Dator > skillnader mellan dubbla och flerkärniga processorer

 • skillnader mellan dubbla och flerkärniga processorer


 • Du behöver:
  Plast bänder barer
  . 2 platt huvud skruvmejslar.
  Phillips skruvmejsel.

  En processor med dubbla kärnor är en typ av multi-core processor, dock inte alla multi-core processorer med dubbla kärnor. En multi-core processor hänvisar till en processor som har mer än en kärna och fungerar som flera processorer. Skillnaden mellan en dual-core processor och en annan multi-core processor är antalet kärnor i processorn. En dual-core processor är en multi-core processor med två kärnor, medan quad-core och hexa-core-processorer har fyra och sex kärnor, respektive.

  Performance

  Dator processorer fysiskt inte kan hantera körs med en hastighet på mer än 4 gigahertz. Tanken med flera kärnor är att ha flera processorer utför samma arbetsuppgifter en enda processor gör, men utföra uppgifterna snabbare. Men eftersom en processor har fler kärnor, kan det göra inte bättre. Processorerna finns i olika klockfrekvenser, alltså en snabbare processor med dubbla kärnor kan prestera bättre än en långsammare quad-core processor. Dessutom är processorns prestanda beroende på hårdvara och mjukvara (program) begränsningar. En dual-core processor kommer inte att vara dubbelt så snabb som en single-core som har samma klockfrekvens, de två kärnor arbeta på en uppgift, i motsats till en kärna som gör en uppgift dubbelt så snabbt. Dessutom måste program som ska programmerat att dra nytta av flera kärnor, annars bara en kärna kommer att hantera uppgiften. Videoredigeringsprogram, 3-D-renderingsprogram, och spel kan få en betydande prestandaökning från multi-core processorer när de är programmerade att utnyttja hårdvaran.

  Multitasking

  Eftersom kärnorna agera oberoende i en multi-core processor, de är bättre rustade att utföra flera uppgifter samtidigt jämfört med single-core processorer. Skillnaden mellan dual-core processorer och andra multi-core processorer är mest märkbara när multitasking. Multi-core processorer kan utföra flera uppgifter samtidigt bättre än single-core processorer, även om programmet inte är utrustat för att dra fördel av flera kärnor. Datoranvändare som göra flera saker som är processor intensiva samtidigt kanske märker den största skillnaden mellan dual-core och andra multi-core processorer. Till exempel kan en person är klar med redigeringen en lång video från hennes bröllop och sätta i en DVD medan datorn bearbetar videon. DVD kan börja hoppa på en dual-core processor, men inte på en quad-core processor.

  Vilka To Go med

  En dual-core processor kan hantera de flesta vanliga uppgifter på datorn, som att surfa på webben, tillräckligt . Kan dock dataprogrammerare hitta nya sätt att dra nytta av de tre eller fler kärnor i processorer med flera kärnor för att göra nya saker som dual-core processorer inte kommer att kunna hantera. Dual-core processorer är i allmänhet billigare än andra multi-core processorer, men om priset är försumbar, det fler kärnor, desto bättre.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man läser e-post på en annan bildskärm

Relaterade artiklar


 • felsökning äpple avstängning
 • hur man skapar en trygghet enhet
 • hur du säkerhetskopierar wii spel på en Mac
 • hur man gör ett papper kanon med en mac
 • Vilka olika typer av moderkort?
 • hur man fyller en Canon CL-52 bläckpatroner
 • Hur konvertera diabilder eller negativ och bilder till digitala bilder
 • hur du installerar RAM-minne i en dator seanix
 • hur man fyller Brother LC-51 skrivarpatroner
 • installera HP Photosmart 8049 skrivare