Dator > hur man bygger en egen dator med AMD

 • hur man bygger en egen dator med AMD


 • Bygga en dator, oavsett om de använder en AMD eller Intel-processor, generellt gäller samma förfarande. När man bygger en dator, är det viktigt att tänka på kompatibilitet mellan komponenterna. Att använda komponenter som inte är kompatibla kan skada datorn eller göra den inaktiverade. Processen med att bygga en dator börjar med att välja processor, och sedan välja ett moderkort som är förenlig med denna processor. Därifrån, de andra delarna måste vara förenliga med moderkortet.

  Du behöver:
  datorväska
  . Moderkort.
  AMD-processor.
  RAM.
  Skivenhet.
  Hårddisk.
  Strömförsörjning.
  Grafikkort.


  1.
  Installera AMD-processor på moderkortet. Höj spärren på höger sida av uttag (den vita fyrkanten på moderkortet) genom att trycka ned spärren, sedan flytta den runt plastbit som skjuter ut från uttaget. Placera processorn på uttaget med nålen nedåt. Processorn och moderkortet har pilar som du kan matcha ihop när du placerar processorn. Efter att ha placerat CPU, sätta ned spärren och säkra den under del av uttaget som skjuter ut. Olika moderkort har olika låsning metoder, kontrollera moderkort manualen för specifika latching instruktioner. Moderkortet måste vara kompatibelt med processorn i både socket typ som är kopplingen mellan processorn och moderkortet, och front-side bus hastighet, vilket är den hastighet med vilken processorn överför information mellan moderkortet och processorn. Den front-side bus hastighet kallas också HyperTransport hastighet för AMD-processorer.
  2.
  Installera kylaggregatet ovanpå processorn. Beståndet Kylaggregatet kan en kylfläns, fläkt eller en kombination av båda. Placera den platta sidan av kylaggregatet på toppen av CPU, då spärren det på plats. Kylaggregatet kan ha klipp som behöver självhållning, eller det kan ha hack som matchar upp med sele på moderkortet.
  3.
  Installera RAM på moderkortet. Placera RAM i den vertikala uttag sitter till höger om CPU på de flesta moderkort. Sätt in RAM i kortplatsen och tryck in den övre och nedre ned samtidigt för att säkra RAM. RAM-hastighet måste vara förenliga med den hastighet som stöds av moderkortet.
  4.
  Bort båda sidopanelerna i datorns hölje genom att lossa skruvarna på baksidan av målet. Tryck på panelerna på baksidan av ärendet till FN-säkra dem och sedan ta bort panelerna. Datorn fall bör vara tillräckligt stor att passa moderkortet.
  5.
  Installera nätaggregatet i datorn fallet i skåran på toppen. Fläkten i kylaggregatet ska vara vänd nedåt, och slutet med nätadaptern kontakten ska vara vänt baksidan av datorns hölje. Nätaggregatet ska vara tillräckligt stark (i termer av watt) för att stödja alla de komponenter som du kommer att använda.
  6.
  In moderkortet i datorn fallet. Skruva fast moderkortet på fallet vid skruvhålen som går längs kanterna av moderkortet, samt skruvhålet i mitten. Beroende på storleken av moderkortet, bör det finnas sex till nio skruvhål. Skruvhålen på moderkortet linje med skruvhålen på datorn fallet.
  7.
  Sätt i hårddisken och skivenhet i ärendet. Hårddisken plats är generellt mot datorns framsida fallet i botten. Sätt in hårddisken så att den platta delen (utan anslutningar) går in i hårddisken facket först. Hårddisken etiketten ska vara vänd uppåt. Sätt i skivenheten på ett liknande sätt som hårddisk (platta sidan först, etikett uppåt). För vissa datorer fall kan du behöva ta bort fronten av lådan och sätt enheten från framsidan. I detta fall sätta in enheten så att den sida av skivenhet med kontakterna går in i mål först. Säkra både hårddisken och skivenheter på fallet med skruvar på båda sidor.
  8.
  Bort en metall spackel på baksidan av datorn fallet för PCI-kort, som kan valfritt antal add-on kort, inklusive grafikkort. Metallen filler ligger långt ned på fallet och är fodrad med en av de PCI-kortplatser på moderkortet. På vissa fall, måste du skruva loss filler från fallet, men i andra, måste du trycka endera sidan av spackel och tillbaka tills den bryts av. Sätt i grafikkortet i PCI-platsen på moderkortet som motsvarar den metall filler du bara bort. Den PCI-platser är de horisontella spår finns på undersidan tredje av moderkortet.
  9.
  Anslut strömförsörjningsenheten till de olika delarna i datorn. De viktigaste strömkabeln till moderkortet använder en 20-pin kontakt som är en ca 1 1 /2 inches lång. Hårddisken och skivenheten antingen använda Molex, som är en vit, rektangulär-formad kontakt ca 1 /4 tum hög och 1 tum lång, eller SATA, som är ett platt, svarta kontakten ca 1 cm lång. I båda fall ansluter strömkabeln till längst till höger på baksidan av enheterna.
  10.
  Anslut data kablar från enheterna till moderkortet. Om moderkortet och enheter stöder SATA, anslut en SATA-kabel från varje enhet till en enskild SATA slot på moderkortet. Om moderkortet och enheter stöder IDE, anslut har 40-pin flatkabel från hårddisken till den primära IDE-slot på moderkortet. Anslut en andra 40-stifts bandkabeln från skivan köra till den sekundära IDE-slot på moderkortet.
  11.
  Byt båda sidopanelerna på datorn fallet och skruva fast dem i målet.

  tips och varningar


 • innan du rör vid några delar trycker en bit metall för att förhindra skador som kan orsakas av statisk elektricitet.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man lägger musik på en micro sd TransFlash kort

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en hårddisk i en handvändning server
 • hur man berättar vilken typ av moderkort en dator har
 • hur man installerar en SATA hårddisk med XP SP2
 • Ta bort ett microSD-kort lösenord
 • hur man fixar en laptop cykliska redundanskontrollen
 • hur man installerar en slavhårddisk
 • Fördelarna med Z-wave tekniken
 • hur man fyller en bläckpatron i en Photosmart C4200
 • hur du installerar ett kort tv fånga
 • Felsökning för HP 932c skrivare