Dator > hur du ansluter en bärbar dator från Toshiba hårddisk till en stationär

 • hur du ansluter en bärbar dator från Toshiba hårddisk till en stationär


 • Du är mest benägna att ansluta hårddisken från Toshiba laptop på skrivbordet i nödsituationer, till exempel när din bärbar dator från Toshiba har lidit någon form av katastrof och inte längre är användbart, men hårddisken är fortfarande intakt. Hellre än att förlora data, kan du ta bort helt enkelt hårddisken och ansluta den till skrivbordet. De flesta Toshiba bärbara datorer har lättillgänglig hårddiskar. Kombinera det med en extern USB-låda och du har din Toshiba hårddisk som är ansluten till ditt skrivbord på nolltid.

  Du behöver:
  2
  . 5-tums extern USB-hårddisk kapsling.
  Phillips-skruvmejsel.
  Elektrostatiska urladdningar bandet.

  ta bort hårddisken från din bärbara dator


  1.
  Placera bärbar dator från Toshiba med framsidan nedåt på ett skrivbord eller bord. Ta bort batteriet genom att skjuta låsknappen till olåst läge och dra ut batteriet ur och bort från den bärbara datorn basen.
  2.
  Fäst en elektrostatisk urladdning bandet på handleden. Anslut den andra änden till något av metall. Detta kommer att marken du och förhindra statisk elektricitet från att skada din hårddisk när du rör den.
  3.
  Leta upp och ta bort hårddisken locket. Hårddisken täcka kommer att se ut som en 2-tums-by-6-tums panel på undersidan av din bärbara dator. Det kommer förmodligen att vara i mycket från din bärbara dator, men platsen kommer att variera mellan Toshiba bärbara datorer. Beroende på din Toshiba laptop, kommer det att finnas en eller två skruvar som håller den på plats. Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna och lyft luckan uppåt och bort från den bärbara datorn bas. Detta kommer att avslöja hårddisken.
  4.
  Ta bort hårddisken. Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller hårddisken på plats. Beroende på din bärbara dator, kan det finnas allt från två till fyra skruvar som håller den på plats. Koppla bort hårddisken genom att skjuta den bort från plugg, oftast till vänster. Lyft försiktigt hårddisken upp och ut ur den bärbara datorn basen.
  5.
  Ta bort hårddisken facket. Toshiba laptop hårddiskar är anslutna till en hårddisk fack. Ta bort skruvarna som håller enheten till facket och ta bort enheten från facket.

  Anslut hårddisken till skrivbordet


  1.
  Köp en extern USB-låda. Se till att köpa på som rymmer en 2,5 tums hårddisk. Också, beroende på din Toshiba laptop modell kommer din hårddisk har antingen och IDE anslutning eller en SATA-anslutning. IDE anslutningar har 44 olika, synliga stift, medan SATA kontakter har plasttäckning runt anslutningar. Se till att köpa en inneslutning som är kompatibel med din enhet.
  2.
  Installera din Toshiba-hårddisk till din externa låda. Kontrollera att du har och yttre höljet som rymmer en 2,5-tums bärbar hårddisk. Skjut hårddisken på kammaren styrskenor och använd medföljande skruvar för att fästa enheten till rälsen. Skjut hårddisken och styrskenan in i inneslutningen och skruva det på plats. Metoden varierar beroende på tillverkaren av inhägnad, så se till att läsa dokumentationen som medföljer skåpet.
  3.
  Anslut USB-kabeln och strömkabeln till din externa låda. Anslut den andra änden av strömkabeln till ett fungerande eluttag. Anslut den andra änden av USB-kabeln till en ledig USB-port på din stationära dator. Slå på din externa låda.
  4.
  Starta upp ditt skrivbord. När du operativsystemet har laddats färdigt, klicka på din lista med diskar för att komma åt din Toshiba hårddisk.

  Tips och varningar


 • alltid använda en elektrostatisk urladdning bältet när arbeta med datorer. Statisk elektricitet kan allvarligt skadat den känsliga komponenter inuti datorn.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fyller en hp11 bläckpatron

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka utbudet av en Linksys pci trådlöst kort
 • vad är en video controller?
 • hur du tar bort ett batteri från en HP 2400 laptop
 • Felsökning av en HP Officejet d135 skrivare
 • hur man arbetar en alfa 580 kassaregister
 • hur man byter en hårddisk i en macbook aluminium
 • datorn undervisning idéer
 • hur man fyller en HP 78 bläckpatron tricolor bläck
 • hur man raderar en CD-RW skiva
 • hur man installerar Arctic Silver 5 på en Intel P4 CPU