Dator > hur man använder infraröd på en Dell laptop

 • hur man använder infraröd på en Dell laptop


 • Vissa Dells bärbara datorer är utrustade med IR-port som kan skicka och ta emot data via infrarött ljus. IR-porten tillåter överföring av filer från en dator till en annan IR-kompatibel enhet utan att använda kabelanslutningar. Den infraröda porten måste vara aktiverat på båda datorerna och IrDA (Infraröd) hamnar behöver konfigureras för filöverföring i Windows-operativsystemet

  Du behöver:. .
  Två Dells bärbara datorer med IrDA-portar
  Operativsystemet Windows XP på båda bärbara datorer.

  Aktivera IrDA (Infraröd) Port på värden och gästdatorer


  1.
  Starta både Dells bärbara datorer och tryck på "F2" tangenten på tangentbordet när "DELL" logotypen visas att komma in i "BIOS Setup".
  2.
  Bläddra nedåt i den vänstra rutan med nedåtpilen på tangentbordet, markera "Inbyggda enheter" och tryck på "Enter".
  3.
  Välj "Fast IR" i den vänstra rutan och tryck på "Enter". Välj en kommunikationsport, till exempel "COM4" med vänster eller höger piltangent. Tryck på "Esc"-tangenten och välj "Spara Avsluta" alternativet när det efterfrågas. Dina datorer startar om och IrDA-portarna aktiveras.

  Konfigurera IrDA (Infraröd) portanslutningar på värden och gästdatorer


  1.
  På värddatorn , det vill säga det som kommer att skicka en fil till en annan gäst dator, klicka på "Mina nätverksplatser" i "Start"-menyn i Windows.
  2.
  Klicka på " Visa nätverksanslutningar "och sedan" Skapa en ny anslutning "i menyn till vänster.
  3.
  Klicka på "Nästa"-knappen på den första välkomnande skärm. Välj "Skapa en avancerad anslutning" och klicka på "Nästa"-knappen.
  4.
  Välj "Anslut direkt till en annan dator" och klicka på knappen "Nästa" för att slutföra IrDA Connection Wizard och automatiskt konfigurera datorn som en värddator.
  5.
  Upprepa steg 1 till 4 för gästdator, utom välj "Acceptera inkommande anslutningar" i menyn som visas i steg 4. Detta kommer att slutföra IrDA-anslutningen guiden och automatiskt konfigurera datorn som gäst maskin.

  överföra filer mellan datorer med hjälp av IR Port


  1.
  Välj Start> Program> Tillbehör> Meddelanden> Direct Kabelanslutning program på värddatorn. Välj "Host" och klicka på "Nästa"-knappen. Välj IrDA-port, till exempel "COM4" port och klicka på "OK". Upprepa proceduren för gästdator genom att välja "Gäst" i menyn.
  2.
  På värddatorn, högerklicka på en mapp på hårddisken överföra sin fil innehåll och välj "Dela" alternativet. Välj "delas som" och ange ett namn, till exempel "Folder 1".
  3.
  På värddatorn, välj "Åtkomsttyp" som antingen "Full", "Läs -Only "eller" Beror på lösenord "och klicka sedan på" OK ".
  4.
  Ta de två datorerna närmare varandra så att deras IrDA-portar pekar på varandra och avståndet mellan hamnarna bör vara mindre än 1 fot.
  5.
  Välj "Lyssna"-knappen på gästen datorn för att ansluta till värden via IrDA-porten. Klicka på "Visa"-knappen på skärmen för att öppna den delade mappen "mapp 1. "
  6.
  Högerklicka på ett filnamn i" Folder 1 "och välj" Kopiera "-knappen på gästen datorn. Högerklicka på en mapp på hårddisken disk och välj "Klistra in" alternativet. Innehållet i denna mapp kommer att överföras från värddatorn till gästerna datorns hårddisk.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man byter CMOS-batteriet i en Dell Latitude 600

Relaterade artiklar


 • diy hemautomation
 • hur du installerar HP PSC 1401 allt-i-ett skrivardrivrutin
 • hur man ansluter en Actiontec DSL Gateway modem
 • hur man installerar en SATA DVD intern enhet
 • hur man installerar HP C4180 bläckpatroner
 • instruktioner att fylla laserkassetter jet toner
 • hur till återvinna tryckt filer
 • Hur du kopierar fusk till ett SD-kort
 • fördelar och nackdelar med att jämföra bärbara datorer
 • hur man stänga av en Dell Inspiron 9300 pekplatta