Dator > flash-enhet för-& nackdelar

 • flash-enhet för-& nackdelar


 • Det här hållbara bärbar lagringsenhet först såldes Trek Technology 2000 och är nu ofta används i stället för de 3,5 tums diskett, Re-. skrivbar DVD och Re-skrivbara CD. Oavsett om du använder din flash-enhet för att lagra finansiella poster, skannade bilder av viktiga rättsliga dokument, musik eller foton familj, är det viktigt att känna nyttan och riskerna med att använda denna enhet att lagra och hämta viktig information.

  Fördelar

  Gör-filer lätt tillgängliga. Om du är van att gräva igenom lådor av dragspel mappar för att hitta den information du behöver, ett inslag i en flash-enhet du kommer att uppskatta är att det tillåter dig att utföra en nyckelordssökning på enheten för att samma fil när den har skannats och sparade på din flash-enhet.

  Hållbarhet. En flash-enhet kan vanligen uthärda vattenskador, om den tillåts tid att torka helt innan du använder den igen, tappas, trampade på (om det inte är krossad och kontakterna är skadade i processen) eller lämnas oanvänd under långa perioder.

  Convenience. Eftersom en flash-enhet enhet kan gå vart du än går är det mycket lättare att ta med dig dina data på väg resor än en PC eller laptop och se till att det inte går förlorad under en längdskidåkare omlokalisering. Du kan ta det i fickan bredvid din Loose Change och känna sig trygga att veta ditt CV, konst portfölj och andra dokument är säkra. Eftersom ingen laddning behövs, behöver du bara bära USB flash-enhet och inga andra sladdar eller fall-om du tar med dig längs extra utrustning.

  Nackdelar

  Lätt att tappa bort. Detta är den största undergång när äga en flash-enhet. Speciellt om den inte är lösenordsskyddad. Detta är även om den är ansluten till din nyckelring. Förlora en flash-enhet med alla dina personliga uppgifter är som att förlora en bärbar dator eller handskrivna adressboken-när den väl är borta är det borta

  Kräver tillgång till dator. . Medan en mapp, handhållen arrangören eller smart telefon kan alla fungera självständigt, ett flashminne kan inte. Din flash-enhet måste vara ansluten till en PC eller laptop innan du kan spara eller hämta filer.

  Tar USB-port utrymme på din dator. Detta kan vara irriterande om du använder en bärbar dator eller PC med begränsade USB-port utrymme, men kan lösas om du köper en USB-hub (lägger 2 eller fler USB-portar till din bärbara eller PC).

  Ytterligare Fördelar

  Prisvärdhet. Med 1 GB (gigabyte) flash-enheter som erbjuds på webbplatser för så lågt som $ 5,99 från och med 2010 kan du lagra en massa data utan att behöva köpa mappar, bränna dem på skiva eller ta upp plats på din arbetsplats /bostad dators hårddisk .

  säkerhetsfunktioner. Det finns märken av flash-enheter som tillåter användare att lösenordsskydda flash-enheten ger tillträde endast för behöriga användare. Denna funktion är bra om du är orolig för att någon tittar på information på flash-enheten utan din tillåtelse. Ta bort flash-enheten från datorns USB-port efter varje användning dock, eftersom lösenordsfrågan endast kommer upp i början av en ny flash-enhet sammanträde och data på din flash-enheten är fortfarande tillgänglig om den är kvar i en dator utan ordentligt stänga det.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar en bläckpatron för en HP 842c skrivare

Relaterade artiklar


 • Lexmark bläckpatron P4350 refill instruktioner
 • hur man fyller en HP Deskjet f4135 patron
 • hur man rengör skrivhuvuden på en MFC-5440cn bror skrivare
 • Hur konvertera en miniSD-kort till USB
 • Hur konvertera följetong till Ethernet
 • hur du lägger till minne till en Dell E520
 • felsökning en HP Photosmart 4200
 • Vilka funktioner ska en person titta efter när man köper en bärbar dator?
 • hur man rengör en HP dv2000 CPU-fläkt
 • hur man lägger musik på en micro sd TransFlash kort