Dator > hur man rengör ett virus från en USB

 • hur man rengör ett virus från en USB


 • Ett särskilt farligt sätt ett virus kan påverka din dator är genom ditt USB-minne. Om ett virus finns på ditt minne, kan det infektera ditt system så fort du ansluter den till datorn, och det kan också påverka andra enheter du ansluter USB-enheten till. Även det kräver lite tekniskt kunniga, finns det ett sätt att manuellt ta bort virus från din USB-enhet
  1
  <. . br> Anslut ditt USB-minne. Sätt ditt USB-minne i en port i din dator som du normalt skulle göra, men istället för att klicka på "OK" för att öppna enheten när talan visas, klicka på "Avbryt. "Du vill inte öppna USB-enhet om du fruktar det kunde finnas en virus.
  2.
  Identifiera enhetsbokstaven för ditt USB-minne. Du måste veta enheten bokstaven i ditt USB, så klicka på "Start" och sedan "Den här datorn" och leta efter ikonen för ditt USB-minne och ta en del av enheten. (Det kommer att vara en bokstav, följt av ett kolon, en sådan "F :". )

  3.
  Öppna ett kommandofönster. göra genom att klicka på "Kör" i menyn "Start" och skriv "cmd" i rutan Kör innan du trycker på "Enter ". Kommandot boxen är en liten svart låda, ungefär en fjärdedel av storleken på skärmen.
  4.
  Tillgång till din USB-enhet. I kommandofönstret skriver enhetsbeteckningen för din USB-enhet (t. ex. "F:") och klicka på "Enter". Skriv sedan "dir /w /en"-det här kommandot visas en lista över de filer på din USB-enhet utan att öppna enheten på datorn
  5
  Sök. . efter skadliga filer i din USB-enhet. I listan över filer sökning efter alla filer som inte hör hemma där, till exempel filer du aldrig kommer ut på enheten, eller kända virus som Ravmon. exe, New Folder. exe, svchost. exe eller Heap41a.
  6.
  Ta bort alla misstänkta filer. I kommandofönstret skriver "attrib-r-en-s-h *. *" och klicka sedan på "Enter". Detta kommando raderar alla skrivskyddade arkiv systemfiler och dolda filer från filerna i mappen. Detta tar bort dolda faror, och bara lämnar dig att städa upp den synliga faror genom att ta bort skadliga filer en efter en.
  7.
  Bort filerna. I kommandofönstret skriver "del" följt av filnamnet på den fil du vill ta bort, kan så ditt kommando läsa "del svchost. exe. "klicka sedan på" Enter. "Gör detta med alla misstänkta filer i din USB-enhet för att vara säker att utrota viruset.
  8.
  Kör ett antivirusprogram. Om du har ett antivirusprogram på datorn bör du skanna din USB-enhet du vill skanna din dator som du normalt skulle välja "C:". för att skanna, utan väljer din USB-enhet
  .


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fyller en alexmark patron färgskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett 2GB enhet Lexar flash
 • hur du aktiverar min Printer Spooler
 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • hur man byter patroner i en HP LaserJet 2840
 • Hur kommer jag åt hk Healthcheck inställningar?
 • hur man byter DDR-minne i en bärbar dator
 • hur man fixar en Saints Row 2 st lag
 • hur man öppnar CD-RW-enhet på en Dell-dator
 • Lägga till en Dell AIO skrivaren till en Apple PowerBook
 • hur man kopierar DVD-filmer till pc