Dator > hur man gör en tystare CPU-fläkt

 • hur man gör en tystare CPU-fläkt


 • Många människor har blivit så avtrubbade att datorn buller att de inte inser det missbruk som begåtts mot deras öron dagligen. En gammal, dammig hög hastighet CPU-fläkten avger vinande ljud som försvårar din förmåga att koncentrera sig och tvinga dig att förvandla din bakgrundsmusik upp till höga nivåer för att dränka det. Dessutom blir ett högt dator ett allvarligt tekniskt problem i miljöer där tystnad är avgörande, såsom ljudinspelning. Vidta åtgärder för att tysta din CPU-fläkt om du har nått din gräns med dator buller.
  1
  Installera programvaran för att manuellt styra hastigheten CPU-fläkten. . . Många aktuella datorns moderkort ändras automatiskt hastigheten på CPU-fläkten som svar på förändringar processor temperatur. En CPU fläkthastighetskontroll program kan åsidosätta moderkortet och sänka fläkthastigheten.
  2.
  Installera en spänning limiter för att minska mängden ström som går till CPU-fläkten från elnätet. En spänning begränsaren kan vara så enkelt som en enda motstånd som sänker hastigheten på fläkten eller ett komplicerat system som ålägger rattar hastighetskontroll på framsidan av din dator, vilket ger dig full manuell kontroll. En fläkthastighet styrsystem förbrukar inget system resurser, till skillnad från mjukvarubaserade lösningar. Men vissa mjukvarubaserade lösningar är gratis, och fysiska varvtalsregulatorer inte.
  3.
  Rengör din CPU-fläkt och kylfläns. Medan en CPU-fläkt kan vara högt enbart på grund av hög hastighet den snurrar på, kan det också vara högt på grund av turbulens genereras av år caked-on damm. Dessutom kan damm mellan metallen fenor kylflänsen hindra fläkten från ritningen bort värmen effektivt.
  4.
  Installera ljuddämpande skum. Ljudisolerande skum ger mindre buller för att fly från din dator chassi, minska den upplevda bullernivån från CPU-fläkten. Ljudisolerande skum har också den ytterligare fördelen av att minska det buller som de övriga komponenterna i datorn, inklusive hårddiskar och grafikkort fläkt.
  5.
  Installera en mer effektiv kylfläns och /eller fläkt. En större fläkt kan flytta samma mängd luft-om inte mer-med mindre antal varv per minut. Om du väljer en tillräckligt stor fan, kan du använda din dator i närheten av tystnad samtidigt som en effektiv processor kylning. För bästa resultat, par fläkten med en high-end kylfläns. De flesta billig dator kylare är tillverkade av aluminium. Koppar, men lite dyrare, är en långt bättre värmeledare. En high-end kylfläns och fläkt kan minska både buller och värme som produceras av din processor.

  Tips och varningar


 • När du vidta åtgärder för att minska bullret genereras av din CPU fläkt, kan du finna att ljud som alstras av andra fans i ditt system blir allt tydligare. Många av de förslag som ges i denna artikel kan även minska bullret från intag, avgaser och grafikkort fläktar.
 • Var medveten om potentiella temperaturen problem om du sänker hastigheten på din CPU fläkt. Par din CPU en effektiv kylfläns, och se till att din dator chassi har rätt luftflöde så att kall luft kan komma in och varm luft kan strömma ut. Installera temperaturövervakning programvara för att kontrollera att din CPU-temperaturen inte stiger till oacceptabla nivåer.
 • Rengör aldrig din CPU fläkt och kylfläns med datorn ansluten till ett vägguttag. För bästa resultat, ta bort kylfläns, fläkt och CPU från moderkortet och rengör dem på en arbetsyta borta från datorn.
 • Köp en ny tub med kylpasta och tillämpa den på processorn och kylflänsen när du byter ut komponenter i datorn.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man byter en patron Canon skrivare

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om du behöver ett nytt grafikkort
 • hur man byter en HP 1040 fax patron
 • Felsökning av en HP Desktop cd låda som inte går att öppna
 • instruktioner att fylla laserkassetter jet toner
 • Radeon 9600 vs 9800
 • hur man byter en Dell cpi hårddisk
 • vad finns olika typer av LCD-monitorer datorskärm?
 • hur man hittar datorns specifikationer grafikkort
 • instruktioner för att fylla en Lexmark 33 patron
 • Hur Windows virtuellt minne funktioner fungerar