixlar i färgerna rött, grönt och blått som utgör skärmen. Placeringen av transistorer och elektroder motsvarar placeringen av pixlar, så var och en ansluter till en transistor och elektrod.

  består av kisel, transistorer är halvledare som använder lite effekt. Deras förmåga att slå på och av snabbt avgör hur snabbt pixlarna kan uppdateras med nya data. Uppdateringsfrekvens bestämmer hur väl en bildskärm kan visa visuellt material som finns i filmer eller dataspel.

  På framsidan av bildpunkterna är placerade lager klarlack polymer som skyddar pixlar och fokusera bilden. Polarisationsfilter i polymeren minska bländning och förhindra reflekterat ljus från oskärpa i bilden.

  Hur TFT-skärmar genererar en bild

  pixlar i en TFT-skärm består av flytande kristaller. När en avgift skall tillämpas på dem genom en elektrod, glöd de. När varierande avgifter tillämpades på grupper av pixlar, en bild former. Styrkan av avgiften styrs av kretsar inne i monitorn och uppgifterna kommer från datorns grafikkort eller visa kort. Högre avgifter, eller spänningar, orsakar den pixel att lysa klarare, och bestämma färgintensitet.

  Fördelar med Thin-Film Transistor bildskärmar

  De främsta fördelarna som erbjuds av TFT-monitorer är låg strömförbrukning, låg vikt, rymd besparingar och hållbarhet. I allmänhet TFT-monitorer förbrukar en tredjedel av den makt som CRT-bildskärmar gör. Lägre vikt och en tunn profil gör också TFT-display teknologi som lämpar sig för bärbara datorer och bärbara digitala video-skiva (DVD) spelare.

  Nackdelar med Thin-Film Transistor bildskärmar

  De främsta nackdelarna är begränsade betraktningsvinklar (bilden tvättar ut om sedd från en indirekt vinkel) och sämre färgåtergivning jämfört med CRT-skärmar. Vissa monitorer har långsam uppdateringsfrekvens, vilket begränsar deras användbarhet för film och spel applikationer
  .

  Ansökningar om TFT Monitor Technology

  TFT-tekniken är vanligast i datorskärmar, bärbara skärmar och LCD TV-apparater. Det blir allt att användas i portabla DVD-spelare, kontanter visar registrera och även bankomater (ATM).


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man uppgraderar RAM på en Compaq Presario notebook f572us

Relaterade artiklar


 • hur man fixar ett kort datorljud
 • hur man byter strömförsörjningen för en HP slimline s7210n
 • hur man demonterar en HP tonerkassett
 • Hur man använder en Toshiba estudio550 för dokumentskanning
 • Vilka är de namn som virtuellt minne?
 • hur man tar emot ett fax genom ett Brother MFC-420cn skrivare
 • hur man installerar en SATA DVD intern enhet
 • Hur konvertera 35 mm diabilder på en CD
 • Epson R230 felsökning
 • Hur uppgraderar jag min Dell OptiPlex GX1 bios?